«Βάσεις» για τελικό από την Λαμία και στο «βάθος»… Τρίπολη

Metrosport Team08 Φεβρουαρίου 2023

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης – Γιώργος Ζαϊρης

Δύο νίκες στα ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν, στο Κύπελλο και το Πρωτάθλημα, θέλει να πετύχει ο Δικέφαλος. Είναι σαφές, πως από αύριο το βράδυ, θέλει να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου στις 20 Μαϊου.

Και παράλληλα να προετοιμαστεί για το εξίσου πολύ δύσκολο παιχνίδι της ερχόμενης Δευτέρας, με αντίπαλο τον Αστέρα, στην Τρίπολη. Εκεί όπου ο Δικέφαλος θέλει ξεκάθαρα την νίκη για να παραμείνει με σημαντικές πιθανότητες στο γκρουπ των διεκδικητών του Πρωταθλήματος.

Είναι πολλές και σημαντικές οι απουσίες, ποιοτικών και έμπειρων παικτών που καλείται να διαχειριστεί ο Λουτσέσκου. Αρχικά πρέπει να αναφέρουμε, πως στην χθεσινή ενημέρωση για τον Κουλιεράκη, έγινε γνωστό πως η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ήταν καθαρή. Κατά συνέπεια δεν διατρέχει κάποιο σοβαρό κίνδυνο, όπως υποστήριζαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ.

Δεν διευκρινίζονταν όμως πότε θα τεθεί στην διάθεση του Λουτσέσκου. Προφανώς δεν υπολογίζεται για το αυριανό ματς Κυπέλλου. Εκεί βασικός, δίπλα στον Ινγκανσον θα είναι ο Νάσμπεργκ.

Επιπροσθέτως ο Βραζιλιάνος Τάϊσον ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, όπως το ίδιο έπραξαν οι Καντουρί και Μουργκ. Οι Λύρατζης και Κούρτιτς έκαναν ειδικό πρόγραμμα στην πισίνα, ενώ οι Βιεϊρίνια και Κουαλιάτα, έκαναν θεραπεία. Οι οκτώ απόντες δείχνουν και το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στον ΠΑΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση, στο αυριανό παιχνίδι Κυπέλλου, στον πρώτο ημιτελικό, ο Δικέφαλος θέλει με σοβαρότητα να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στον τελικό της 20ης Μαϊου. Και αμέσως μετά με την ίδια σοβαρότητα να διεκδικήσει την νίκη με αντίπαλο τον Αστέρα. Είναι διπλός λοιπόν ο στόχος, μέσα σε χρονικό διάστημα λίγων ημερών. Ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε με δυσκολότερους αντιπάλους, γιατί έπαιξε σαν ΠΑΟΚ. Ειδικά στις συνεχόμενες αναμετρήσεις με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό έδειξε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας. Ανάλογο αγωνιστικό “πρόσωπο” καλείται να δείξει και στα δύο ματς του Κυπέλλου και του πρωταθλήματος αντίστοιχα, που ακολουθούν.

Στην αποστολή που θα ανακοινωθεί σήμερα, αναμένεται να συμμετέχουν οι Μιχαηλίδης, Φιλίπε Σοάρες, Κεντζιόρα, ένας τουλάχιστον νεαρός τερματοφύλακας, ενώ δεν αποκλείεται και ο Τζίμας να ακολουθήσει την ομάδα. Όσο για την ενδεκάδα, θέση διεκδικεί ο Σβαμπ που δεν ήταν βασικός στο ντέρμπι, ο Τόμας στην επίθεση αντί του Ολιβέϊρα, ο Νάσμπεργκ δίπλα στον Ινγκανσον. Οι τελικές επιλογές αναμένεται να γίνουν γνωστές από σήμερα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.