Βασιλάκης: «Η μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στη Βόρεια Ελλάδα»

Metrosport Team16 Απριλίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο άλλοτε γενικός διευθυντής του «Πόρτο Καρράς», πρώην νομάρχης Χαλκιδικής και πρώην δήμαρχος Πολυγύρου Βασίλης Βασιλάκης και αναφέρθηκε στην εξαγορά του ιστορικού ξενοδοχείου από τον Ιβάν Σαββίδη, την οποία χαρακτήρισε ως την μεγαλύτερη επένδυση στη Βόρεια Ελλάδα σε ό,τι αφορά τον χώρο του τουρισμού.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την εξαγορά του «Πόρτο Καρράς» από τον Ιβάν Σαββίδη: «Ήταν αναμενόμενο ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο. Από το 2014-15 η διαχείριση από τον κ. Στέγγο δεν ήταν η πρέπουσα, αυτός ήταν και ο λόγος που αποχώρησα. Ήταν μονόδρομος ότι το ξενοδοχείο θα άλλαζε χέρια. Πλέον το πήρε ο κ. Σαββίδης και το στοίχημα που μπαίνει είναι η επένδυση που πρέπει να γίνει για την ανακαίνιση του συγκροτήματος. Είναι μεγάλο και δύσκολο μαγαζί το “Πόρτο Καρράς”. Έχω γυρίσει όλον τον κόσμο, δεν βρίσκεις εύκολα τέτοια έκταση. Είναι δύσκολη η διαχείρισή του. Ειδικά τώρα που είναι παραγκωνισμένο θέλει πολλά κεφάλαια για να αναστηθεί. Όσο ζούσε ο Καρράς το ξενοδοχείο μεγαλούργησε. Μετά τον θάνατό του, τα παιδιά του το έχασαν μέσα σε μια δεκαετία, το πήραν οι τράπεζες. Το 1999 το πήρε ο κ. Στέγγος, το έκανε μεγάλο και τρανό ξανά, και λόγω της συνόδου κορυφής το 2003. Μετά το 2009, λόγω κρίσης και εσωτερικών προβλημάτων, άρχισε να φθίνει. Πλέον, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να φτιαχτεί εκ νέου από έναν άλλον επενδυτή».

Για το ύψος της επένδυσης που απαιτείται για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου: «Μαζί με την εξαγορά, ίσως φτάσουμε στο μισό δισεκατομμύριο. Το σίγουρο είναι ότι χρειάζονται δεκάδες και ίσως εκατοντάδες εκατομμύρια για να γίνει το συγκρότημα όπως ήταν. Εξαρτάται από το όραμα του Σαββίδη, το τι θέλει να κάνει. Είναι η μεγαλύτερη επένδυση στη Βόρεια Ελλάδα σε ό,τι αφορά τον τουρισμό. Από το 2014-15 έχει σχεδόν εγκαταληφθεί. Οι πραγματικά καλοί ξενοδόχοι επενδύουν και ανακαινίζουν συνεχώς. Το ένα ξενοδοχείο ανακαινίστηκε τελευταία φορά το 2003 για τη σύνοδο κορυφής και το άλλο το 2006-07. Από τότε φθίνουν συνεχώς».

Για το τι θα πρότεινε στον Ιβάν Σαββίδη: «Θέλει σοβαρή δουλειά. Κατ’ αρχήν ένα σχέδιο άμεσης επένδυσης μέσα στο 2020, από τη στιγμή που, όπως φαίνεται, δεν θα λειτουργήσουν ξενοδοχεία φέτος λόγω του κορωνοϊού. Χρειάζεται μια μεγάλη και άμεση επένδυση για να μπει μπρος τουλάχιστον το ξενοδοχειακό και το καζίνο το 2021. Από εκεί, άλλωστε, έρχονται τα κυριότερα έσοδα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.