Βαράν: «Στο παγκόσμιο κύπελλο της Βραζιλίας έπαιξε με διάσειση, έχει γίνει άλλες δύο φορές και ήθελα να με χαστουκίσω στο ματς με τη Σίτι»

Metrosport Team03 Απριλίου 2024

Ο Ραφαέλ Βαράν προχώρησε σε μία αποκάλυψη και μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που είχε στην καριέρα του, αποκαλύπτοντας ότι είχε αγωνιστεί με διάσειση στη φάση των «16» του Μουντιάλ του 2014 κόντρα στην Νιγηρία, για το παιχνίδι της Σίτι με τη Ρεάλ το καλοκαίρι του 2020 και έδωσε λεπτομέρειες γαι το τι συνέβη στο προημιτελικό με τη Γερμανία όπου έχασε τον Χούμελς στη φάση του γκολ. 

Ο στόπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντν στη συνέντευξή του στην Equipe αναφέρθηκε ότι σε δύο παιχνίδια είχε υποστεί απώλεια μνήμης, εξομολόγησε μερικές από τις πιο ακραίες στιγμές της καριέρας του και τις φορές που κλήθηκε να αγωνιστεί έχοντας υποστεί διάσειση.

Ο 30χρονος, που αποσύρθηκε από την εθνική Γαλλίας τον Φεβρουάριο του 2023, εξήγησε τη σοβαρότητα αυτής, το πώς αισθάνθηκε, αλλά και το τι πρέπει να γίνει για να προστατευτούν οι παίκτες. 

«Υπάρχουν τουλάχιστον δύο αγώνες στην καριέρα μου πριν από τους οποίους είχα διάσειση λίγες μέρες νωρίτερα, εναντίον της Γερμανίας στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 και με τη Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι, στη φάση των "16" του Champions League 2020», είπε αρχικά ο Βαράν στην Equipe και συνέχισε δίνοντας ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για τον αγώνα με τη Νιγηρία:

«Τελείωσα τον και ήμουν σε λειτουργία "αυτόματου πιλότου". Αν κάποιος μου είχε μιλήσει εκείνη την ώρα, δεν ξέρω καν αν θα μπορούσα να απαντήσω. Δεν θυμάμαι τον αγώνα μετά από εκείνο το σοκ.

Μετά το ματς, στο αεροπλάνο, δεν ήμουν καλά και ενημέρωσα για την κατάστασή μου. Στη συνέχεια, προσπάθησα να ακολουθήσω ένα πρωτόκολλο για να αποκαστασταθώ. Επρεπε να τρώω καλά και να ξεκουράζομαι. Δεν ήμουν στην κανονική μου κατάσταση και έπρεπε να με φροντίζουν. Έχασα βάρος, ήμουν αφυδατωμένος, δεν ήμουν καλά. Μετά, ήταν να χάσω τον προημιτελικό του Μουντιάλ γιατί ήμουν λίγο κουρασμένος.

Ήμουν κουρασμένος, αλλά τελικά έπαιξα κόντρα στη Γερμανία και τα πήγα αρκετά καλά, ακόμα κι αν έχασα αυτή τη μονομαχία από τον Χούμελος, στο γκολ του Γερμανού, για την οποία μιλούσα για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια.

Δεν θα είχε συμβεί αυτό αν είχα χτυπήσει στο κεφάλι. Όταν ξέρεις πως η επαναλαμβανόμενη διάσειση έχει δυνητικά θανατηφόρο αποτέλεσμα, λες στον εαυτό σου ότι μπορεί να είναι ένας πολύ κακός οιωνός. Εκείνη την εποχή, δεν ήμουν οικογενειάρχης, αλλά σήμερα, στα 30 μου και με τρία παιδιά, σκέφτομαι διαφορετικά. 

Θυμάμαι ότι ένιωσα κούραση στα μάτια. Κοιτάζοντας πίσω, ρωτάω τον εαυτό μου: αν ήξερα ότι ήταν διάσειση, θα το έλεγα, ακόμα κι αν αυτό σήμαινε ότι δεν θα παίξω αυτό το ματς (προημιτελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στη Γερμανίας;

Δεν ξέρω καν αν υπήρχαν τεστ πριν από 10 χρόνια. Πώς μπορώ να μετρήσω εκείνη τη στιγμή την ικανότητά μου να παίζω ή όχι;

Δεν μπορείς να κατηγορήσεις ούτε τους γιατρούς, είναι λίγο περίπλοκο. Εδώ και 10 χρόνια, δεν ήθελα ποτέ να μιλήσω για αυτό γιατί μπορεί να ακούγεται σαν συγγνώμη και ποτέ δεν ήθελα να φαίνεται έτσι, γιατί δεν είναι", αποκάλυψε ο Γάλλος.

Για τον αγώνα με τη Μάντσεστερ Σίτι όταν έπαιζε στη Ρεάλ Μαδρίτης:

«Τα λάθη στο παιχνίδι με τους Πολίτες στο Ετιχαντ; Κατά τη διάρκεια αυτού του παιχνιδιού έπαθα διάσειση. Το ένιωσα από το ζέσταμα και είπα μέσα μου: "Ξύπνα". Σχεδόν ήθελα να χαστουκίσω τον εαυτό μου. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι τρεις πρώτες μου μπάλες ήταν τεχνικά καθαρές, αλλά ήταν πολύ αργές. Δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ, ήμουν σαν θεατής. Το παιχνίδι πήγε στραβά για μένα και, εκ των υστέρων, κατάλαβα ότι είχε σχέση με το σοκ που είχα υποστεί. Δεν είχα χάσει ποτέ τέτοιου είδους σημαντικούς αγώνες, αντίθετα συνήθως είναι αυτοί στους οποίους καταφέρνω να είμαι πιο συγκεντρωμένος. Στην αρχή πήρα την αποβολή ως κάτι προσωπικό, αν και συλλογικά δεν τα πήγαμε καλά. Αναρωτήθηκα πολύ και, τελικά, κατάλαβα ότι αυτά τα λάθη δεν είχαν πέσει από τον ουρανό».

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.