Βασικά κενά ζητούν άμεσα κάλυψη

Γιώργος Στράντζαλης20 Ιουνίου 2022

Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση της ομάδας για την Αυστρία το Κιτρινόμαυρο ρόστερ έχει αρκετά βασικά κενά και πρόθεση της διοίκησης είναι μέσα στα επόμενα 24ώρα ν’ αρχίσει να τα κλείνει με συμφωνίες κι αν είναι δυνατόν με όσο περισσότερες αφίξεις γίνεται.

Ραφαέλ Καμάτσο και Πάπε Σέικ Ντιόπ αναμένεται να αποτελέσουν τις δύο νέες κινήσεις του Αρη, καθώς υπάρχει συμφωνία σε προφορικό επίπεδο. Στην περίπτωση του Πορτογάλου εξτρέμ απλά μένει η τελική συγκατάθεση της Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον δανεισμό του. Για την ακρίβεια απομένει η εκκρεμότητα στο ύψος της ρήτρας εξαγοράς που θέλει να βάλει στον παίκτη και εκτιμάται ότι θα διευθετηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και ώρες.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει ανάγκη άμεσης προσθήκης τουλάχιστον τεσσάρων ακόμη ποδοσφαιριστών και προς αυτή την κατεύθυνση οι Κιτρινόμαυροι επεξεργάζονται τις επιλογές που έχουν για κάθε θέση ώστε να προχωρήσουν άμεσα σε τελικές επαφές. Κεντρικός αμυντικός, δεξιός μπακ, κεντρικός μέσος και επιθετικός είναι αυτή τη στιγμή οι προτεραιότητες όπως έχουν διαμορφωθεί με τις αποχωρήσεις από το ρόστερ. Στο κέντρο της άμυνας οι Φαμπιάνο, Μπράμπετς έχουν μείνει οι δυο τους. 

Τα τελευταία 24ώρα οι Κιτρινόμαυροι έριξαν το μεταγραφικό βάρος για την προσθήκη τουλάχιστον ενός στόπερ και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται ένα βήμα πριν από συμφωνία με τον “εκλεκτό”, που θα πλαισιώσει τους δύο στόπερ. Δεξιά στην άμυνα αλλά και στον άξονα της μεσαίας γραμμής εξίσου υπάρχει άμεση ανάγκη για κάλυψη των κενών. Ο Σούντγκρεν έφυγε, ο Εμπακατά έμεινε… μόνος του, συνεπώς αποτελεί προτεραιότητα και η ενίσχυση της συγκεκριμένης θέσης. Ομοίως και στον κεντρικό άξονα καθώς δεν είναι μόνο η αποχώρηση του Σάσα που δημιουργεί κενά, είναι και οι περιπτώσεις των Ματίγια-Ντιαγέ. 

Ο δεύτερος αναμένεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη για να αναζητηθεί ο τρόπος που θα λύσει το συμβόλαιό του, ενώ με τον πρώτο η μεγάλη οικονομική απόσταση παραμένει. Η θέση για την οποία οι Κιτρινόμαυροι “καίγονται” για μεταγραφή ασφαλώς είναι του φορ, την ώρα μάλιστα που ο Αμπουμπακάρ Καμαρά δείχνει να βρίσκεται ένα βήμα πριν την έξοδό του καθώς θεωρείται δεδομένη η πώλησή του. 

Στο μεταγραφικό ραντάρ ξεχωρίζουν 2-3 καλές περιπτώσεις επιθετικών, αλλά με καμία από αυτές ο Αρης δεν έχει μπει στην… ουσία της συζήτησης. Είτε γιατί είναι δύσκολες υποθέσεις, είτε γιατί οι Κιτρινόμαυροι ψάχνουν και κάτι άλλο. Το σίγουρο όμως είναι πως ο Αρης πρέπει μέσα στην εβδομάδα να “τελειώσει” μεταγραφές ούτως ώστε στην Αυστρία ο Χερμάν Μπούργος να έχει το υλικό να δουλέψει ενόψει των πρώτων ευρωπαϊκών αγώνων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.