Στήλες Value Bet

«Value Bet»: Η ευκαιρία της Μπάνικ

Πέτρος Χαριζακλής10 Φεβρουαρίου 2024

Καλημέρα σε όλη την παρέα και καλή χρονιά να ευχηθώ καθώς τα λέμε πρώτη φορά μέσα στο 2024, αφού τα περισσότερα πρωταθλήματα που ασχολούμαι ήταν σε χειμερινή διακοπή και αυτό το σαββατοκύριακο επιστρέφουν. Πάμε να δούμε τι έχουμε κρατήσει.

Ξεκινάμε από το πρωτάθλημα Σερβίας και το Ζελέζνιτσαρ Πάντσεβο-Νόβι Παζάρ.

H Zελέζνιτσαρ παλεύει για την παραμονή της με όπλο την επίθεση. Εντός έδρας είναι σκληροτράχηλη και σκοράρει, στα φιλικά έδειξε επιθετική ποιότητα, αλλά στο μεταγραφικό παζάρι φαίνεται ελαφρώς αποδυναμωμένη παρά τις τέσσερις προσθήκες. Η Νόβι Παζάρ παρά την καλή πορεία της στο πρώτο μισό της σεζόν, απέλυσε τον Ντρομπρασίνοβιτς και στη θέση του ήρθε ο Μάτιτς (πρώην Τσουκαρίτσκι). Εκτός έδρας δεν είναι τόσο καλή, ενώ στα φιλικά δέχθηκε γκολ στα 4/5 από αυτά που έδωσε. Από το μεταγραφικό παζάρι βγαίνει ελαφρώς αποδυναμωμένη μέχρι στιγμής, με μεγαλύτερη απώλεια την αποχώρηση του Έργκελας.

Δεν περίμενα να είναι ισορροπημένο το σετ, η Νόβι Παζάρ περίμενα να είναι φαβορί στις αποδόσεις και ήδη έχει κερδίσει δύο φορές τη Ζελέζνιτσαρ σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα με το ίδιο σκορ (1-0). Προκλητικό το διπλό, όμως επειδή προερχόμαστε από διακοπή θα πάρω και την κάλυψη στο διπλό με ασιατικό χάντικαπ μηδέν στο 1,91.

Συνεχίζουμε στην Τσεχία, όπου η Τσέσκε Μπουντεγιόβιτσε υποδέχεται την Μπάνικ Οστράβα.

Η Μπουντεγιόβιτσε δεν έκανε καλό πρώτο μισό στη σεζόν και τα προβλήματα δεν λένε να την αφήσουν. Ναι ήταν αήττητη στα φιλικά, ωστόσο οι καθυστερήσεις πληρωμών σίγουρα επηρεάζουν την ομάδα και φαίνεται να είναι πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό. Η Μπάνικ έχει στόχο την Ευρώπη και η φετινή της πορεία δείχνει πως μπορεί να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Είχε μια εξαιρετική προετοιμασία, δεν έχασε σε κανένα φιλικό και αφού κατάφερε να κρατήσει τον Έβερτον, τα πράγματα είναι θετικά. Είναι καλύτερη ομάδα από την αντίπαλό της και μπορεί να κερδίσει στο πρώτο ματς του 2024. Το διπλό της Μπάνικ σχεδόν στις δύο μονάδες έχει τρομερή αξία έστω και μετά από διακοπή.

Επιστρέφουμε στη Σερβία, όπου έχουμε μάχη μεταξύ των δύο Ραντνίτσκι. Αυτή του Κραγκούγιεβατς και αυτή του Νις.

Βελτιωμένη η γηπεδούχος από τον Σεπτέμβριο και μετά που άλλαξε προπονητή, στόχος της είναι να βρίσκεται στα πλέι οφ. Δυνατή στην έδρα της, τα φιλικά ήταν όλα g/g. Από το μεταγραφικό παζάρι βγήκε αποδυναμωμένη ποσοτικά, καθώς αποχώρησαν πέντε παίκτες (κανείς βασικός) ενώ ήρθαν τρεις αλλά το ρόστερ έχει λύσεις. Η Ραντνίτσκι Νις δεν διανύει καλή χρονιά, φαίνεται πως θα παλέψει μέχρι τέλους για την παραμονή της όπως και πέρυσι. Το περίεργο είναι πως στη διακοπή, επέστρεψε ο τεχνικός Τραΐκοβιτς που είχε παραιτηθεί στις αρχές Νοέμβρη. Στα φιλικά κέρδισε μόνο μία φορά ενώ δέχθηκε γκολ σε όλα. Στο μεταγραφικό παζάρι άλλαξαν πολλά, έφυγαν 8 παίκτες, ήρθαν άλλοι τόσοι, ωστόσο οι τέσσερις βασικοί που έφυγαν είναι απώλεια για τη Ραντνίτσκι Νις.

Τα δεδομένα μου δείχνουν πως η Ραντνίτσκι Κραγκούγιεβατς έχει το προβάδισμα, περίμενα τον άσο κάτω από τις δύο μονάδες και στο 2,22 έχει αξία.

Κλείνουμε τη σημερινή στήλη, με το ΙΜΤ Βελιγραδίου-Μπάτσκα Τόπολα.

Για νεοφώτιστη, η ΙΜΤ τα έχει πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής καθώς έχει μια απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού. Όπλο της η επίθεσή της (δεύτερη καλύτερη στις θέσεις 9-16), είναι μία από τις τέσσερις ομάδες που δεν άλλαξε προπονητή από την αρχή της σεζόν. Από το μεταγραφικό παζάρι βγήκε ελαφρώς αποδυναμωμένη. Το σημαντικό ήταν πως κράτησε δανεικό τον νεαρό Μίλος Λούκοβιτς (φορ) που πήρε μεταγραφή στο Στρασβούργο. Στα φιλικά τα πήγε μέτρια, δεχόμενη γκολ στα 3/4. Η Μπάτσκα Τόπολα διανύει τρομερή σεζόν, δεν έχει πέσει κάτω από την 3η θέση και μόνο αν «αυτοκτονήσει» θα χάσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στα φιλικά έδειξε ευάλωτη αμυντικά δεχόμενη γκολ στα 5/6, αλλά έχει ποιοτικό ρόστερ. Το διπλό περίμενα να βρίσκεται κοντά στο 1,40-1,50 και όταν το είδα στο 1,83 το έβαλα στις επιλογές μου.

Δυάδα Σαββάτου

ΖΕΛΕΖΝΙΤΣΑΡ ΠΑΝΤΣΕΒΟ – ΝΟΒΙ ΠΑΖΑΡ 2 (0 ΑΗ)   1,91

ΤΣΕΣΚΕ ΜΠΟΥΝΤΕΓΙΟΒΙΤΣΕ – ΜΠΑΝΙΚ ΟΣΤΡΑΒΑ 2   1,99

Δυάδα Κυριακής

ΡΑΝΤΝΙΤΣΚΙ ΚΡΑΓΚΟΥΓΙΕΒΑΤΣ – ΡΑΝΤΝΙΤΣΚΙ ΝΙΣ 1   2,22

ΙΜΤ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ – ΜΠΑΤΣΚΑ ΤΟΠΟΛΑ 2   1,83

---------------

Πέτρος Χαριζακλής

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.