Βαλαώρας: «Ο ΠΑΟΚ πήρε αψήφιστα το ματς - Θα έπαιζα στον ΠΑΟΚ αν...»

Metrosport Team05 Ιανουαρίου 2021

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Γιάννης Βαλαώρας, μίλησε για την ισοπαλία ΑΕΛ-ΠΑΟΚ, τη νοοτροπία του Δικέφαλου, την προσπάθεια παραμονής των «βυσσινί» και τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ. Μιλώντας στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» εξιστόρησε πως και γιατί δεν αγωνίστηκε τελικά στον ΠΑΟΚ!

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το γκολ του Πινακά κόντρα στον ΠΑΟΚ:

«Ήταν φοβερή η προσπάθεια και μπράβο του. Εύχομαι να το ξανακάνει. Η συμβουλή που του έδωσα είναι να κρατήσει μικρό καλάθι. «Συνέχισε, σκύψε το κεφάλι, δούλεψε και θα τα βρεις όλα μπροστά σου». Ήταν μια φανταστική ενέργεια. Ίσως και ο ΠΑΟΚ πήρε λίγο αψήφιστα το παιχνίδι. Είχε 25-30 ευκαιρίες και δεν μπορούσε να βάλει γκολ».

Για το αν οι χαμένες ευκαιρίες ήταν προβλημα συγκέντρωσης ή δεν είχε τον σκόρερ ο ΠΑΟΚ:

«Δεν μπορεί να περιμένει από έναν πιτσιρικά τον Τζόλη να βάζει συνέχεια γκολ. Είναι μικρός, πέφτουν πολλά βάρη πάνω του. Θέλει λίγο ξεκούραση, θέλει σωστή διαχείριση. Είναι πολλά τα ματς. Αμέτρητες ευκαιρίες έχασε ο ΠΑΟΚ. Μια τέτοια μεγάλη ομάδα και με τη Λάρισα που βλέπω φέτος, δεν επιτρέπεται να μην καθαρίσει το ματς νωρίς. Ήταν θέμα νοοτροπίας. Σαν να είπαν στον ΠΑΟΚ «Την κερδίζουν όλοι τη Λάρισα, θα την κερδίσουμε κι εμείς». Έχασε τις ευκαιρίες ο ΠΑΟΚ και τον τιμώρησε ο νόμος του ποδοσφαίρου. Με προβλημάτισε ο Βαρέλα. Δεν επιτρέπεται να δεχθεί τέτοια ντρίπλα. Θυμάμαι έλεγε ένας στόπερ παλιά δεν περνάς και εσύ και η μπάλα. Κάνεις φάουλ εκεί. Εκεί εντοπίζω το λάθος, στον Βαρέλα έξω από την περιοχή έπρεπε να καθαρίσει τη φάση».

Για το αν αυτή η ισοπαλία για την ΑΕΛ μπορεί να σημάνει αντεπίθεση για την παραμονή:

«Η ΑΕΛ προσπαθεί να σώσει την κατηγορία με νύχια και με δόντια. Τίποτε άλλο. Το υλικό για να είμαι ειλικρινής «δεν το έχει». Να δούμε τι μεταγραφές θα κάνει. Όπως και ο ΠΑΟΚ θέλει έναν ηγέτη στα χαφ. Δεν τον έχει ο ΠΑΟΚ. Μην πω και δύο παίκτες λείπουν πολύ στα χαφ. Ο Σφιντέρσκι καλός είναι, αλλά πόσα ματς να παίξει; Είναι φορ καλός, αλλά όχι αυτός που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ».

Για το τι θα συμβούλευε τον Τζόλη:

«Ότι είπα στον Πινακά. «Δεν πατάμε στ’ αυγό να βρεθούμε στον ουρανό». Κοιτάμε τι μας λέει ο προπονητής. Δουλεύουμε. Δεν μιλάς ποτέ για λεφτά. Αν παίξεις καλά, θα έρθουν μόνα τους τα λεφτά. Αυτό λέω και στον Τζόλη. Δεν τα πήρα εγώ τα πολλά τα λεφτά της μεταγραφής».

Για τις αντιδράσεις στη Λάρισα όταν ήταν να μεταγραφεί στον Παναθηναϊκό:

«Είχαν ξεσηκωθεί τότε οι οργανωμένοι όταν ήταν να φύγω επί Σαμαρά. Είχα πολλές προτάσεις. Άνοιξαν τυπογραφείο το βράδυ και τύπωσαν φέιγ βολάν που έγραφαν: Κάτω τα χέρια σας από τον Βαλαώρα μας. Τα ινδάλματα δεν πουλιούνται. Γέμισαν όλη τη Λάρισα με φέιγ βολάν».

Για το ότι είχε φτάσει μια ανάσα από τον ΠΑΟΚ:

«Είναι χαρά μου και τιμή μου που βγαίνω στη Λάρισα βόλτα και μου λένε προλαβαίνεις να παίξεις ένα τέταρτο. Είχα σοβαρή πρόταση από τον ΠΑΟΚ, επί Παντελάκη. Έλεγα θα πάω στον ΠΑΟΚ. Είχε βγει νόμος επί Βαλυράκη και με κράτησε η Λάρισα με 15 εκ. δραχμές. Αλλιώς θα ήμουν στον ΠΑΟΚ».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.