Βάντσικ: «Μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω ο Σβιντέρσκι, θέλουν στήριξη οι τερματοφύλακες στον ΠΑΟΚ»

Metrosport Team19 Ιανουαρίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Γίοσεφ Βάντσικ όπου και μίλησε για την έντονη κινητικότητα που επικρατεί τις τελευταίες ώρες γύρω από το όνομα του Κάρολ Σβιντέρσκι αλλά και για το πρόβλημα του τερματοφύλακα στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τον Σβιντέρσκι και την πιθανότητα μεταγραφής του: «Ο ΠΑΟΚ τον πήρε σε πολύ καλή ηλικία και κάθε χρόνο βάζει πολλά γκολ. Δεν ξεκινά βασικός πάντα αλλά τα καταφέρνει. Στην Ιταλία οι Πολωνοί είναι στην μόδα, θα είναι ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα του αν πάει. Πολλοί Πολωνοί παίζουν στην Ιταλία και έχουν κάνει καλό όνομα. Ο Σβιντέρσκι όλα τα χρόνια ήταν σταθερός με την απόδοση του, δεν έπαιζε πάντα βασικός αλλά έχει καλές κινήσεις εκτός περιοχής και καλά τρεξίματα. Έχει πολύ καλές προοπτικές για να κάνει το βήμα παραπάνω».

Για το δίλημμα του τερματοφύλακα στον ΠΑΟΚ: «Τον Πασχαλάκη τον είχα στην Ηλιούπολη. Ο Ζίβκοβιτς έδειξε πως είναι πολύ καλός τερματοφύλακας. Δεν έχει θέμα εκεί ο ΠΑΟΚ. Το πρόβλημα είναι ότι δέχονται πολλά γκολ από την άμυνα, ενώ δεν γίνεται και σωστό ροτέισον στο θέμα του τερματοφύλακα. Αν πιστεύεις έναν παίκτη πρέπει να το δείχνεις και να μην τον βγάζεις κάθε τρεις και λίγο. Η αμυντική λειτουργία δεν είναι όπως πέρυσι, άμα τρως γκολ σε κάθε παιχνίδι είναι μεγάλο θέμα».

Για τον ποιο από τους δυο θα επέλεγε ο ίδιος για βασικό τερματοφύλακα: «Υπάρχει προπονητής και τεχνικό επιτελείο και αυτοί ξέρουν καλύτερα. Ποτέ δεν κάνω κριτική, έχω περάσει από την θέση και ξέρω τι γίνεται. Παλιά ο Ολυμπιακός είχε τον Στρακόσια και τον Ράντο. Μια έπαιζε ο ένας και μια ο άλλος και δεν είχαν σταθερή απόδοση. Τώρα ξεκίνησε ξανά Ζίβκοβιτς μετά το λάθος του Πασχαλάκη. Είχαμε έναν προπονητή τον κ. Όσιμ και με φώναξε μετά από κάποια άσχημα αποτελέσματα ότι είμαι ένας από τους καλύτερους της Ευρώπης. Ακόμη και με ένα πόδι και με ένα χέρι εσύ θα παίζεις, έτσι μου είχε πει. Μετά έκανα να φάω γκολ 10 παιχνίδια. Όλα βασίζονται στην στήριξη που παρέχεις στον ποδοσφαιριστή. Μετά δύσκολα του την ξαναφτιάχνεις. Ο Νικοπολίδης ήταν πίσω μου 9 χρόνια αλλά δούλευε και έγινε πρωταθλητής Ευρώπης. Ο ΠΑΟΚ έχει δυνατότητες, θέλει ηρεμία».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.