Τζούνιορ Μεσίας: Ο επιθετικός που σκόραρε στη... ζωή

Metrosport Team25 Δεκεμβρίου 2021

Σε ηλικία 30 ετών, ο Τζούνιορ Μεσίας κατάφερε να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο του ποδοσφαίρου και να παίξει για πρώτη φορά στην ζωή του, σε ομίλους του Champions League και να μετατρέψει το άθλημα, που κάποτε είχε μονάχα ως χόμπι, σε δουλειά.

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Περτσινίδης

Δεν του χαρίστηκε τίποτα. Ό,τι πέτυχε, το πέτυχε επειδή το άξιζε, επειδή μόχθησε και προσπάθησε για αυτό. Προσπέρασε όλα τα εμπόδια που του παρουσιάζονταν ανά καιρούς μπροστά του και πλέον το σημαντικότερο επίτευγμά του, είναι πως έβαλε γκολ στην... ζωή.

Ο Τζούνιορ Μεσίας, ξεκίνησε από πολύ χαμηλά. Μπορεί να γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες της Κρουζέιρο, αλλά έμεινε εκεί και το 2011 αποφασίζει να σταματήσει, τουλάχιστον προς το παρόν, το ποδόσφαιρο. Έπρεπε κάπως να ζήσει, να βιοποριστεί και ήξερε πως δεν ήταν από τους παίκτες που είχε πολύ ταλέντο, οι οποίοι θα έκαναν σίγουρα καριέρα στο ποδόσφαιρο.

Οικονομικός μετανάστης

Έτσι, ο Μεσίας αποφασίζει να φύγει από την πατρίδα του, τη Βραζιλία, για να μεταναστεύσει στην Ευρώπη, ελπίζοντας πως εδώ θα μπορέσει να ζήσει υπό καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. 

Εργάζονταν όπου έβρισκε. Είχε δουλέψει ως οικοδόμος, εργάστηκε ως delivery και υπήρξε και ιδιωτικός υπάλληλος σε μαγαζιά. Παράλληλα, κάπου το 2015, ο Μεσίας αποφασίζει παράλληλα να κάνει και το χόμπι του, αγωνιζόμενος σε ομάδες χαμηλών κατηγοριών της Ιταλίας.

Το «μπαμ»

Σε ηλικία 28 ετών, ο Μεσίας κάνει το πρώτο «μπαμ» και υπογράφει στην Κροτόνε, ομάδα της Serie B τότε. Πραγματοποιεί ολοένα και καλύτερες εμφανίσεις, μέχρι που φτάνει η περσινή σεζόν, στην οποία πραγματοποιεί και το ντεμπούτο του στην Serie A.


Σκοράρει 9 φορές και μοιράζει 5 ασίστ και όλοι στην Ιταλία αρχίζουν να μιλούν για το -μεγάλο- παιδί που κατάφερε μέσα από τις δυσκολίες που του παρουσιάστηκαν στη ζωή του, να βγει πιο δυνατό και να φτάσει σε σημείο να αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο της Ιταλίας.

Το όνειρο της Μίλαν

Το καλοκαίρι, η Μίλαν αποφασίζει να δανειστεί τον Μεσίας από την Κροτόνε, βάζοντας και μια οψιόν αγοράς στα 5.000.000 ευρώ. Μπορεί τα νούμερά του φέτος να μην εντυπωσιάζουν (3 γκολ), αλλά σίγουρα έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πρόσωπα της σεζόν στην Ιταλία και σε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Για τον Βραζιλιάνο, η μεταγραφή του στη Μίλαν αποτέλεσε όνειρο, καθώς παλαιότερα είχαν υπηρετήσει την εν λόγω φανέλα και άλλοι Βραζιλιάνοι, σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Ροναλντίνιο, ο Κακά και ο Ρονάλντο.

Μάλιστα, το όνειρο έφτασε στο αποκορύφωμα, στις 24 Νοέμβρη, όταν σκόραρε στο Γουάντα Μετροπολινάτο το πρώτο του γκολ στο Champions League στο ντεμπούτο του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, δίνοντας παράλληλα τη νίκη στην ομάδα του επί της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Μεσίας έβαλε τη μπάλα στα δίχτυα του Όμπλακ και κατευθείαν σήκωσε τα χέρια του προς τον ουρανό, ως μια κίνηση και πράξη ευγνωμοσύνης προς τον Ύψιστο. 

Ποτέ δεν έχασε την πίστη του στο Θεό. Πάντα πάσχιζε για το καλύτερο και πάλεψε πολύ μέχρι να φτάσει εδώ που είναι τώρα. Στα 30 του, ο Τζούνιορ Μεσίας εξελίχθηκε σε μεσσία της ίδιας του της ζωής και πλέον ζει το όνειρό του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.