Βαγγέλης Μαρινάκης: Επιστροφή στην «κανονικότητα» μετά την άρση της τιμωρίας

Metrosport Team23 Φεβρουαρίου 2021

Στο πρώτο ματς μετά την τυπική επιστροφή του στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του Ολυμπιακού, ο Βαγγέλης Μαρινάκης τίθεται αντιμέτωπος... με τιμωρία. Ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών, την «έπεσε» στους διαιτητές της αναμέτρησης με τον Άρη και η ενέργεια του αυτή γράφτηκε στο φύλλο αγώνα. 

Συγκεκριμένα, μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη, ο  Βαγγέλης Μαρινάκης κατέβηκε στη φυσούνα και σύμφωνα με όσα καταγράφηκαν στο Φ.Α.  επιτέθηκε φραστικά στον Τάσο Σιδηρόπουλο για τις αποφάσεις του στο χορτάρι λέγοντας του:«Μ…ανο εδώ βρήκες να τα κάνεις αυτά είσαι το μεγαλύτερο αρ..ι της διαιτησίας» ενώ τον ακολούθησε τονίζοντας: «Παλιομ…ί πήγαινε να τα πεις και στον Κλάτενμπεργκ να πάτε να γαμ…τε και εσύ και αυτός».

Η λεκτική επίθεση καταγράφηκε κανονικά στο Φύλλο Αγώνα από τον Σιδηρόπουλο και δεν είναι απίθανο το αφεντικό του Ολυμπιακού να τιμωρηθεί. Κάτι που θα φανεί με την συνεδρίαση του πειθαρχικού οργάνου της λίγκας.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο ιδιοκτήτης των Πειραιωτών έχει καλείται να απολογηθεί. Τον Οκτώβριο του 2010 μέσω των νομικών εκπροσώπων του, Βασίλη Γκαγκάτση και Χάρη Γρηγορίου, απολογήθηκε στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για την κατηγορία των δυσμενών κρίσεων και δυσφήμηση του αθλήματος για τις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, Άρης – Παναθηναϊκός σχετικά με τον διαιτητή Δαλούκα.

Θυμηθείτε τις δηλώσεις


* Τον Φεβρουάριο του 2011 ο Βαγγέλης Μαρινάκης κλήθηκε σε απολογία από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία βάσει των διώξεων του αθλητικού εισαγγελέα και για δυσφήμηση του αθλήματος με αφορμή το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και όσα συνέβησαν με τον Τζιμπρίλ Σισέ.

* Μετά τον τελικό με τον Αστέρα Τρίπολης το 2013 είχε κατηγορηθεί -μαζί με τον Σάββα Θεοδωρίδη- για αθέμιτες ενέργειες, ότι δηλαδή προσπάθησαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα του τελικού του Κυπέλλου με την είσοδό τους στα αποσδυτήρια, μετά τις καταγγελίες του μεγαλομετόχου των Αρκάδων, κ. Καϋμενάκη, ότι κατέβηκαν στα αποδυτήρια και έβρισαν τους διαιτητές.  Η δικαστής, μετά από ολιγόλεπτη σύσκεψη, έκρινε αμφοτέρους αθώους λόγω αμφιβολιών.

* Τον Ιούνιο του 2015 του απαγορεύθηκε η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο από τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, και τον εισαγγελέα υπηρεσίας μετά το τέλος της απολογίας του για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» ενώ παράλληλα, του επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα και η υποχρέωση παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές τον μήνα, καθώς και χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ για να αφεθεί ελεύθερος. 

Παρ' όλα αυτά, ένα χρόνο αργότερα μετά, στο ντέρμπι «αιωνίων» με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο ο τότε προπονητής του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα, παραπέμπεται σε δίκη για τη συμπεριφορά του στη Λεωφόρο με τις κατηγορίες της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης και εισόδου εντός του αγωνιστικού χώρου με σκοπό την διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής αγώνα, προ ενάρξεως αυτού, σύμφωνα με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών και πράγματι τιμωρήθηκε για χειρονομία. Στην πρόταση του Εισαγγελέα θα υπάρξει και το όνομα του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος αγνόησε τις διαταγές του αστυνομικού και κάθισε στον πάγκο των «ερυθρολεύκων», αν και δεν θεωρήθηκε εν τέλει πως η παρουσία του προκάλεσε τα θλιβερά επεισόδια. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.