Ο Βαρέλα μίλησε στα ελληνικά στον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Σας αγαπάω πολύ» - «Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα πάει καλά»

Metrosport Team11 Ιουλίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», φιλοξενήθηκε ο Φερνάντο Βαρέλα.

Ο πρώην κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ μίλησε αναφορικά με την παρουσία του στον Δικέφαλο, για την ομάδα που θα συνεχίσει την καριέρα του, τους ποδοσφαιριστές από την Β ομάδα που πλέον βρίσκονται στο πλάνο του Ραζβάν Λουτσέσκου και τις συμβουλές που θα τους έδινε.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Αρχικά αναφέρθηκε στη μεταγραφή του: «Είναι μία πολύ καλή περίπτωση ομάδας για εμένα, ήταν μία εύκολη απόφαση για εμένα , ήταν μία απόφαση της οικογένειας να επιστρέψουμε στην Πορτογαλία και στη συνέχεια οι άνθρωποι της ομάδας μου εξήγησαν το πλάνο τους και θα είμαι στον σύλλογο για δύο χρόνια. Στόχος της ομάδας είναι να μην υποβιβαστεί, γιατί είχε χρόνια να βρεθεί στην πρώτη κατηγορία και να παίξουμε αν γίνεται και καλό ποδόσφαιρο».

Για την παρουσίαση του, ανέφερε: «Ήμουν στον ΠΑΟΚ για πολλά χρόνια, τα καλύτερα στην καριέρα μου, σε μία ομάδα που θα είναι στην καρδιά μου. Την παρουσίαση με τη φανέλα μου τη ζήτησαν από την ομάδα, από το τμήμα μάρκετινγκ ήταν η ιδέα γιατί θαυμάζουν τα όσα έχω πετύχει στον σύλλογο».

Για το αν ξυπνούσε και ένιωθε ότι ήταν παίκτης του ΠΑΟΚ και ότι έπρεπε να πάει στις προπονήσεις: «Όταν βλέπω φωτογραφίες και βίντεο από την ομάδα από την προετοιμασία, ένιωθα λίγο μπερδεμένος, επειδή εγώ δεν είχα συμφωνήσει με ομάδα. Όταν ξυπνούσα το πρωί και έβλεπα τις φωτογραφίες αυτό σκεφτόμουν, στη συνέχεια συμφώνησα με την Κάζα Πία και αποφάσισα ότι πρέπει να κοιτάξω το μέλλον».

Για τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία: «Είδα το τελευταίο παιχνίδι της ομάδας γιατί στα προηγούμενα ήμουν στην Αμερική. Ο ΠΑΟΚ μετά από χρόνια άλλαξε το ρόστερ του, με νέους παίκτες, με φιλοδοξίες. Είμαι σίγουρος ότι ο ΠΑΟΚ θα κάνει μία πολύ καλή χρονιά, ξέρω πως λειτουργεί ο προπονητής, το πως θα λειτουργήσει για να περάσει τη νοοτροπία του, ωστόσο δεν έχω μιλήσει καθόλου με τους συμπαίκτες μου στην ομάδα».

Για τους παίκτες από τη Β΄ ομάδα: «Όταν ήμουν στον ΠΑΟΚ Β΄ γνώρισα τον Κουλιεράκη και τον Τζίμα, όπως ήξερα και τον Κούτσια με τον Κωνσταντέλια, ποδοσφαιριστές που πρέπει να πιέσουν τον εαυτό τους, να μην αφήνουν τον χρόνο να περάσει, να πιστεύουν στα όνειρα του και θα πετύχουν. Όταν ξεκινάς από την ακαδημία και πηγαίνεις στην πρώτη ομάδα, είναι η πιο δύσκολη περίοδος, γιατί μπορεί να παίξεις δύο παιχνίδια και μετά να μην παίζεις. Τους έλεγα και εγώ ο ίδιος να μην αφήνουν τον χρόνο να περνάει. Χάρηκα πολύ που είδα τον Τζίμα να παίζει ως δεξιός οπισθοφύλακας και να μπαίνει έτσι στο πλάνο του προπονητή».

Για τον γιο του: «Είναι στο χέρι του να πετύχει, σε μία ακαδημία που χρειάζεται να δουλέψει για να πετύχει και ως πατέρας και ποδοσφαιριστής πιστεύω ότι έχει την ικανότητα να πετύχει, αλλά αυτό δεν είναι στο χέρι μου, θα πρέπει και ο ίδιος να δουλέψει. Αν δεν σταματήσεις στις δύσκολες στιγμές, θα πετύχεις».

Για τα όσα ήθελε να πει στους φίλους του ΠΑΟΚ: «Σας αγαπάω πολύ. Ευχαριστώ πολύ για όλα τα χρόνια στον ΠΑΟΚ, εγώ είμαι ΠΑΟΚ για πάντα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.