Τζέτζης για European Super League: «Το κάνουν οι δυνατοί, θα χαθεί το ενδιαφέρον»

Metrosport Team19 Απριλίου 2021

Ο Γιώργος Τζέτζης καθηγητής ΤΕΦΑΑ και γνώστης του μάρκετινγκ μίλησε στο Metropolis 95.5 για το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί κλειστή ευρωπαϊκή λίγκα στο ποδόσφαιρο.

«Είναι μία κίνηση των δυνατών, υπέρ των δυνατών για να πάρουν το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας. Από την όλη ιστορία θα χάσει συνολικά το ποδόσφαιρο. Οι λίγκες της UEFA προσπαθούν να αναπτύξουν τον ανταγωνισμό ώστε οι αδύνατοι να γίνουν πιο δυνατοί» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Θα δημιουργηθούν δύο λίγκες και θα χαθεί το ενδιαφέρον. Αν υπήρχαν προδιαγραφές να αναπτύξουν το άθλημα θα ήταν θετικό βήμα. Αλλά ο παράλληλος ανταγωνισμός θα βλάψει. Γίνεται για οικονομικούς και μόνο στόχους. Υπάρχει και το παράδειγμα του NBA, όπου δεν πέφτουν και δεν ανεβαίνουν ομάδες. Ένα τέτοιο πλάνο θα είχε αξία».

Κατέληξε λέγοντας για τις προοπτικές των ελληνικών συλλόγων: «Πρέπει να ξεκαθαρίσει οι καλές ομάδες σε ποιο πρωτάθλημα και με ποιες προϋποθέσεις θα συμμετέχουν. Δεν μπορούμε να πούμε ότι το Champions League θα είναι ο φτωχός συγγενής. Δεν μπορούμε, δηλαδή, να πούμε πρώτος στο χωριό ή τελευταίος στην πόλη. Και στις δύο πλευρές υπάρχουν δυνατές ομάδες».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.