UEFA: «Έκαναν μεγάλο λάθος, τώρα πρέπει να προχωρήσουμε μαζί ενωμένοι»!

Metrosport Team21 Απριλίου 2021

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μαζική αποχώρηση των αγγλικών ομάδων από την European Super League.

Στην πόρτα της εξόδου από την ESL βρίσκονται Μπαρτσελόνα και Μίλαν, ενώ την απόφασή της να αποχωρήσει αναμένεται να επισημοποιήσει και η Ίντερ.

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν έστειλε ενωτικό μήνυμα τονίζοντας: «Είπα χθες ότι είναι θαυμάσιο να αναγνωρίσουμε ένα λάθος, και αυτοί οι σύλλογοι έκαναν ένα μεγάλο λάθος.

Τώρα όμως επιστρέφουν στο πλάι μας και ξέρω ότι έχουν πολλά να προσφέρουν, όχι μόνο στις διοργανώσεις μας αλλά και σε όλο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Το σημαντικό τώρα είναι να προχωρήσουμε, να ξαναχτίσουμε την ενότητα που απολαμβάναμε πριν απ' όλο αυτό και να προχωρήσουμε μαζί μπροστά».

Η δύναμη των φιλάθλων

Η ESL δημιουργήθηκε για την αύξηση των εσόδων των 12 ομάδων και τη μείωση των χρεών τους. Ήταν μια καθαρά επιχειρηματική κίνηση. Σε ποδοσφαιρικό περιβάλλον όμως. Κι εκεί οι διοικήσεις των ομάδων αυτών, αποδείχθηκαν ανίκανες να υπολογίσουν σωστά τη δύναμη των οπαδών.

Οι Ομοσπονδίες, οι FIFA και UEFA για αντίποινα, ακόμα και οι δηλώσεις κυβερνητικών ηγητόρων, έπαιξαν μεν το ρόλο τους στη γρήγορη «διάλυση» του εγχειρήματος, όμως βασικός πυλώνας και νικητής της κόντρας των δύο εικόνων του ποδοσφαίρου, αποδείχθηκαν οι απλοί φίλαθλοί του και οπαδοί.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.