Οι Ultras της Αταλάντα ζητούν να αποσυρθεί από τη φετινή Serie A η ομάδα τους

Metrosport Team03 Απριλίου 2020

Να αποσυρθεί η Αταλάντα από το Πρωτάθλημα της Serie A, όταν αυτό ξεκινήσει, ζητάνε μέσω επιστολής οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας ως ένδειξη σεβασμού στα εκατοντάδες θύματα του Μπέργκαμο από τον κορωνοϊό. Την επιστολή συνέταξε και έστειλε στον πρόεδρος της Αταλάντα,Antonio Percassi, ο εμβληματικός αρχηγός της κερκίδας, Claudio Calimberti, γνωστός και ως «Bocia». Μία επιστολή γεμάτη συναισθήματα, που έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο οπαδός είναι πάνω απ’ όλα άνθρωπος!

Προτού ξεσπάσει ο πόλεμος με τον… αόρατο εχθρό, η Αταλάντα αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν, όχι μόνο στην Ιταλία αλλά στην Ευρώπη. Τέταρτη στη βαθμολογία της Serie A και επική πρόκριση επί της Βαλένθια στα προημιτελικά του Champions League, για πρώτη φορά στην ιστορία της στην παρθενική της μάλιστα συμμετοχή στη διοργάνωση! Επιτεύγματα τα οποία ενδεχομένως όμως να μείνουν απλά μία ανάμνηση με όχι και τόσο καλό τέλος, εφόσον ο πρόεδρος του συλλόγου αποδεχτεί την έκκληση του οργανωμένου οπαδικού κινήματος. Το παιχνίδι με τη Βαλένθια στο “Σαν Σίρο”, η “κάθοδος” δεκάδων χιλιάδων φίλων της Αταλάντα στο Μιλάνο το βράδυ της 19ης Φεβρουαρίου, έγινε άθελά τους αιτία για να εξαπλωθεί ταχύτατα ο κορωνοϊός και μέσα σε λίγες εβδομάδες να “θερίσει” το Μπέργκαμο και τη βόρεια Ιταλία, με το συνολικό αριθμό των θανάτων σε όλη τη χώρα να υπερβαίνει πλέον τους 12,000.

Μπροστά στις ανθρώπινες ζωές, όμως, τη θλίψη και τον πόνο που βιώνουν τον τελευταίο μήνα οι Ιταλοί οι όποιες κυρώσεις ενδεχομένως να υπάρξουν στο ενδεχόμενο η Αταλάντα να μην κατεβεί να παίξει ποδόσφαιρο, μικρή σημασία έχουν. Ακόμη και για τους ανθρώπους που ζουν και αναπνέουν για την ομάδα τους. Τους οργανωμένους οπαδούς.

Διαβάστε την ανοιχτή επιστολή του εμβληματικού αρχηγού της κερκίδας της Αταλάντα και θα καταλάβετε.

“Η Αταλάντα πρέπει να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα, ως ένδειξη σεβασμού στους νεκρούς του Μπέργκαμο. Η μπάλα να μην κυλήσει άλλο για φέτος στο στάδιο μας. Πρόεδρε, αυτή η ιστορική τραγωδία που βιώνει η πόλη μας αξίζει μία ανάλογης βαρύτητας ιστορική απόφαση. Φτάνει μόνο να σκεφτούμε πόσους φιλάθλους θρηνεί σήμερα η Αταλάντα εξαιτίας αυτού του καταραμένου ιού.

Θέλω να πιστεύω ότι η ομάδα μας θα αποτελέσει παράδειγμα σε αυτόν τον πόλεμο, ανεξαρτήτως των αποφάσεων που θα λάβουν οι παράγοντες του ποδοσφαίρου. Δεν πιστεύουμε ότι η επιστροφή μας στο γήπεδο θα σημάνει και την επιστροφή στην κανονικότητα. Υπάρχει πάντα χρόνος για να επιστρέψουμε και μία μέρα θα το κάνουμε και θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, το να πανηγυρίζουμε τα γκολ του Gomez (σσ αρχηγός της Αταλάντα) δεν έχει κανένα νόημα.

Το Μπέργκαμο είναι από τις πόλεις που χτυπήθηκαν περισσότερο από την πανδημία και οι οπαδοί της Αταλάντα ήταν στην πρώτη γραμμή για βοήθεια από την πρώτη κιόλας στιγμή, τόσο ως εργάτες για την προετοιμασία του νοσοκομείου, όσο και ως απλοί συνδρομητές, καταφέρνοντας να συγκεντρώσουν πάνω από 40.000 ευρώ για το Νοσοκομείο “Papa Giovanni XXIII” του Μπέργκαμο.

Είναι μια προσωπική άποψη, αλλά είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να σκεφτείτε όπως εγώ: Αυτή η μοναδική ιστορική σφαγή στην πόλη αξίζει μια εξίσου μοναδική και ιστορική απόφαση Ultras στη ζωή όχι μόνο στο παιχνίδι”.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.