Χρήστος Τζόλης: Σκοράρει και... γοητεύει

Χρύσανθος Δοβλέτογλου07 Δεκεμβρίου 2020

Στις 30 Ιανουαρίου ο Χρήστος Τζόλης θα κλείσει τα 19. Ήδη, όμως, έχει πετύχει αρκετά ποδοσφαιρικά κατορθώματα και, κυρίως, έχει γοητεύσει με τα γκολ και τις ενέργειές του, όχι μόνο τους φίλους του ΠΑΟΚ, αλλά και όλο το ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό. Ο νεαρός επιθετικός έχει σκοράρει στα τέσσερα τελευταία ματς του ΠΑΟΚ, κόντρα σε Αϊντχόβεν, Λαμία, Ομόνοια και Αστέρα, έχει φτάσει τα οκτώ τέρματα σε 18 εμφανίσεις φέτος σε όλες τις διοργανώσεις και εξελίσσεται σε έναν από τους ηγέτες της ομάδας. Βοηθάει, όμως, και στην δημιουργία, έχοντας μοιράσει, έως τώρα, τέσσερις ασίστ, στους αγώνες απέναντι σε Μπεσίκτας, ΟΦΗ, και Αϊντχόβεν (εντός και εκτός).

Παρότι στερείται εμπειριών αγωνίζεται λες και παίζει χρόνια σε υψηλό επίπεδο. Στην δεύτερη μόλις παρουσία του με την ανδρική ομάδα, στις 20 Ιουνίου, κόντρα στον ΟΦΗ, πέτυχε το παρθενικό του τέρμα, με σπάνιας ομορφιάς εκτέλεση, ανοίγοντας λογαριασμό. Έκανε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στις 25 Αυγούστου, με αντίπαλο την Μπεσίκτας και όχι μόνο δεν αγχώθηκε, αλλά πέτυχε δύο τέρματα, μοίρασε και μία ασίστ, αποδεικνύοντας ότι εκτός από πλούσιο ταλέντο, διαθέτει και αρχηγικές ικανότητες. Και από τότε στο πρόσωπό του ο Δικέφαλος έχει βρει έναν αξιόπιστο επιθετικό με «κρύο αίμα».

Έχει σημειώσει γκολ που θα τα ζήλευαν κορυφαίοι στράικερ, χωρίς να κάνει στο μυαλό του δεύτερες σκέψεις. Με τον ΟΦΗ πλάσαρε στην κίνηση, κόντρα στην Μπεσίκτας, στο πρώτο από τα δύο τέρματά του, πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, την έφερε μπροστά και την έστειλε στο παραθυράκι, με την Λάρισα ο Μπίσεσβαρ του «σέρβιρε» και πλάσαρε στην κίνηση, χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα και με την Αϊντχόβεν, εντός έδρας, προχώρησε, έφτασε σε θέση βολής έξω από την περιοχή και μας ανάγκασε όλους να... τρίβουμε τα μάτια μας.

Έχει και συνέχεια. Στο εκτός έδρας ματς με την Αϊντχόβεν, έπειτα από ασίστ του Σβαμπ, σούταρε στο σκάσιμο της μπάλας και άφησε άγαλμα τον τερματοφύλακα της ολλανδικής ομάδας, με την Λαμία πλάσαρε με την μία από το ύψος του πέναλτι, απέναντι στην Ομόνοια, με το που ήρθε η μπάλα στα πόδια σούταρε στην γωνία και με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης πέτυχε ένα τέρμα σχεδόν... καρμπόν με αυτό του αγώνα με την PSV στην Τούμπα, έξοχο σουτ έξω από την περιοχή, αφού πρώτα προσποιήθηκε. Απολαύστε τον...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.