Τζιτζικώστας: «Με lockdown η οικονομία θα χτυπηθεί για πολλά χρόνια»

Metrosport Team23 Οκτωβρίου 2020

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα». Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στάθηκε για ακόμη μια φορά στο πόσο καταστροφικό θα είναι ένα lockdown στην Θεσσαλονίκη, κάνοντας έκκληση προς όλους τους πολίτες να τηρούν πιστά τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του ιού

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: 

Για το μήνυμα που θέλει να δώσει στους πολίτες: «Πρέπει να κάνουμε ό,τι πρέπει για να ρίξουμε τα κρούσματα για να μην έχουμε lockdown. Είμαστε ήδη στο πορτοκαλί επίπεδο, το επόμενο στάδιο είναι το lockdown. Αυτό δεν μπορεί να το σηκώσει η κοινωνία και η οικονομία μας. Αν γίνει, θα χτυπήσει την οικονομία τόσο πολύ και θα πάρει πολλά χρονιά να συνέλθουμε. Άρα αυτό αφορά κυρίως τους νέους, για αυτό και πρέπει να αντιληφθούν την σοβαρότητα της κατάστασης. Πρέπει να υπάρχουν δουλειές όταν θα βγουν από το πανεπιστήμιο».   

Για το τι φοβάται περισσότερο: «Αυτή την στιγμή ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων στην πόλη είναι 28 ετών. Πάνω από τα μισά είναι από 15 έως 30 χρονών. Αυτό οδηγεί σε χαμηλό αριθμό νοσηλειών και έχουμε έναν ψεύτικο εφησυχασμό. Αυτό για να αλλάξει είναι θέμα χρόνου. Όταν ο νέος θα περάσει τον ιό στους γονείς του, θα αρχίσει να μεταφέρεται ο μέσος όρος προς τα πάνω. Εκεί θα αρχίσουν οι νοσηλείες και οι θάνατοι. Δεν θέλουμε να φτάσουμε εκεί, θέλουμε να φτάσουμε στο πράσινο επίπεδο».

Για τους ελέγχους μετά τα νέα μέτρα: «Η αστυνομία θα κάνει τους ελέγχους για τα νέα μέτρα. Οι μάσκες ισχύουν και για μέσα και για έξω πλέον. Είναι μέτρα που παίρνει η πολιτεία για να μην φτάσουμε στο lockdown». 

Τέλος έκλεισε λέγοντας: «Αποδείξαμε ότι είμαστε σοβαρός λαός. Πάμε να το κάνουμε άλλη μια φορά. Δεν θα χρειαστεί να το ξανακάνουμε, πιστεύουμε πως θα είναι η τελευταία φορά. Άλλωστε για εμάς το κάνουμε, για την υγεία μας».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.