Βαρέλα: «Θα είμαι πάντα οπαδός του ΠΑΟΚ, τώρα πάμε για μια ακόμη κούπα»

Κώστας Πετρωτός18 Μαΐου 2022

Ο Φερνάντο Βαρέλα ήρθε στον ΠΑΟΚ τον Ιούλιο του 2016 και στις 22 Μάϊου του 2022 έδωσε την τελευταία του παράσταση στο γήπεδο της Τούμπας σε ένα γεμάτο συναισθήματα κλίμα και έπειτα από 18.292 αγωνιστικά λεπτά ετοιμάζεται να μετακομίσει μακριά από τη Θεσσαλονίκη. 

Ο ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου μετά το πέρας της αναμέτρησης και την αναγνώριση του κόσμου μίλησε για τα συναισθήματα που έχει μετά από 214 παιχνίδια με τους «ασπρόμαυρους» , σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως, «Είναι η αλήθεια πάντως, ότι δεν περίμενα να φωνάξουν το όνομα στο τέλος του ματς».

Αναλυτικά όσα είπε ο Φερνάντο Βαρέλα :

Για τα συναισθήματα του μετά το τέλος του αγώνα: «Ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι στην Τούμπα και είναι λογικό να έχω πολλά συναισθήματα με τα όσα έχω ζήσει, όσα έχω περάσει σε αυτά τα πέντε χρόνια στον ΠΑΟΚ.

Όσα έζησα εδώ στον ΠΑΟΚ είναι οι καλύτερες στιγμές όχι απλά την καριέρα μου, αλλά στην ζωή μου γενικότερα. Όταν ήρθα στην Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ, κατάλαβα από την πρώτη μέρα ότι εδώ υπάρχει η πίεση για την νίκη σε όλα τα παιχνίδια. Δεν περίμενα να έχω τέτοια απόδοση και τα έδωσα όλα για την ομάδα. Ήταν πολύ παραπάνω από ότι σκεφτόμουν και από ότι πίστευα. Όσα έγιναν από την μέρα που ήρθα δεν τα είχα δει ούτε στα καλύτερα όνειρα μου!

Να κερδίσω τόσα τρόπαια και να γραφτώ στην ιστορία της ομάδας ήταν σίγουρα κάτι που δεν περίμενα. Πάντα θα σκέφτομαι τον ΠΑΟΚ και θυμάμαι τα πάντα από όσα έγιναν εδώ. Αγαπάω και θα αγαπάω τον ΠΑΟΚ, θα σέβομαι τον σύλλογο και πλέον αποτελώ έναν οπαδό του ΠΑΟΚ για όλη μου την ζωή».

Για το γεγονός ότι ο κόσμος φώναξε το όνομα του στο τέλος του αγώνα, αν δείχνει ότι αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις μεταξύ τους: «Από την πλευρά μου ποτέ δεν είχα κάποιο πρόβλημα με τον κόσμο της ομάδας. Ποτέ δεν μίλησα και ποτέ δεν πρόκειται να μιλήσω αρνητικά για κανέναν που αφορά τον ΠΑΟΚ. Είναι η αλήθεια πάντως, ότι δεν περίμενα να φωνάξουν το όνομα στο τέλος του ματς. Αυτό μου δείχνει ότι υπάρχει μια αναγνώριση προς το πρόσωπο μου για την προσφορά μου στην ομάδα. Έχω καταλάβει ότι είναι οι καλύτεροι οπαδοί και τους ευχαριστώ που φώναξαν το όνομα μου, δείχνοντας ότι κατάλαβαν ότι πρόσφερα».

Για το αν περίμενε ποτέ να φύγει από τον ΠΑΟΚ με αυτόν τον τρόπο: «Ποτέ δεν έχω πει κάτι κακό για τον ΠΑΟΚ, ακόμα και όταν έχουμε περάσει δύσκολες στιγμές. Ποτέ δεν έχω δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα και στο τέλος αισθάνομαι ότι έδωσα ότι περισσότερο μπορούσα. Κάποια στιγμή θα ερχόταν το τέλος της διαδρομής μου στον ΠΑΟΚ και νομίζω ότι ένα ιδανικό φινάλε να ακούω το όνομα μου από την Τούμπα μετά το τέλος του αγώνα».

Για το γεγονός ότι είναι μαζί με τον Χοσέ Κρέσπο οι δυο παίκτες με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία του ΠΑΟΚ και το αν τελικός του Σαββάτου θα είναι ο πιο συναισθηματικός: «Σίγουρα θα είναι έντονα φορτισμένα συναισθηματικά παιχνίδι το Σάββατο για μένα, γιατί θα είναι ο τελευταίος μου τελικός με τον ΠΑΟΚ. Ναι, μαζί με τον Χοσέ έχουμε κατακτήσει τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία της ομάδας, αλλά δεν μας αρκεί αυτό, θέλουμε να κατακτήσουμε περισσότερους. Γιατί όσους περισσότερους τίτλους κατακτήσεις, τόσο περισσότερο θα σε σέβονται όλοι. Ελπίζω και θέλω τον τελικό να πάρουμε έναν ακόμα τίτλο. Το αξίζουμε την φετινή σεζόν, ξέρω ότι θα έχουμε έναν δυνατό αντίπαλο απέναντι και θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ».

Για το επόμενο σταθμό στην καριέρα του: «Δεν ξέρω ακόμα που θα παίξω την νέα σεζόν, αυτό που είναι σίγουρο όμως είναι ότι πρέπει να είμαι έτοιμος. Όποιος με γνωρίζει, ξέρει πως δουλεύω και ποτέ δεν το βάζω κάτω. Η προσέγγιση μου είναι η σκληρή δουλειά, κάθε μέρα και στην προπόνηση και στους αγώνες. Όπου και αν είμαι, θέλω να είμαι έτοιμος να προσφέρω και θέλω να μεταφέρω την νοοτροπία νικητή που απέκτησα εδώ στον ΠΑΟΚ».

Για το γκολ του που δεν μέτρησε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και αν ήταν αυτή η πιο δύσκολη στιγμή στην πορεία του στον ΠΑΟΚ: «Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή μου εδώ τον ΠΑΟΚ αυτή. Ενώ πέτυχα το γκολ και ήταν κανονικό, το γκολ δεν μέτρησε και με εκείνο το γκολ πιθανότατα εκείνη την σεζόν θα κάναμε το νταμπλ. Παρά το γεγονός ότι είχαμε όλοι καλή μνήμη και θυμόμαστε τι έγινε, δεν το βάλαμε κάτω και δουλέψαμε ακόμα περισσότερο για να κερδίσουμε το Κύπελλο λίγο αργότερα και το νταμπλ την ερχόμενη σεζόν».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.