Τζόλης και Κρμέντσικ… πιέζουν τον ΠΑΟΚ για σχέδιο της επόμενης μέρας

Κώστας Πετρωτός21 Ιανουαρίου 2021

Το διοικείν εστί προβλέπειν. Δεν είναι απλά μία ρήση που κρατά από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας, αλλά κάτι που συχνά πυκνά αποδεικνύεται στην ζωή. Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα, γι’ αυτό και-για να έρθουμε στα δικά μας-ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του θα πρέπει να έχουν μπει σε έντονο προβληματισμό από χθες το απόγευμα. Τους αναγκάζουν γι’ αυτό ο Χρήστος Τζόλης και ο Μάικλ Κρμέντσικ, για λόγους τελείως διαφορετικούς.

Το wonder kid του ΠΑΟΚ με το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του ως άνδρας (μπράβο στον Γκαρσία που σεβάστηκε το ιδιαίτερο κίνητρο που είχε ο 18χροινος επιθετικός και επέλεξε να αντικαταστήσει τον Αντρίγια παρότι δεν είχε παίξει στο Ηράκλειο) χτύπησε πολύ ηχηρά το καμπανάκι στους ανθρώπους της ομάδας ότι σύντομα (το πόσο, θα το δείξει ο χρόνος) δεν θα μπορούν να τον κρατήσουν στην ομάδα. Η εξέλιξή του είναι εκρηκτική, σε κάθε παιχνίδι εμφανίζεται ολοένα και καλύτερος και μοιάζει πλέον προδιαγεγραμμένο γεγονός η έλευση στα γραφεία της Τούμπας μίας πρότασης στην οποία η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ απλά δεν θα μπορεί να αντισταθεί.

Διάβασα μία πολύ εύστοχη παρατήρηση σε ανάρτηση του Μάκη του Γαλανόπουλου, γνωστού μέλους του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Με την πώληση, αργά ή γρήγορα, του 18χρονου επιθετικού, θα γίνει απόσβεση των χρημάτων που έχει επενδύσει ο Σαββίδης στις Ακαδημίες από το 1012 που ανέλαβε την ομάδα. Δεν έχει άδικο, από την στιγμή που πλέον η τιμή του σούπερ πιτσιρικά έχει εκτοξευθεί στα ύψη. Αν, μάλιστα, σκεφτεί κανείς ψύχραιμα, μοιάζει πολύ δύσκολο μετά το καλοκαίρι ο Τζόλης να είναι κάτοικος Τούμπας με δεδομένο ότι, όπως όλα δείχνουν, δεν θα υπάρχει και το κίνητρο των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ ή έστω της συμμετοχής σε ομίλους μίας διοργάνωσης όπως το Γιουρόπα.

Είναι πολλά τα στοιχεία που συνηγορούν ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που κάποια ομάδα από κορυφαίο Πρωτάθλημα της Ευρώπης (Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία) θα χτυπήσει την πόρτα των γραφείων της ΠΑΕ, θα προσφέρει χρήματα που απλά δεν θα σηκώνουν άρνηση και ο Χρηστάκης θα πάρει τα ξένα.

Ο ΠΑΟΚ όμως δεν πρέπει να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Οφείλει από τώρα να αρχίσει να προετοιμάζεται γι’ αυτό το ενδεχόμενο. Καταρχάς, να ορίσει ποιο ακριβώς ποσό θα είναι αυτό που θα άρει κάθε επιφύλαξη για το «ναι» στην πώλησή του και μετά να καταστρώσει το πλάνο για να αξιοποιήσει τα πολλά εκατομμύρια που θα εισρεύσουν στα ταμεία. Και φυσικά, πώς θα καταφέρει να εντοπίσει και να εξελίξει τον επόμενο Τζόλη. Αυτό σημαίνει, άλλωστε, διοικώ μία ομάδα: προετοιμάζω την επόμενη μέρα. Μακάρι για τον Δικέφαλο ο Τζόλης να μείνει άλλα δύο ή τρία χρόνια στην Τούμπα και να συνδυάσει τον πρώτο (γιατί θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρχει κι άλλος) κύκλο του στην ομάδα με τίτλους, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς φαντάζει πολύ δύσκολο να συμβεί αυτό, ειδικά όταν μπορεί να κερδίσει την ταμπέλα της πιο ακριβής μεταγραφής Έλληνα ποδοσφαιριστή στο εξωτερικό. Αναρωτηθείτε μόνο τι λείπει στον Τζόλη. Ταλέντο; Αντίληψη; Χαρακτήρας; Σωματοδομή; Τεχνική; Όποιος καταλαβαίνει από ποδόσφαιρο και είδε γκολ όπως αυτό με το οποίο ολοκλήρωσε το χατ-τρικ κόντρα στην Λάρισα, αντιλαμβάνεται ότι σε όλα βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, αφού φρόντισε από μικρός να επενδύσει με την δουλειά του στο ταλέντο που του χάρισε ο Θεός.

Ο Κρμέντσικ έχει όλο το πακέτο για να δουλέψει ο ΠΑΟΚ την παραμονή του και μετά το καλοκαίρι

Δεν είναι όμως μόνο ο Τζόλης για τον οποίο ο ΠΑΟΚ πρέπει να καταστρώσει ένα σχέδιο. Και η περίπτωση του Μάικλ Κρμέντσικ απαιτεί σωστή προετοιμασία έτσι ώστε αυτή η χημεία που ο Τσέχος αποκτά με τον ΠΑΟΚ να μην χαθεί έτσι ξαφνικά και άδοξα το καλοκαίρι. Χθες, ο υψηλόσωμος φορ έδειξε ότι διαθέτει όλο το πακέτο ενός ολοκληρωμένου παίκτη. Εδειξε ικανότητα και στο να οργανώσει παιχνίδι και να μοιράζει τελικές πάσες στους συμπαίκτες του και παράλληλα ότι διαθέτει ποδοσφαιρική παιδεία. Αρκεί κανείς να θυμηθεί την ασίστ στον Τζόλη στο πρώτο γκολ, την πάσα με το τακουνάκι στον Αντρίγια, αλλά και τον έξυπνο τρόπο που έβγαινε στα άκρα της άμυνας για να εκμεταλλευτεί το κενό που υπήρχε εκεί στην διάταξη με τρεις στόπερ που εφάρμοζε η ΑΕΛ. Φυσικά, δεν έλειψε και το γκολ, το οποίο πλέον κυνηγά χωρίς άγχος όπως έκανε στα πρώτα παιχνίδια. Νιώθει ότι η ομάδα του τον πιστεύει κι αυτό έχει ανεβάσει τον δείκτη αυτοπεποίθησής του. Το τάιμινγκ μοιάζει κατάλληλο έτσι ώστε ο ΠΑΟΚ, με μπροστάρη τον Κρμέντσικ, να αρχίσει να καλλιεργεί το έδαφος για μία πετυχημένη διαπραγμάτευση με την Μπριζ για την παραμονή του. Ο Σαββίδης και οι συνεργάτες του επέλεξαν να μην βάλουν ρήτρα αγοράς στον δανεισμό του από την βελγική ομάδα, ακριβώς γιατί πίστευαν ότι αν πάει καλά ο… αρραβώνας με τον 27χρονο φορ, τότε μπορεί το καλοκαίρι να εξελιχθεί σε γάμο. Τώρα, λοιπόν, πρέπει να ψάξουν την φόρμουλα παραμονής του που μπορεί να έρθει με πολλούς τρόπους (ίσως και χωρίς να χρειάζεται να αποκτηθεί το 100% των δικαιωμάτων του). Ας μην ξεχνάμε ένα ατού που έχει ο ΠΑΟΚ στην διαπραγμάτευση που θα κληθεί να κάνει με τους Βέλγους: «σας βοηθήσαμε να δώσετε αξία σε ένα περιουσιακό στοιχείο που στην ομάδα σας συνεχώς έφθινε...».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.