Βαρούχας: «Προς το καλό η διαιτησία του Μπόγκναρ- Ύποπτοι οι ορισμοί στο Ιωνικός-Ολυμπιακός»

Metrosport Team02 Ιανουαρίου 2023

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην διεθνής διαιτητής Παναγιώτης Βαρούχας, μιλώντας για τον ορισμό του Ούγγρου Μπόγκναρ στο μεγάλο επερχόμενο ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη.

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε στον αέρα του Metropolis 95.5: «Τρίτη φορά που έρχεται στην Ελλάδα ο Μπόγκναρ. Είχε έρθει και το 2021 στον αγώνα της ΑΕΚ και φυσικά στο Άρης Ολυμπιακό στην αρχή της σεζόν. Τότε η διαιτησία του ήταν προς το... καλό, δεν είχα εντοπίσει προβλήματα. Τώρα εξαρτάται από το αν θα γίνουν φάσεις στο ντέρμπι. Γι' αυτόν όμως δεν θυμόμαστε τίποτα περίεργο από το πέρασμά του από την Ελλάδα».

Γενικότερα, για τους ορισμούς της επερχόμενης αγωνιστικής εξέφρασε μια ανησυχία του: «Είδα όμως και ένα περίεργο σε αυτή την αγωνιστική, στον ορισμό του Ολυμπιακού-Ιωνικού, γιατί στο VAR είναι πάλι παρατηρητής διαιτησίας ο Νικολακόπουλος. Τώρα, στον δεύτερο γύρο είναι πάλι το ίδιο ζευγάρι. Κάτι μου φαίνεται περίεργο. Είναι δυνατόν...δεν τα κοιτάνε; Μην τον βάλεις και για την προστασία των ίδιων των διαιτητών».

Για το ρόλο που παίζει το VAR στις αποφάσεις των διαιτητών: «Από ότι βλέπουμε τώρα τελευταία στο ελληνικό πρωτάθλημα, πιο πολύ κάνει το VAR. Οι διαιτητές περιμένουν τι θα πει το VAR Γιατί είδαμε προχθές στο ματς του Ατρομήτου πως ο βοηθός σήκωσε σημαία και μετά και τα δύο γκολ μέτρησαν κανονικά. Τα παιδιά που είναι στο μοντάζ του VAR δυσκολεύονται να τραβήξουν τη γραμμή. όμως τι να κάνουμε, να αμφισβητήσουμε και το VAR .Οι διαιτητές πρέπει να παίζουν, να παίρνουν τις αποφάσεις τους για να δούμε αν παίζουν σωστά. Και δεν πειράζει αν εκ των υστέρων το VAR δείξει κάτι άλλο».

Για το πόσο σημαντικό είναι το γεγονός, πως ο Ουγγρος έρχεται μαζί με το τιμ του: «Ο Κύρος Βασσάρας πήγε στη Ρουμανία και έβγαλε πολύ καλούς διαιτητές, που έπαιζαν και τώρα στο Κατάρ, επειδή πάντοτε στα ματς τους έστελνε τριάδα μαζί. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του Ούγγρου, που έρχεται με την ομάδα του».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο πόσο προσεκτικός θα πρέπει να είναι ο Μπένετ στους ορισμούς: «Θα σας πω ένα παράδειγμα για το πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε στους ορισμούς.  Έχει γίνει ορισμός διαιτητή που ήταν στη Super League 2 και καταγόταν από την Πάτρα, τον έβαλαν να παίξουν σε ματς με τη Παναχαϊκή. Αν γινόταν κάτι, δεν θα το κατέστρεφες αυτό τον διαιτητή; Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν συνέβη γιατί το παιδί το διαχειρίστηκε μια χαρά. Πάντως η Ελλάδα είναι μικρή, ο Μπένετ θα έπρεπε μέχρι τώρα να έχει μάθει γεωγραφία».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.