Τζίκας: «Καλό το επίπεδο στη νέα σχολή διαιτησίας»

Metrosport Team08 Δεκεμβρίου 2022

Ξεκίνησαν τα μαθήματα της νέας σχολής διαιτησίας από την επιτροπή διαιτησίας σε συνεργασία με τον σύνδεσμο διαιτητών. Υπεύθυνος είναι ο πρόεδρος του συνδέσμου Γιάννης Τζίκας. 32 νέοι σπουδαστές (οι δύο είναι γυναίκες) κάνουν μαθήματα κάθε Τρίτη και Πέμπτη 20.30 με 22.00 στα γραφεία του συνδέσμου. Γίνονται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του συνδέσμου και θα διαρκέσουν 1,5 μήνα. Οι εξετάσεις πιθανολογούνται στα τέλη του Γενάρη. Οι επιτυχόντες από τον Φεβρουάριο θα παίζουν σε Β και Γ κατηγορία ενώ όλοι οι σπουδαστές από τις αρχές Γενάρη θα παίζουν και στα παιδικά Πρωταθλήματα. 

Ο Γιάννης Τζίκας για τη νέα σχολή είπε: «Το επίπεδο είναι καλό με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας ενώ αρκετοί έχουν αγωνιστεί και σε διάφορες ομάδες. Ευελπιστούμε ότι οι περισσότεροι θα βγάλουν τη σχολή επιτυχώς και θα αγωνίζονται στα ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα. Υπήρξε μια αναβολή στην έναρξη της σχολής προκειμένου να μεγαλώσει ο αριθμός των μαθητών κάτι που συνέβη. Ηταν σωστή επιλογή καθώς ήθελα να ξεκινήσουν και τα πανεπιστήμια. 

Δύσκολοι είναι οι καιροί για να έρχονται νέοι στη διαιτησία. Παλιά γινόταν κάθε δύο χρόνια και τώρα κάθε χρόνο. Αν προσθέσουμε τις δύο περιόδους φτάνουμε στους 65. Αν θα μείνουν το νούμερο θα είναι ικανοποιητικό για να στελεχώσουν πρώτα τα ερασιτεχνικά και στη συνέχεια τα επαγγελματικά Πρωταθλήματα. Αποχωρήσεις υπήρξαν είτε λόγω ηλικίας, είτε επειδή δεν αγωνίζονται σε εθνικά Πρωταθλήματα αλλά ο αριθμός ισοσκελίστηκε από τις μεταγραφές διαιτητών από άλλες Ενώσεις. Λάθη πάντα θα γίνονται, άλλωστε έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό αγώνα αλλά ποτέ δεν είναι σκόπιμα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.