Τζέγκο: «Eλπίζουμε ότι θα φέρουμε τρόπαιο στον Άρη!»

Metrosport Team08 Δεκεμβρίου 2020

Σίγουρος ότι το σύνολο που έχει δημιουργήσει ο Άρης θα του φέρει τρόπαιο εμφανίστηκε ο Τζέιμς Τζέγκο, σε δηλώσεις του σε μέσο της Αυστραλίας. Ο μέσος των κιτρινόμαυρων» μίλησε στο «theworldgame.sbs.com.au» για την απόφαση του να έρθει στην Ελλάδα και για τα δεδομένα στη νέα του ομάδα. 

Αναλυτικά όσα είπε: 

Για την προσέγγιση του Άρη και την προσαρμογή: «Ήταν μια ενδιαφέρουσα κίνηση, η προσέγγιση του Άρη με ξάφνιασε. Δεν είναι από τα μέρη στα οποία προσαρμόζεσαι κατευθείαν, αλλά σταδιακά, και το ήξερα αυτό ερχόμενος εδώ. Είχα κάνει μεγάλη έρευνα για τον Άρη και τέτοια πράγματα. Είναι σημαντικό με κάθε μεταγραφή να κάνεις μια τέτοια προεργασία και μίλησα με όσους περισσότερους ανθρώπους ήταν δυνατό, μερικά παιδιά με έδρα την Αυστραλία που έχουν παίξει στο παρελθόν εδώ και μερικούς Αυστραλούς με εμπειρία από εδώ. Υπάρχει πάντα το άγνωστο όταν πηγαίνεις σε μια νέα χώρα. Δεν ισχύει μόνο με την Ελλάδα αυτό. Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλές χώρες όπου τα πράγματα εξελίσσονται χωρίς να μαθαίνουν εξελίξεις οι δικοί σου άνθρωποι στην πατρίδα, ειδικά τώρα που προστίθεται μια έξτρα πίεση με την κατάσταση της πανδημίας».

Για την απόφαση του να μετακομίσει στον Άρη: «Απλώς ζύγισα τα πάντα και έβγαζε νόημα από ποδοσφαιρικής απόψεως. Τα ρόστερ εδώ έχουν πολύ βάθος και είναι πραγματική πρόκληση να αγωνίζεσαι, στοιχείο που ίσως να μην είχα στην Αυστρία. Υπάρχει αυτή η επιπρόσθετη πίεση από τους φιλάθλους, επίσης, που μπορεί να σε βγάλει από την ζώνη άνεσης σου ως παίκτη, και αυτό μου αρέσει. Παίζοντας στην Αυστρία για σχεδόν πέντε χρόνια, απλά ένιωσα ότι χρειαζόμουν μια νέα πρόκληση. Ως ομάδα δεν τα είχαμε πάει τόσο καλά τις προηγούμενες δύο σεζόν και αυτό μπορεί να επηρεάσει τις εμφανίσεις σου. Ένιωσα ότι χρειαζόμουν μια φρέσκια αρχή αλλά όταν η ομάδα δεν τα πηγαίνει καλά, περιορίζονται και οι πιθανοί νέοι προορισμοί σου. Αλλά η Ελλάδα ανταποκρινόταν σε πολλά "κουτάκια", υπάχρουν τεράστιοι σύλλογοι και μεγάλα παιχνίδια εδώ».

Για τον Άρη: «Βρίσκομαι σε μια παραδοσιακή δύναμη που δεν είχε τις επιτυχίες των άλλων μεγάλων ομάδα και έχουν συνθέσει μια ομάδα που ελπίζουμε ότι θα φέρει τρόπαιο. Ο στόχος είναι η πρόκριση στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν, τουλάχιστον. Όλο αυτό μπορεί να με βοηθήσει με την Εθνική ομάδα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.