Θείος Κούτσια: «Γι' αυτό έμεινε ο Γιώργος στον ΠΑΟΚ»

Metrosport Team26 Αυγούστου 2020

Ο Βάιος Κούτσιας, θείος του Γιώργου Κούτσια που είχε τρόπον τινά και ρόλο εκπροσώπησής του, αναφέρθηκε στην επιλογή επέκτασης συμβολαίου με τον ΠΑΟΚ

Για την απόφαση του 16χρονου Γιώργου Κούτσια να παραμείνει στον ΠΑΟΚ παρά το έντονο ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού, μίλησε ο θείος του, Βάιος, στην εκπομπη «Τρίτο Ημίχρονο» στο Metropolis 95,5 FM.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για τα βήματα που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ σε επίπεδο ακαδημιών:

«Ο ΠΑΟΚ πλέον ξεκίνησε να κάνει σωστά βήματα. Ο κ. Σαββίδης έχει επενδύσει πολλά χρήματα στις ακαδημίες και είναι καιρός να αποδίδει αυτή η επένδυση. Όλα δείχνουν ότι τη χαρά που περίμενε ο κ. Σαββίδης θα την πάρει. Αυτά τα παιδιά έχουν πολύ ταλέντο. Αν προσεχθούν και δουλέψουν θα δώσουν στην ομάδα πράγματα όπως και στην καριέρα τους».

Για την απόφαση επέκτασης παρ’ ότι είχε αρκετές προτάσεις ο Γιώργος Κούτσιας:

«Υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον για τον Γιώργο. Ήταν διακαής πόθος και των δύο πλευρών να συνεχίσουν τη συνεργασία. Είναι ΠΑΟΚ από μικρός, βρήκε καλό οικογενειακό κλίμα. Καθίσαμε τα συζητήσαμε, έδειξαν και οι δύο πλευρές πως θέλουν να βρουν τη λύση και αποφασίσαμε να συνεχίσουμε».

Για το αν είναι έτοιμος για την ευκαιρία όπως συζητήθηκε αν και είναι 16 ετών:

«Υπάρχει συμφωνία, βάλαμε πλάνο που συμφωνήσαμε σ’ αυτό για τον Γιώργο. Θεωρούμε ότι θα δείξει αν είναι έτοιμος ή όχι. Είναι έτοιμος, το πιστεύουμε. Δεν έχει να ζηλέψει κάτι σωματικά και αγωνιστικά. Υπάρχουν όμως οι επιτελείς της ομάδας που θα κρίνουν αν είναι έτοιμος ή όχι να πάρει χρόνο συμμετοχής. Ο χρόνος θα δείξει αν αυτή η απόφαση ήταν σωστή ή όχι. Εγώ είμαι αισιόδοξος ότι είναι η σωστή απόφαση να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ».

Για την εικόνα του που δείχνει εμπειρότερο παίκτη και όχι 16χρονο:

«Ο Γιώργος είναι ωριμότερος από την ηλικία του. Το ταλέντο του δεν είναι μόνο έμφυτό, δούλευε 4 ώρες καθημερινά στα 8 του χρόνια και από τα 12 του ακόμη περισσότερο. Είναι αποτέλεσμα δουλειάς. Ένα διάστημα της καριέρας του είχε ταξίδια γιατί δεν έμενε στη Θεσσαλονίκη, έκανε σίγουρα 8ωρο. Είναι αποτέλεσμα μεγάλης δουλειάς και θυσίας και του ίδιου και της οικογένειας. Υπάρχουν πολλές ώρες ενασχόλησης, 2-3 άτομα ασχολούνται με τον Γιώργο και τις ανάγκες του, είμαστε από πάνω του».

Για το αν πρώτος του στόχος είναι να καθιερωθεί στον ΠΑΟΚ:

«Είναι ξεκάθαρο. Συμφωνήσανε οι δύο πλευρές σ’ ένα πλάνο. Να αναδειχθεί μέσα από τον ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟΚ να πάρει πίσω την επένδυσή του. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες στο συμβόλαιο. Όλα τα μέρη της συμφωνίας είναι ικανοποιημένα και με πλάνο να ικανοποιηθούν και οι δύο πλευρές αν ο παίκτης αποδώσει και συνεχίσει αυτή την πορεία όπως διαγράφεται».

Για το αν φέτος θα τον δούμε στην πρώτη ομάδα, την Κ19 ή σε μεικτές συμμετοχές:

«Αυτό είναι το πλάνο. Να έχει μεικτές συμμετοχές. Μπορεί να παίξει βασικός ή να παίξει 70% στην επαγγελματική και 30% Κ19. Θα εξαρτηθεί από την εικόνα και του ίδιου στο γήπεδο. Αυτό είναι το πλάνο. Ευχαριστούμε την οικογένεια Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ για την εμπιστοσύνη τους και που μας έδειξαν πόσο μας θέλουν στην ομάδα. Θέλουμε να ανταποδώσουμε αυτό, να φανούμε αντάξιοι και να φέρουμε στο σύλλογο αυτά που δεν ήρθαν ως τώρα από τις ακαδημίες, πέραν από τους τίτλους και την ομαδική δουλειά».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.