VAR εκτός… λειτουργίας για τον Άρη!

Γιώργος Στράντζαλης18 Φεβρουαρίου 2020

Η απορία του Μίκαελ Ένινγκ μετά τη λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ, “γιατί δεν γίνεται η χρήση του VAR;”, και η τοποθέτηση του Άγγελου Χαριστέα, ο οποίος χαρακτήρισε “καρκίνωμα του ποδοσφαίρου τη διαιτησία”, αποτυπώνουν όλη την εικόνα της προχθεσινής βραδιάς στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και δη, την αδικία που βίωσε με τον πλέον έντονο τρόπο ο Άρης

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται οι αδικημένοι της αγωνιστικής, να φωνάζουν με οργή και να ετοιμάζονται να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα τους ενόψει Κυπέλλου και της συμμετοχής στα play off του Πρωταθλήματος. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά στη φετινή σεζόν όπου ο Άρης φωνάζει – και με το δίκιο του – και αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει αλλοίωση αποτελέσματος. 

Υπάρχουν τουλάχιστον πέντε παιχνίδια του Άρη στα οποία είτε ο διαιτητής δεν είδε, είτε το VAR ήταν… εκτός λειτουργίας.

1. Άρης-ΟΦΗ

Από την 1η αγωνιστική, στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ, “έπεσε” θύμα της διαιτησίας και της κακής χρήσης του VAR ο Άρης. Σε μια φάση όπου ο Νάστος τραβάει τον Ιντέγε στο 91’, παρεμποδίζοντας τον να διεκδικήσει κεφαλιά, δεν δόθηκε κάτι από τον διαιτητή Μανούχο, ούτε από τον Τζήλο στο VAR. Αντί για παράβαση μάλιστα υποδείχθηκε φάουλ, στο ξεκίνημα της φάσης, πάνω στον αμυντικό του ΟΦΗ! Για την ιστορία, το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1, με τον Άρη να φωνάζει από το “καλημέρα” και να αναρωτιέται με σχετική ανάρτηση στα social media… “αν δεν είναι αυτό πέναλτι, ποιο είναι;”.

2. Άρης-ΑΕΛ

Μπορεί ο Άρης να αδίκησε τον εαυτό του απέναντι στη Λάρισα και να “αυτοκτόνησε” χάνοντας από το 2-0 με το οποίο προηγήθηκε μόλις στο 12’, ουδείς πρέπει να παραγνωρίσει όμως και τις...παραφωνίες. Εκφράστηκαν διαμαρτυρίες για τον διαιτητή Σκουλά, ο οποίος δεν καταλόγισε πέναλτι στις καθυστερήσεις (96’) και ουσιαστικά στέρησε από τον Άρη (έστω) τον βαθμό.

Αρχικά ο διαιτητής υπέδειξε το καθαρό πέναλτι, όταν ο Μπούστος σταμάτησε τη μπάλα με τα χέρια, στη συνέχεια όμως, και παρά το γεγονός ότι είδε τη φάση στο VAR, ανακάλυψε επιθετικό φάουλ του Ροζ στον Μόρα και πήρε πίσω την απόφαση του! Είχε προηγηθεί επίσης μία αμφισβητούμενη φάση στο 63’, με τον Λάρσον να ανατρέπεται στην περιοχή και τον Σκουλά να μην πηγαίνει καν στο VAR για να επιβεβαιώσει την απόφασή του.

3. ΟΦΗ-Άρης

Πάμε και στο Ηράκλειο, στο εκτός έδρας παιχνίδι και την ήττα με 3-1 από τον ΟΦΗ. Με το σκορ στο 1-1, τόσο ο Κομίνης (διαιτητής) όσο και ο Σέζος στο VAR “έκλεισαν” τα μάτια τους στην ανατροπή του Κουτρουμπή πάνω στον Αμπού Μπα, με τον Γάλλο να δέχεται το μαρκάρισμα και να πέφτει στο έδαφος. Το… ενοχλητικό (και) σε αυτή την περίπτωση είναι ότι οι διαιτητές στο “δωματιάκι” του Video Assistant Referee δεν μπήκαν στον κόπο είτε να ελέγξουν αν υπάρχει παράβαση, είτε να ζητήσουν από τον Κομίνη να το τσεκάρει αυτός για να έχει κατ΄ ίδιαν άποψη και να αποφασίσει.

4. Τα ματς Κυπέλλου με την Ξάνθη

Τα λάθη σε βάρος του Άρη συνεχίστηκαν και στο Κύπελλο, με τη διαφορά ότι στη φάση των “16” η ΕΠΟ αποφάσισε (κακώς όπως αποδείχθηκε…) να μην ισχύει η χρήση του VAR, οπότε η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τους διαιτητές. Οι κιτρινόμαυροι έχουν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται στους δύο αγώνες με την Ξάνθη. Στα Πηγάδια αρχικά, όπου η πρόκριση θα μπορούσε να είχε τελειώσει κατ’ ουσία από το πρώτο 90άλεπτο, αν ο Μαντσίνι δεν είχε υποδειχθεί (λανθασμένα) σε θέση οφσάιντ στο γκολ που πέτυχε στο 89' για το 0-2. Η συνέχεια εξελίχθηκε στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, με τη διαφορά ότι το 0-1 της Ξάνθης στο 22’ ξεκίνησε από θέση οφ-σάιντ και παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των κιτρινόμαυρων η παράβαση δεν καταλογίστηκε.

5. Αστέρας Τρίπολης-Άρης

Μία φάση που πέρασε στα ψιλά διαδραματίστηκε (και) στην Τρίπολη με πρωταγωνιστές τους Ιγκλέσιας, Φετφατζίδη, τον διαιτητή Τσαμούρη και φυσικά την έλλειψη επικοινωνίας του με τον VAR. Στο 79’, κι ενώ ο παίκτης του Άρη άρχισε μια κούρσα πίσω από το κέντρο, ο μέσος του Αστέρα τού “κατέβασε” το κεφάλι με μπουνιά (!) την οποία δεν είδε ο διαιτητής παρότι σε κοντινή απόσταση. Και σε αυτή την περίπτωση αν λειτουργούσε σωστά το VAR θα έπρεπε να δοθεί εντολή Τσαμούρη να υποδείξει παράβαση και κόκκινη κάρτα. Προφανώς όμως δεν υπήρξε ο παραμικρός έλεγχος της φάσης, καθώς το ματς συνεχίστηκε και η μπουνιά ήταν απλά μια κίτρινη κάρτα μετά από 30’’ κι αφού η φάση ολοκληρώθηκε με νέο φάουλ στον Φετφατζίδη.

6. Άρης-ΑΕΚ

Δεν ξέρει γιατί να πρωτοφωνάξει ο Άρης για την προχθεσινή διαιτητική αδικία που ένιωσε τόσο έντονα στο πετσί του. Για το πέναλτι πάνω στον Φετφατζίδη, για το τράβηγμα του Λάρσον μέσα στη μικρή περιοχή, ή για το αντιαθλητικό παιχνίδι της ΑΕΚ, που έμεινε ατιμώρητο ενώ κανονικά θα έπρεπε να παίζει τουλάχιστον με έναν παίκτη λιγότερο; Είναι να απορεί κανείς με την αντιμετώπιση που έτυχε ο Άρης από τον Καραντώνη (διαιτητής) και από τον Κουμπαράκη (VAR) και δικαιολογημένα καλλιεργεί καχυποψία στο εσωτερικό της ομάδας η διαιτησία τους, σ’ ένα παιχνίδι το οποίο φρόντισαν να τινάξουν στον αέρα και να μην επιτρέψουν στον Άρη να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από… την ήττα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.