Στήλες Value Bet

Value Bet: Πρώτη φορά σφιχτή στην άμυνα

Πέτρος Χαριζακλής16 Μαρτίου 2024

Καλημέρα σε όλη την παρέα και καλό σαββατοκύριακο. Το τελευταίο πριν τη διακοπή των εθνικών ομάδων τον Μάρτιο, με τις ομάδες να θέλουν να οδηγηθούν με ηρεμία στην περίοδο αυτή και να μην έχουν γκρίνια για δύο εβδομάδες. Η προηγούμενη στήλη έφερε κέρδος με την ισοπαλία στο Αούστρια Κλάγκενφουρτ-Ραπίντ Βιέννης, αν και η δυάδα των g/g δεν πέρασε. Πάμε να δούμε τι έχουμε κρατήσει από το πρόγραμμα του σαββατοκύριακου.

Ξεκινάμε από το πρωτάθλημα Σλοβακίας, με το Ποντμπρέζοβα-Ρουζόμπεροκ.

Η Ποντμπρέζοβα είναι δυνατή εντός έδρας, στο πρωτάθλημα δεν πατάει καλά με δύο διαδοχικές ήττες και τέσσερα ματς χωρίς νίκη. Στην πρεμιέρα των πλέι οφ έχασε με 3-2 από τη Ζίλινα εκτός έδρας. Μεσοβδόμαδα έκανε μεγάλη έκπληξη κερδίζοντας με 3-1 εκτός έδρας τη Σλόβαν Μπρατισλάβας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Αυτό το αποτέλεσμα της δίνει ψυχολογία αλλά σίγουρα θα βγάλει κούραση. Η Ρουζόμπεροκ έχασε με 0-1 από τη Σλόβαν στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ και έτσι μπήκε τέλος στο τρομερό σερί των 9 αγώνων χωρίς ήττα. Εκτός έδρας δεν είναι τόσο καλή φέτος (2-5-4), ωστόσο από τον Νοέμβριο και μετά είναι αήττητη (2-3-0). Επίσης, στον πρώτο γύρο διασύρθηκε με 5-0 από τη Ποντμπρέζοβα στην ίδια έδρα και θέλει να πάρει εκδίκηση. Δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά των δύο ομάδων όπως δείχνει το σετ, ξεκούραστη η Ρουζόμπεροκ και μπορεί να μην χάσει. Θα πάμε στο Χ2 στις δύο μονάδες.

Συνεχίζουμε στην Πορτογαλία, όπου η Μπράγκα υποδέχεται τη Ζιλ Βισέντε.

Η γηπεδούχος προέρχεται από «γκέλα» στην έδρα της Ρίο Άβε και η διαφορά της από την 3η θέση αυξήθηκε εκ νέου στους πέντε βαθμούς, όμως έχει καταφέρει κάτι αξιοσημείωτο για πρώτη φορά τη φετινή χρονιά. Κράτησε το μηδέν στην άμυνα σε τρεις διαδοχικές αναμετρήσεις της, δείχνει δηλαδή σφιχτή στην άμυνα. Εντός είναι δυνατή και με τον Μπανζά φορμαρισμένο θέλει να επιστρέψει στις νίκες. Από την άλλη, η Ζιλ Βισέντε είναι αήττητη εδώ και τέσσερα παιχνίδια και ψάχνει ακόμη 7-8 βαθμούς για να οριστικοποιήσει την παραμονή της στην κατηγορία. Εκτός έδρας είναι κακή, ωστόσο έχει καταφέρει να σκοράρει σε αρκετά παιχνίδια. Ο άσος αναμενόμενα είναι χαμηλά, με Over νοστιμίζει και μπαίνει στις επιλογές μου.

Μεταφερόμαστε στην Τσεχία, όπου η Παρντούμπιτσε υποδέχεται την Μπάνικ Οστράβα.

Σε κακό μομέντουμ οι γηπεδούχοι, που μετράνε τρεις διαδοχικές ήττες και έχουν αφήσει πίσω τους το καλό ξεκίνημα με επτά βαθμούς σε τρία ματς στο ξεκίνημα του 2024. Η μάχη της παραμονής συνεχίζεται, με την Παρντούμπιτσε να έχει μια μικρή διαφορά από τις τρεις τελευταίες θέσεις. Φέτος δεν είναι τόσο καλή εντός, όσο εκτός. Η Μπάνικ μετά από τρία ματς αήττητη έκανε ξανά πισωγύρισμα με την ήττα από την Ολομουτς. Βέβαια φέτος έχει περισσότερες νίκες μακριά από την έδρα της παρά εντός και θα προσπαθήσει να βγάλει αντίδραση. Το διπλό στο 1,97 έχει αξία και μπαίνει στις επιλογές μου.

Κλείνω τη σημερινή στήλη επιστρέφοντας στην Πορτογαλία, με το Κάσα Πία-Μπενφίκα.

Η Κάσα Πία επέστρεψε… στα αρνητικά αποτελέσματα χάνοντας από την Εστρέλα και το μίνι αήττητο σερί της έλαβε τέλος. Παίζει τα παιχνίδια της σε ουδέτερο γήπεδο και αυτό έχει δυσκολέψει πολλάκις τη φετινή χρονιά το έργο της. Η Μπενφίκα μετά από τρία αρνητικά αποτελέσματα, πλέον μετράει δύο σερί νίκες με Εστορίλ και Ρέιντζερς, με την πρόκριση στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ να της έξτρα ψυχολογία για τη συνέχεια ενόψει της μάχης του τίτλου στο πρωτάθλημα. Με εξαίρεση τον διασυρμό της από την Πόρτο στο πρόσφατο ντέρμπι, εκτός έδρας είναι εξαιρετική και τα παιχνίδια της έχουν γκολ. Θα συνδυάσω το αναμενόμενα χαμηλό διπλό, με το over για απόδοση στο 2,05.

Δυάδα ΣΚ

ΠΟΝΤΜΠΡΕΖΟΒΑ – ΡΟΥΖΟΜΠΕΡΟΚ Χ2 2,00

ΠΑΡΝΤΟΥΜΠΙΤΣΕ – ΜΠΑΝΙΚ ΟΣΤΡΑΒΑ 2 1,97

Δυάδα combo ΣΚ

ΜΠΡΑΓΚΑ – ΖΙΛ ΒΙΣΕΝΤΕ 1+Over 1,98

ΚΑΣΑ ΠΙΑ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ 2+Over 2,05

-----------------------------------------------

Πέτρος Χαριζακλής

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.