Βαρέλα και Μιχαηλίδης μαζί μετά από τέσσερις μήνες στην 11άδα του ΠΑΟΚ

Γιώργος Πετρίδης19 Φεβρουαρίου 2021

Οι κίτρινες κάρτες που συμπλήρωσαν ο Αντρέ Βιεϊρίνια και ο Σβέριρ Ίνγκασον σε συνδυασμό με την απώλεια λόγω τραυματισμού του Χοσέ Κρέσπο, θα υποχρεώσουν τον ΠΑΟΚ στην αλλαγή κατά τα 3/4 της άμυνας του. Ο Πάμπλο Γκαρσία θα υποχρεωθεί να επιστρέψει μάλιστα σε ένα δίδυμο στόπερ που έπαιξε μόνο επί Αμπέλ Φερέιρα.

Οι επιλογές τόσο στα άκρα όσο και στο κέντρο της άμυνας είναι περιορισμένες όμως στο κέντρο της άμυνας είναι για το ματς με τη Λαμία... μετρημένα κουκιά. Είναι δεδομένο ότι θα παίξουν ο Βαρέλα με τον Μιχαηλίδη, ένα δίδυμο που θα εμφανιστεί για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες! Θα πρέπει να γυρίσουμε στις 18 Οκτωβρίου όταν ακόμη ο ΠΑΟΚ είχε στον πάγκο του τον Αμπέλ Φερέιρα και το εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ, για να βρούμε ματς Πρωταθλήματος στο οποίο ο Δικέφαλος έπαιξε έχοντας στην αρχική 11άδα τον Βαρέλα με τον Μιχαηλίδη, με τη διαφορά όμως ότι τότε ο ΠΑΟΚ έπαιζε με τριάδα στην άμυνα και ήταν παρών και ο Ίνγκασον.

Τέσσερις μέρες μετά, στις 22 Οκτωβρίου και την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League απέναντι στην Ομόνοια ήταν και πάλι αμφότεροι στις 11 πρώτες επιλογές και εκείνο ήταν το τελευταίο, συνολικά παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο οποίο βρέθηκαν ταυτόχρονα στο αρχικό σχήμα.

Οι δύο στόπερ του Δικεφάλου άρχισαν τη σεζόν ως βασικοί και στις πέντε πρώτες αγωνιστικές ήταν παρόντες ταυτόχρονα στην 11άδα -με εξαίρεση το ματς στον Βόλο στο οποίο ξεκουράστηκαν αφού «έτρεχαν» παράλληλα τα ευρωπαϊκά ματς.

Αυτή η κατάσταση άλλαξε με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Πάμπλο Γκαρσία. Στα 17 ματς Πρωταθλήματος που ακολούθησαν με τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο, πέραν του ότι Βαρέλα και Μιχαηλίδης δεν έπαιξαν ξανά μαζί, ο πρώτος ήταν βασικός στα επτά και ο Μιχαηλίδης μόλις στα πέντε! Το τελευταίο παιχνίδι του Έλληνα διεθνή αμυντικού ήταν εκείνο στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο πριν 40 μέρες, στις 7 Ιανουαρίου όταν έπαιξε βασικός. Έπαιξε μόνο στη ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΛ στις 3 Φεβρουαρίου.

Ο Βαρέλα από την άλλη πλευρά παίζει πιο συχνά επί Γκαρσία κυρίως μετά την αλλαγή του χρόνου αφού αρχικά έχασε τη θέση του αλλά στην πορεία την κέρδισε ξανά, όχι πάντα όμως ως βασικός.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.