Τζώρτζογλου: «Εργοστάσιο φονιάδων που δεν το σταματάνε»

Metrosport Team02 Φεβρουαρίου 2022

Ο Νίκος Τζώρτζογλου μίλησε στο Metropolis 95.5 για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τις ευθύνες όλων όσων σχετίζονται με το ποδόσφαιρο και όχι μόνο...

«Φταίμε όλοι με κυρίαρχη στην ευθύνη την εκάστοτε Πολιτεία και βεβαίως όλους τους φορείς που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο. Θα έλεγα ότι σε αυτή την δολοφονία του ποδοσφαίρου, είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι. Ενώ έχουν τα εργαλεία, τους νόμους, είτε δεν τους κάνουν πιο αυστηρούς, είτε δεν τους εφαρμόζουν. Αυτοί που χθες σκότωσαν το παιδί είναι αυτοί που μένουν ατιμώρητοι.

Μιλάμε για ένα εργοστάσιο φονιάδων, που είναι εύκολο να το σταματήσουν, δεν το σταματάνε. Η βία δεν γεννήθηκε χθες, υπάρχει χρόνια τώρα. Είδηση δεν είναι η βία, είναι αν περάσει μία αγωνιστική χωρίς βία. Θέλουμε πιο αυστηρούς νόμους, αυτά τα κτήνη αν ξέρουν ότι θα είναι όλη τους την ζωή πίσω από τα κάγκελα θα είναι διαφορετικό το σκεπτικό τους» τόνισε και συνέχισε:

«Θα δώσω μεγάλη ευθύνη και στους ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους πολλές φορές υποθάλπουν αυτούς τους φονιάδες και τους πληρώνουν και τους δικηγόρους και τα δικαστικά έξοδα. Εμμέσως γίνονται συνεργοί. Όταν ξέρει ο 25χρονος που ανήκει σε έναν σύνδεσμο, που πληρώνεται από έναν ιδιοκτήτη, ότι θα έχει νομική κάλυψη από τους δικηγόρους του, τότε αποθρασύνεται».

Κατέληξε λέγοντας: «Στον τόπο που δολοφονήθηκε το παιδί αυτής της μάνας, λίγα μέτρα πιο πέρα θα παίξουν μπάλα. Για μένα χθες θα έπρεπε να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Να μπει λουκέτο. Όταν είμαστε ανίκανοι να το φτιάξουμε, το κλείνουμε. Για ποιο ελληνικό ποδόσφαιρο μιλάμε; Ξαναλέω, αυτό που εμένα με αγανακτεί είναι ότι μερικά μέτρα πιο πέρα από εκεί σκοτώθηκε θα διεξαχθεί το Άρης - ΑΕΚ. Είναι ασέβεια στη μάνα του και στη μνήμη του παιδιού. Απλά δεν θα γίνει τίποτα πάλι και σε λίγες ημέρες θα το ξεχάσουμε».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.