Βαλμπουενά: «Ακατανόητες οι επιλογές του Τούντορ, εφιαλτικό βράδυ για τη Μαρσέιγ»

Metrosport Team02 Νοεμβρίου 2022

Το χθεσινό βράδυ (1/11) ήταν εφιαλτικό για τους φίλους της Μαρσέιγ, που είδαν την ομάδα τους στο ημίχρονο να προκρίνεται στην επόμενη φάση του Champions League, λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος να συνεχίζει στο Europa League και τελικά το γκολ της Τότεναμ την άφησε εκτός Ευρώπης από το Νοέμβριο.

Ο νυν ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και πρώην της γαλλικής ομάδας, Ματιέ Βαλμπουενά, μίλησε στο "sofoot" και αναφέρθηκε στον οδυνηρό αποκλεισμό της Μαρσέιγ, ενώ σχολίασε και τις επιλογές του Τούντορ, τις οποίες χαρακτήρισε ακατανόητες.

«Ήταν ένα εφιαλτικό βράδυ. Δεν είδαμε μεγάλη διαφορά στο παιχνίδι, και τιμωρηθήκαμε στο τέλος. Είναι δύσκολο, γιατί το πρώτο ημίχρονο ήταν πραγματικά επιτυχημένο. Η Μαρσέιγ ξεκίνησε πολύ καλά το ματς, χωρίς να είναι φανταχτερή. Το πρόβλημα είναι ότι δεν σκότωσαν το ματς στο καλό τους διάστημα. Δεν βρήκαν καταφύγιο. Μόλις η Τότεναμ απάντησε με ένταση και έπαιξε πιο ψηλά, η Μαρσέιγ βρέθηκε σε μεγάλο πρόβλημα. Τελειώνεις τελευταίος, όταν δεν είχες τίποτα να ζηλέψεις από τον πρώτο, αλλά αυτοί ήξεραν να σκοτώνουν όταν χρειαζόταν.

To πρόσημο είναι γενικά αρνητικό όταν τερματίζεις τελευταίος. Δεν θα θυμόμαστε τις δύο μεγάλες νίκες κόντρα στη Σπόρτινγκ, ακόμα κι αν έφεραν ευνοϊκές συγκυρίες. Θα θυμόμαστε ότι τερματίσατε τελευταίοι από αυτό το ισορροπημένο γκρουπ από το οποίο θα έπρεπε να είχε προκριθεί η Μαρσέιγ», είπε αρχικά ο Βαλμπουεά.

Στη συνέχεια μεταξύ άλλων μίλησε για τις αλλαγές του Τούντορ: «Μπορούμε να μιλήσουμε για τις επιλογές του Τούντορ και για τις ακατανόητες αλλαγές του. Όταν παίζεις το ματς της χρονιάς και δεν βγάζεις τον Παγέτ. Ακόμα κι αν δεν είναι σε εξαιρετική φόρμα, στο τέλος ενός τέτοιου αγώνα, μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια εκτέλεση στημένης φάσης ή ακόμα και με μια ατομική ενέργεια.

Το ότι οι παίκτες δεν ενημερώθηκαν για το αποτέλεσμα της Άιντραχτ, είναι αντιεπαγγελματικό. Ακόμα κι αν ήθελαν να ελπίζουν στην πρόκριση, θα έπρεπε τουλάχιστον να είχαν ι εξασφαλίσει την πρόκριση στο Europa League».


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.