Τζιοβίνκο: Τα 1,2 εκατ. ευρώ του ΠΑΟΚ και το σημείο-κλειδί για την απόκτησή του

Κώστας Πετρωτός21 Ιουλίου 2021

Τον Δεκέμβριο του 2020, περίπου δυόμισι μήνες πριν φύγει από την Αλ Χιλάλ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε ρωτηθεί αν φοβόταν ότι θα έχανε τον Τζιοβίνκο, καθώς υπήρχε ζωηρό το ενδιαφέρον της Τζένοα. «Που να πάει; Δεν έχει λόγο. Μαζί μας παίζει για τίτλους, γιατί να κυνηγά κάτι λιγότερο σημαντικό; Εχω καλή σχέση μαζί του, μιλάμε ιταλικά μερικές φορές στα αποδυτήρια, καθώς έχω τρεις Ιταλούς συνεργάτες», είχε σημειώσει τότε ο νυν προπονητής του ΠΑΟΚ.


Πέρα από την δεδομένη εκτίμηση στην ποδοσφαιρική αξία του 34χρονου βραχύσωμου περιφερειακού επιθετικού (αυτός είναι ο τίτλος που ταιριάζει στο αγωνιστικό στυλ του), ο 52χρονος κόουτς είχε και πλήρη εικόνα για το πώς σκέφτεται ο Τζιοβίνκο και, κυρίως, ότι είχε αρχίσει να βλέπει σοβαρά την επιστροφή στην Ευρώπη.

Γι’ αυτό και όταν ανέλαβε τον ΠΑΟΚ, το όνομα του πρώην παίκτη του ήταν σε μία περίοπτη θέση στην λίστα με τις προτάσεις που έκανε στον Ιβάν Σαββίδη και τους συνεργάτες του για μεταγραφές κι μάλιστα με την ταμπέλα του παίκτη που μπορεί να κάνει την διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η αλήθεια είναι ότι βάσει αρχικού προγραμματισμού, η κίνηση του ΠΑΟΚ για τον Τζιοβίνκο, αναμενόταν μέσα στον Αύγουστο. Ωστόσο, ο Λουτσέσκου και άνθρωποι που είναι στο πλευρό του είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, τόσο με την πλευρά του Ιταλού άσου, όσο και με το περιβάλλον της Αλ Χιλάλ και αντιλήφθηκαν άμεσα ότι τώρα είναι το κατάλληλο χρονικό σημείο για να «ανοίξει» για τα καλά η υπόθεση.

Απόδειξη, άλλωστε, αποτελεί και το ενδιαφέρον διάφορων ιταλικών ομάδων, που καταγράφεται και με ρεπορτάζ στο metrosport.gr.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που προκύπτουν από το ρεπορτάζ που έχουμε κάνει, ο Λουτσέσκου έχει προχωρήσει αρκετά το «ψηστήρι» στον Τζιοβίνκο και τον έχει βάλει σε σοβαρή σκέψη ότι ερχόμενος στον ΠΑΟΚ, θα συνδυάσει την επιστροφή στην Ευρώπη με την παρουσία σε έναν σύλλογο που θα τον διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο, διεκδικώντας στόχο πρωταθλητισμού. Του έχει εξηγήσει ότι θα έχει έναν άκρως κομβικό ρόλο (περιμένει πολλά από εκείνον στην τελική πάσα και το σκοράρισμα, κάτι που έκανε σε όλη του την καριέρα), ποντάροντας στην ποιότητά του.

Ο Ρουμάνος τεχνικός θεωρεί τον στόχο του πρωταθλητισμού, πολύ σημαντικό στο να πειστεί ο Τζιοβίνκο, καθώς στην καριέρα του έχει μάθει να κυνηγά τίτλους. Ας μην ξεχνάμε ότι το 2015 πήγε στην Αμερική και το MLS με το μεγαλύτερο συμβόλαιο του πρωταθλήματος (7 εκατ. δολάρια), ξεπερνώντας ακόμη και τον Βραζιλιάνο Κακά (το δικό του συμβόλαιο ήταν στα έξι) και αναδείχθηκε MVP του πρωταθλήματος, ενώ με την Αλ Χιλάλ και προπονητή τον Λουτσέσκου έχει κατακτήσει το Ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ.

Το σημείο κλειδί και το συμβόλαιο α λα Κούρτιτς

Που ακριβώς βρίσκεται η διαπραγμάτευση; Με βάση ασφαλείς πληροφορίες του metrosport.gr, ο ΠΑΟΚ έχει διαμηνύσει στον Τζιοβίνκο ότι είναι διατεθειμένος να του προσφέρει διετές συμβόλαιο με 1,2 εκατ ευρώ ετησίως (ο,τι συνέβη και με τον Κούρτιτς) και περιμένει να τα βρει με την Αλ Χιλάλ για την λύση του συμβολαίου του που ολοκληρώνεται στα τέλη Δεκεμβρίου. Με βάση το ρεπορτάζ που μετέφερε στο Metropolis 95,5 νωρίτερα, ο Χάρης Δημαράς, οι Αραβες εκτιμούν ότι η υπόθεση θα έχει οριστική εξέλιξη εντός 48ωρου, καθώς η Αλ Χιλάλ εκτός του ΠΑΟΚ, έχει πλέον πρόταση και το ενδιαφέρον της Βενέτσια. Μάλιστα, από την πλευρά του σαουδαραβικού τύπου διαρρέεται ότι η Αλ Χιλάλ περιμένει ο ΠΑΟΚ να συνεισφέρει και με κάποιο ποσό στο να βρει ο Τζιοβίνκο την χρυσή τομή με την τωρινή ομάδα του, από την οποία αμείβεται με 6 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από το περιβάλλον του ΠΑΟΚ που περιμένει ο 34χρονος Ιταλός να μείνει ελεύθερος για να επιχειρήσει να έρθει άμεσα σε συμφωνία μαζί του.

Μάλιστα, στην Τούμπα (ή στο Άπελντοορν αν προτιμάτε) θεωρούν ότι μπορεί ο Τζιοβίνκο να ντυθεί και πάλι στα αγαπημένα ασπρόμαυρά του (μιας και άρχισε την καριέρα του από την Γιουβέντους) μέχρι τα τέλη Ιουλίου...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.