Τζόκοβιτς: Απελάθηκε από την Αυστραλία - Εκτός ταμπλό Australian Open

Metrosport Team14 Ιανουαρίου 2022

Η πολύκροτη υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς με την κυβέρνηση της Αυστραλίας έφτασε στο τέλος της. Ο υπουργός Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, ανέτρεψε τις τελευταίες πληροφορίες που κυκλοφορούσαν και ήθελαν τον Σέρβο τενίστα να συμμετέχει στο Australian Open.

Σήμερα το πρωί (14/1) βγήκε η απόφαση από τον Άλεξ Χοκ, στην οποία κάνει γνωστή την απόφασή της να ακυρώσει τη βίζα του Τζόκοβιτς και ο Νο1 αθλητής του τένις να βρεθεί εκτός από το πρώτο Grand Slam της χρονιάς.

Αναμένεται αντίδραση από την πλευρά του Νόλε τις επόμενες ώρες, καθώς έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, και να οριστεί από το δικαστήριο νέα ημερομηνία για την εκδίκαση. Η διοργάνωση ξεκινάει στις 17/1, οπότε οι διαδικασίες από τη δικαστική ομάδα του Σέρβου θα πρέπει να επισπευσθούν.

Η δήλωση από τον Α.Χοκ: «Έκανα σήμερα χρήση της εξουσίας μου σύμφωνα με τον μεταναστευτικό νόμο για να ακυρώσω τη βίζα του κυρίου Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και σωστής τάξης, στο πλαίσιο του δημόσιου συμφέροντος».

Και προσθέτει: «Εξέτασα με προσοχή τα στοιχεία που μου παρείχε το υπουργείο εσωτερικών, η συνοριακή αρχή και ο κύριος Τζόκοβιτς. Η κυβέρνηση Μόρισον είναι αφοσιωμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας, ειδικά αναφορικά με τον Covid-19.

Ευχαριστώ τους αξιωματικούς του Υπουργείου Εσωτερικών και της Αυστραλιανής Συνοριακής Δύναμης που εργάζονται καθημερινά για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της Αυστραλίας σε ολοένα και πιο απαιτητικά επιχειρησιακά περιβάλλοντα».

Δείτε την ανακοίνωση της απόφαση από τον Άλεξ Χοκ


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.