Βασιλειάδης: «Ηταν να έρθει από παλιά ο Τζίμας στον ΠΑΟΚ»

Metrosport Team03 Ιουλίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Θωμάς Βασιλειάδης.

Ο προπονητής του Άρη Πρέβεζας μίλησε για τον Παναγιώτη Τζίμα που αποκτά ο ΠΑΟΚ και τον είχε στην ομάδα του σε μικρή ηλικία.

Μεταξύ άλλων, ο Θωμάς Βασιλειάδης δήλωσε:  

Για τον Παναγιώτη Τζίμα: «Από τα παιδιά που είχαν ξεχωρίσει και θέλαν να κάνουν καριέρα ήταν ο Τζίμας, ο Νάτσος που είναι στον Ατρόμητο και κάποια αλλά παιδιά που έχουν παίξει Β’ και Γ’ Εθνική. Δεν το έκανα για διαφήμιση, ήταν το μεράκι μου. Πρωτίστως κοιτάμε να δώσουμε τα εφόδια στα παιδιά για να κάνουν ένα βήμα παραπάνω. Όπως είναι το ποδόσφαιρο πρέπει να έχουν βοήθεια από έναν άνθρωπο που ξέρει. Αν δε γίνει αυτό είναι δύσκολο να προχωρήσει. Ο Πάνος ξεχώρισε από μικρός, αγαπούσε αυτό που έκανε. Ήταν από παλιά να έρθει στον ΠΑΟΚ. Η απόφαση ήταν δική μου και των γονέων του γιατί είναι μια φτωχή οικογένεια του μεροκάματου και δεν είχαμε την πολυτέλεια για φροντιστήρια σπίτια, δεν μπορούσαμε να τα παρέχουμε. Ο Αστέρας Τρίπολης μας είπε ότι αυτά που θέλει η οικογένεια μπορεί να τα προσφέρει, το σχολείο, τα φροντιστήρια. Πήγαμε μαζί στην Τρίπολη και μετά έμεινε μόνος του, ήταν λίγο δύσκολο. Μιλούσαμε στο τηλέφωνο, έπρεπε να κάνει θυσίες για να γίνει ποδοσφαιριστής αλλά αγαπούσε πολύ το ποδόσφαιρο και πείστηκε πιο εύκολα να προσπαθήσει. Φανταστείτε ένα παιδί 14 ετών που δεν έχει φύγει ποτέ από τον τόπο του, μακριά τους γονείς του».

Αν τον συμβουλεύτηκε ο Τζίμας: «Πάντα με συμβουλεύεται και δεν σας κρύβω ότι είχα την επιθυμία ότι θα ξαναενδιαφερθεί ο ΠΑΟΚ. Όταν ένα παιδί ξεχωρίζει και μεστώνει, φαίνεται ότι τον παρακολουθούσε ο ΠΑΟΚ. Αυτό λέει η λογική».

Με ποιον μίλησε από τον ΠΑΟΚ: «Τότε ήταν αρκετά άτομα. Δε θυμάμαι. Είχα συμβουλευτεί πολλούς ποδοσφαιριστές. Στα μεγάλα σωματεία κάνουν κάποιες κινήσεις να προωθήσουν κάποια παιδιά. Έπρεπε να μετρήσουμε τη διαμόρφωση του, πόσο μπορεί να ψηλώσει και να δυναμώσει».

Πώς μπορεί να εξελιχθεί ο Τζίμας: «Ένας προπονητής είναι ευτυχισμένος αν μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν ποδοσφαιριστή σε 10 θέσεις. Ο Πάνος είναι πολύ συνεργάσιμος, είναι πολύ καλός άνθρωπος και χαρακτήρας. Εκτός από πλάγιος μπακ μπορεί να παίξει οπουδήποτε. Βλέπω και αφουγκράζομαι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο πάσχει από σέντερ φορ. Και επέμενα σε αυτό το πράγμα. Στον Αστέρα έπεσε πάνω στον Μπαράλες, ήταν δύσκολο να κάνει πολλές συμμετοχές αλλά μπορεί να πάρει πολλά στοιχεία από αυτόν. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ θέλει να τον αξιοποιήσει σε αυτή τη θέση. Μπορεί και να κάνω λάθος, οι άνθρωποι που τον επέλεξαν ξέρουν. Αλλά μπορεί να παίξει παντού».

Για τη Β' ομάδα του ΠΑΟΚ και αν μπορεί να εξελιχθεί εκεί ο Τζίμας: «Είναι στα υπέρ του. Επειδή ξέρω τι σημαίνει ΠΑΟΚ, ο Τζίμας δεν έχει παίξει ποτέ σε μια Τούμπα γεμάτη με κόσμο που έχει απαιτήσεις. Μπορεί να φορτωθεί με άγχος. Με συμμετοχές στη Β’ ομάδα, ο ΠΑΟΚ θα τον εντάξει λίγο πιο γρήγορα. Θα είναι κερδισμένος ο ΠΑΟΚ. Όπως ο Τζόλης εξελίχθηκε και έδειξε αρετές, το ίδιο θα γίνει και με τον Πάνο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.