Τζέτζης: «Τρίτος σε έσοδα παγκοσμίως ο Μέσι, πίσω από Φέντερερ και Ρονάλντο»

Metrosport Team01 Φεβρουαρίου 2021

Ο Γιώργος Τζέτζης, πρώην στέλεχος του τμήματος μάρκετινγκ του ΠΑΟΚ, μίλησε στο Metropolis 95.5 για το μυθικό συμβόλαιο του Μέσι, με αφορμή την αποκάλυψη της El Mundo ότι υπάρχει ρήτρα αφοσίωσης στο συμβόλαιό του. 

 «Να πούμε ότι παγκοσμίως ο Μέσι είναι τρίτος σε έσοδα, μετά τον Φέντερερ και τον Ρονάλντο. Τα 500 εκατ. που ακούστηκαν είναι από μία ιστορία που το καλοκαίρι ήθελε να σταματήσει και υπήρξε μία πολιτική πίσω από αυτό το θέμα. Μετά ήρθε το θέμα του κορωνοϊού και τώρα λίγο ξαφνικά ακούμε για τα 500 εκατ. Αυτό το συμβόλαιο, βέβαια, ξεκίνησε το 2017 όταν έφερνε πολλά εκατ. στην Μπαρτσελόνα» είπε αρχικά και συνέχισε: 

«Παίρνει 40-45 εκατ. τον χρόνο δηλαδή στα τέσσερα χρόνια είναι περίπου 180 εκατ. ευρώ, αν βάλεις και το πριμ υπογραφής, καταλαβαίνεις. Υπάρχουν και άλλες συνεργασίες που του φέρνουν 32 εκατ. τον χρόνο. Οι μεγαλοι αθλητές βγάζουν εκτός γηπέδου περισσότερα από εντός γηπέδου. Και όταν σταματήσει ο Μέσι, μένει να φανεί κατά πόσο θα αξιοποιήσει αυτή την εικόνα. Όπως έκανε ο Τζόρνταν, ο ποίος κεφαλοποίησε την εικόνα του και ακόμη και σήμερα πουλάει το όνομά του».

Κατέληξε λέγοντας: «Το ποδόσφαιρο πουλάει στην Ελλάδα περισσότερο από κάθε άλλο άθλημα. Συνήθως οι αθλητές που έρχονται από το εξωτερικό, όπως ο Καγκάβα που είναι γνωστός παγκοσμίως, πουλάνε πιο πολύ. Ήταν και ο Μπερμπάτοφ παλαιότερα. Είναι πόσα παιδιά που θα τρέξουν να πάρουν τη φανέλα του. Κάθε ομάδα πρέπει να αξιοποιεί αυτές τις ευκαιρίες».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.