UEFA: Η Ελλάδα η μόνη χώρα του Top-25 με μία ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Metrosport Team12 Αυγούστου 2022

Κάθε πέρυσι και καλύτερα λέει το ελληνικό ποδόσφαιρο όμως αυτό που συμβαίνει φέτος, στα πρώτα στάδια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων δεν έχει προηγούμενο. Ο πρόωρος αποχαιρετισμός αρχικά του ΠΑΟΚ και στη συνέχεια του Άρη και του Παναθηναϊκού, βάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε μία πρωτόγνωρη θέση.

Ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα που συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κάτι που βέβαια θα γινόταν έτσι κι αλλιώς. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της αποτυχίας του ελληνικού ποδοσφαίρου στα προκριματικά των διοργανώσεων, είναι αρκετό να σημειωθεί ότι η χώρα μας είναι η μόνη στη λίστα του Top-25 του UEFA ranking που θα συνεχίσει τη σεζόν με μία μόνο ομάδα!

Για να βρούμε την επόμενη χώρα που βρίσκεται σε ανάλογη θέση θα πρέπει να πάμε στην 27η θέση στην οποία βρίσκεται η Σλοβακία που έχει χάσει Ντουνάισκα Στρέντα, Σπαρτάκ Τρνάβα και Ρουζόμπεροκ και συνεχίζει με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Τελευταία φορά που η χώρα μας είχε μείνει με μία ομάδα στους ομίλους, ήταν το 2019, όταν ο Ολυμπιακός είχε παίξει στο Champions League, με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρη και Ατρόμητο να αποκλείονται στα προκριματικά του Europa League.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.