Value Bet: Επανέναρξη με χιόνια

Πέτρος Χαριζακλής16 Ιανουαρίου 2021

Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά με υγεία. Αυτή είναι η πρώτη στήλη για το 2021 αφού τα πρωταθλήματα που ασχολούμαι βρίσκονται σε χειμερινή διακοπή, με την Τσεχία να επιστρέφει πιο γρήγορα από ποτέ στα χρονικά. Αρχικά να ευχηθώ σε όλους το νέο έτος να είναι καλύτερο από το προηγούμενο σε όλα τα επίπεδα και να τελειώνουμε επιτέλους με το θέμα «κορωνοϊός» που τόσο έχει κουράσει. Πάμε να δούμε τα στοιχηματικά.

Μετά από τρεις εβδομάδες επανέρχεται λοιπόν το πρωτάθλημα Τσεχίας, για πρώτη φορά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα αφού συνήθως η διακοπή χειμώνα κρατάει τουλάχιστον ενάμιση μήνα και στην χώρα επικρατεί χιονόπτωση. Οι ομάδες κυρίως προετοιμάστηκαν εντός συνόρων φοβούμενες τον κορωνοϊό, μόνο 4 βγήκαν εκτός (Μπρνο και Ολομουτς στη Μάλτα, Λίμπερετς στην Τουρκία και Σλοβάτσκο στην Κροατία) ενώ δεν έδωσαν πάνω από 1-2 φιλικά. Από μεταγραφές λίγα πράγματα για τις περισσότερες με τα οικονομικά τους να είναι σφιχτά. Μλάντα Μπόλεσλαβ και Οπάβα είναι οι πρωταθλήτριες στις μεταγραφές κινήθηκαν και γρήγορα για να κλείσουν τα κενά τους. Αποδυναμώθηκε η Λίμπερετς που αρκετοί βασικοί της παίκτες επέστρεψαν στη Σλάβια, αλλά η ομάδα του Χόφτιχ το έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να αλλάζει σε κάθε μεταγραφική περίοδο. Η Μπουντεγιόβιτσε έχασε και αυτή τρεις παίκτες που της έδωσαν λύσεις.

Ξεκίνημα από το Σλοβάτσκο-Καρβινά στο «Μίροσλαβ Βαλέντα».

Η Σλοβάτσκο είναι σκληροτράχηλη ομάδα και συνήθως δυνατή εντός αλλά της αρέσει να παίζει αντεπιθέσεις. Μεταγραφές δεν έκανε, για προετοιμασία πήγε στην Κροατία σε αντίθεση με την Καρβινά που προπονήθηκε εντός Τσεχίας και στις μεταγραφές σημασία έχει η αποχώρηση του βασικού Ντέφε (δ.μπακ). Η ομάδα του Γιεράμπεκ της αρέσει να παίζει εκτός και αυτό φαίνεται από τα 4 διπλά της φέτος. Δεν είναι τόσο μεγάλη η απόσταση των δύο ομάδων για να υπάρχει τέτοια απόκλιση στο σετ, ρισκάρω με το διπλό στο 4,50.

Συνεχίζουμε στο «Γιου Νίσι» με το Λίμπερετς-Μποέμιανς.

Για μία ακόμη μεταγραφική περίοδο η Σλόβαν αποδυναμώθηκε όμως το έχει συνηθίσει. Παίκτες από την ακαδημία της ή άλλοι που αγοράζει φτηνά της βγαίνουν και στηρίζεται σε αυτούς. Εντός είναι πολύ δυνατή (4-2-1) και προετοιμάστηκε στο Μπέλεκ της Τουρκίας. Η Μποέμιανς αντιθέτως, έκανε προπονήσεις εντός Τσεχίας και δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερα ως ομάδα στις μεταγραφές. Είναι μια ομάδα με ομοιογένεια ωστόσο εκτός έδρας πελαγώνει. Ο άσος δικαιολογημένα βρίσκεται στο 1,75 και θα τον επιλέξω.

Τέλος, κλείνουμε τη στήλη με το Παρντούμπιτσε-Τσέσκε Μπουντεγιόβιτσε.

Η νεοφώτιστη είναι αήττητη εντός έδρας (4-3-0) και φαίνεται πως το «Ντόλιτσεκ» που χρησιμοποιεί ως έδρα, της πάει. Στα μεταγραφικά δεν κουνήθηκε φύλλο, στο ένα φιλικό που έπαιξε έχασε με 4-1 από τη Μλάντα, ωστόσο η συνοχή είναι αυτή που την έκανε να βρίσκεται τόσο ψηλά. Η Μπουντεγιόβιτσε από την άλλη, έχασε τρεις παίκτες στις μεταγραφές, δεν ήταν βασικοί αλλά έδωσαν λύσεις, και στο ένα φιλικό που έδωσε κέρδισε 1-0 την Σπάρτα Πράγας. Εκτός έδρας έχει χάσει μόνο μία φορά (2-4-1), μετρώντας πέντε σερί g/g. Περίμενα πιο χαμηλά τον άσο, θα πάω στα αριστερά με κάλυψη (1 DNB) λόγω της διακοπής που είχαμε, σε απόδοση 1,83.

Μονό Σαββάτου

ΣΛΟΒΑΤΣΚΟ – ΚΑΡΒΙΝΑ 2 4,50

Δυάδα ΣΚ

ΣΛΟΒΑΝ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ – ΜΠΟΕΜΙΑΝΣ 1 1,75

ΠΑΡΝΤΟΥΜΠΙΤΣΕ – ΤΣΕΣΚΕ ΜΠΟΥΝΤΕΓΙΟΒΙΤΣΕ 1 DNB 1,83

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.