Στήλες Value Bet

Value Bet: Με βάση το κίνητρο

Πέτρος Χαριζακλής11 Μαΐου 2024

Καλημέρα σε όλους και καλό σαββατοκύριακο. Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη. Ελπίζω να περάσατε όμορφα με τις οικογένειές σας. Πάμε να δούμε τι έχουμε κρατήσει από το πρόγραμμα του δεύτερου σαββατοκύριακου του Μαΐου.

Ξεκινάμε από το πρωτάθλημα Πορτογαλίας, όπου η Βιζέλα υποδέχεται την Εστρέλα ντα Αμαντόρα.

Η Βιζέλα έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά, μένουν δύο παιχνίδια που απλά θα παίξει για το γόητρο. Βρίσκεται σε κακή κατάσταση αγωνιστικά, έχοντας συμπληρώσει επτά αγώνες χωρίς νίκη. Η Εστρέλα είναι και αυτή 7 αγωνιστικές χωρίς τρίποντο, όμως βρίσκεται στο +2 τη θέση των μπαράζ. Έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον την απευθείας παραμονή, οπότε θέλει τώρα να κερδίσει την υποβιβασμένη Βιζέλα για να κρατηθεί τουλάχιστον στο +2 από την Πορτιμονένσε. Μονόπλευρο το κίνητρο της ομάδας του Λέο Ζαμπά, το διπλό είναι καλοπληρωμένο στο 2,06 και μπαίνει στις επιλογές μου.

Στο έτερο πορτογαλικό παιχνίδι, η Πορτιμονένσε υποδέχεται τη Ρίο Αβε.

Δύο σερί ήττες για την γηπεδούχο, η τελευταία από την Σπόρτινγκ που στέφθηκε πρωταθλήτρια, τέσσερα ματς χωρίς νίκη. Η Πορτιμονένσε έχει εξασφαλίσει την απευθείας παραμονή της στην κατηγορία, ωστόσο βρίσκεται στη θέση των μπαράζ και θέλει να τα αποφύγει, έχοντας μειονέκτημα δύο βαθμών από την Εστρέλα. Η Ρίο Αβε κέρδισε τη Γκιμαράες την προηγούμενη αγωνιστική, συμπλήρωσε δέκα ματς αήττητη και εξασφάλισε και μαθηματικά τη σωτηρία της. Τα δύο τελευταία παιχνίδια είναι ευκαιρία για τον κόουτς Φρέιρε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όσους δεν έπαιξαν πολύ φέτος και να μεγαλώσει το αήττητο σερί. Μονόπλευρο το κίνητρο, η Πορτιμονένσε πρέπει να κερδίσει αν θέλει να ελπίζει και ο άσος της πληρώνει 2,15.

Μετακομίζουμε στην Κεντρική Ευρώπη και τη Σλοβακία, για το Ρουζόμπεροκ-Ζίλινα.

Η γηπεδούχος προέρχεται από ήττα από τη Σπαρτάκ Τρνάβα στα πλέι οφ, όμως δεν τη νοιάζει καθώς νωρίτερα πήρε το Κύπελλο και εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Εντός έδρας είναι σοβαρή ομάδα, ωστόσο θα της λείψει το βαθμολογικό κίνητρο. Από την άλλη, η Ζίλινα παλεύει για να «κλέψει» τη 2η θέση από τη Σπαρτάκ και θέλει να εκμεταλλευτεί το δύσκολο παιχνίδι που έχει κόντρα στη Ντουνάισκα, για να την προσπεράσει. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση με τρεις συνεχόμενες νίκες, η τελευταία επί της πρωταθλήτριας Σλόβαν Μπρατισλάβας, και μπορεί να περάσει από την έδρα της Ρουζόμπεροκ όπως έκανε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Το διπλό είναι ικανοποιητικό στο 1,85 και μπαίνει στις επιλογές μου.

Επιστρέφουμε στην Ιβηρική και στην Πορτογαλία, για τη δεύτερη κατηγορία αυτή τη φορά με την Τοντέλα να υποδέχεται τη Νασιονάλ Μαδέιρα.

Σε κακό μομέντουμ βρίσκεται η Τοντέλα με τέσσερα ματς χωρίς νίκη (τρεις ήττες, μία ισοπαλία) και βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας. Δεν έχει κίνητρο καθώς έχει σωθεί και δεν προλαβαίνει την τριάδα. Η Νασιονάλ Μαδέιρα είναι σε τρομερή κατάσταση, προέρχεται από τρεις διαδοχικές νίκες και συμπλήρωσε 11 ματς αήττητη. Εχει προβάδισμα για την άνοδο ούσα στη 2η θέση, είναι στο +5 από την 4η θέση και θέλει να κερδίσει και την Τοντέλα για να μην χρειαστεί να μπλέξει στα μπαράζ της 3ης θέσης. Το διπλό πληρώνει εξαιρετικά με βάση τα δεδομένα του αγώνα και το κίνητρο το έχει μόνο η νησιώτισσα. Στο 1,85 το διπλό μπαίνει χωρίς άλλη κουβέντα στις επιλογές μου.

Πορτογαλική δυάδα Σαββάτου

ΒΙΖΕΛΑ – ΕΣΤΡΕΛΑ ΝΤΑ ΑΜΑΝΤΟΡΑ 2   2,06

ΠΟΡΤΙΜΟΝΕΝΣΕ – ΡΙΟ ΑΒΕ 1   2,15

Δυάδα Σαββατοκύριακου

ΡΟΥΖΟΜΠΕΡΟΚ-ΖΙΛΙΝΑ 2   1,85

ΤΟΝΤΕΛΑ-ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΜΑΔΕΙΡΑ 2   1,85

--------------------------------------------------

Πέτρος Χαριζακλής

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.