Βαρίδια στα πόδια του Πρωθυπουργού!

Αρις Νικολάκης22 Οκτωβρίου 2020

Σε πολλών τα αυτιά - πέραν των δικών μας - δεν ακούστηκε ως ορθή η απόφαση. Σε πολλών τα μυαλά δεν χώρεσε κι ως λογική η απόφαση…. Την ώρα που φούντωνε η φωτιά του Κορωνοϊού (και) στον τόπο μας, αυτήν την ώρα θα άνοιγαν τα κλειστά γήπεδα. Μία χαραμάδα θα άνοιγε, για να ζεσταθεί λιγουλάκι η ψυχρή ατμόσφαιρα τους. Αρκούσε πάντως, ακόμη κι αυτή η χαραμάδα μαζί με ανθρώπους, να διαβεί κι ο Κορωνοϊός.

Δεν ήμασταν λίγοι όσοι απορήσαμε για την σε χρόνο dt απόφαση. Και μάλιστα – επιμένουμε σε τούτο – καθώς ο Κορωνοϊός… γρύλιζε απειλώντας την κοινωνία μας. Πανηγύριζε γι’ αυτήν ο επικεφαλής της προσπάθειας γι’ αυτήν την απόφαση, ο ανεκδιήγητος πολλαπλώς υφυπουργός Αθλητισμού. Μέναμε με την απορία εμείς με το πως και το γιατί οι όποιοι ιατροί άναψαν το «πράσινο». Και πότε; Την ώρα της συζήτησης – υπό τον Πρωθυπουργό - για σκληρότερα μέτρα σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Τελικά, με παρέμβαση του Πρωθυπουργού αποσόβησε το… αυτογκόλ. Δεν έχουμε στοιχεία, για να ενοχοποιήσουμε τον υφυπουργό Αθλητισμού. Να του χρεώσουμε την προσπάθεια η οποία θα κατέληγε σε… αυτογκόλ. Βοά ο τόπος βέβαια, πως αυτός ενήργησε επιπόλαια. Κι εξέθεσε μία ακόμη φορά τη νυν Κυβέρνηση. Βοά ο τόπος περί τούτου αλλά… Μέχρι την ώρα κατάθεσης της άποψης μας ενοχοποιητικά στοιχεία… Αποδείξεις δεν υπήρχαν. Ενδείξεις υπάρχουν. Να είμαστε δίκαιοι…

Η μία πλευρά, η αθλητική, υφυπουργείο Αθλητισμού και Σουπερλίγκα ήταν σαφώς υπέρ της έστω… χαραμάδας. Προκαλώντας απορίες για την επιμονή της όταν ο Κορωνοϊός επελαύνει από άκρο σε άκρο της Ελλάδας. Και δη είναι ανεξέλεγκτος σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη. Από την άλλη πλευρά, την επιστημονική έγινε η έκπληξη καθώς ενώ ήταν αναφανδόν κατά… Άλλαξαν κατά πλειοψηφία. Κι έγιναν υπέρ. Έτσι έγινε η έκπληξη. Ευτυχώς για όλους δεν κράτησε πολύ! 

Φυσικά και θεωρούμε, πως δεν υπάρχει υγιώς σκεπτόμενος νους ο οποίος θέλει κλειστά τα γήπεδα. Τι θα πει θεωρούμε, όταν είμαστε απόλυτα βέβαιοι πως όλοι αυτοί (οι υγιώς σκεπτόμενοι) απαιτούν, να ανοίξουν. Τούτο δε, με επίταση καθώς είναι ανοικτοί άλλοι χώροι ευρειών διαστάσεων. Εν τούτοις ούτε ένας επίσης φυσικά, δε θέλει το άνοιγμα έστω της… χαραμάδας με κόστος στην πλάτη της υγείας φιλάθλων κι οικογενειών τους.

Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, όμως. Αργά ή γρήγορα θα μάθουμε την αλήθεια με σοβαρές κυβερνητικές τοποθετήσεις. Κι ουχί με τις επιπόλαιες επί του θέματος, της αντιπολίτευσης. Ξέρετε εκείνης η οποία αναγνώρισε μακεδονική εθνότητα και γλώσσα σε Αλβανούς. Βούλγαρους και γενικά Σλάβους αλλά και Τούρκους. Για να μην ξεχνιόμαστε…

Είναι υποχρέωση της νυν Κυβέρνησης κι αυτή η αλήθεια. Για πολλούς και διαφόρους λόγους. Για να μη χρεωθεί – ένα παράδειγμα - αυτή άμεσα την έκθεση της χώρας μας διεθνώς με το πισωγύρισμα αυτό. Και για να γνωρίζει ο ελληνικός λαός ποιοι, πως και γιατί αποφασίζουν γι’ αυτόν! Έτσι ώστε να μην προσδοκά πρωθυπουργική παρέμβαση (συμβαίνει συχνά τον τελευταίο καιρό) για τα αυτονόητα.

Και που είστε; Λέγεται πως το συγκεκριμένο πισωγύρισμα – για να αποφευχθεί το… αυτογκόλ – καθιστά άκρως απαραίτητο τον ανασχηματισμό. Αν κι οι καιροί είναι και χαλεποί και δύσκολοι. Κι έχουν προτεραιότητα εθνικά και κοινωνικά θέματα. Ναι, δε λέμε αλλά… Πόσο θα αντέξει ο Πρωθυπουργός με κάποια εξακριβωμένα κι επιβεβαιωμένα βαρίδια στα πόδια του; Πόσο; 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.