Τσβέτκοβιτς: «Χαρούμενος στον ΠΑΟΚ ο Ζίβκοβιτς, να μείνει άλλα δύο χρόνια»

Πέτρος Χαριζακλής01 Μαΐου 2021

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς είναι ένας ιδιαίτερα προικισμένος ποδοσφαιριστής. Ο Σέρβος εξτρέμ του ΠΑΟΚ είναι ένα μοναδικό ταλέντο με αστείρευτη ποιότητα και γρήγορη σκέψη. Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου μικρός είχε το παρατσούκλι «Σέρβος Μέσι» και φαίνεται να απολαμβάνει την παρουσία του στην Τούμπα. Ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα φαίνεται να έχει βρει τον καλό του εαυτό, με αποκορύφωμα την γκολάρα κόντρα στην ΑΕΚ στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το Metrosport.gr επικοινώνησε με έναν δημοσιογράφο που τον ξέρει πολύ καλά. Ο λόγος για τον Σέρβο δημοσιογράφο, Ιβάν Τσβέτκοβιτς, που κατάγεται από την πόλη του Νις και πήγαινε στο ίδιο σχολείο με τον αστέρα των «ασπρόμαυρων».

Μας μίλησε για την πορεία του Αντρίγια σε νεαρή ηλικία, το πως αισθάνεται στον ΠΑΟΚ, το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων όταν ήταν στην Παρτιζάν ενώ χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά του 24χρονου εξτρέμ ως την καλύτερη της καριέρας του.


-Καλησπέρα Ιβάν. Πώς ήταν σε νεαρή ηλικία ο Αντρίγια στο σχολείο; Που έπαιζε πριν μετακομίσει στα 13 του στο Βελιγράδι για την Παρτιζάν;

«Ήταν ένας πολύ προικισμένος και επιδέξιος παίκτης από νεαρή ηλικία και πολλά υποσχόμενος. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην τοπική ομάδα ΦΚ Καρ Κονσταντίν (τρίτη κατηγορία), αφού το γήπεδο της βρίσκεται μπροστά από το σπίτι του. Σύντομα μετακόμισε στην ΦΚ Νασιονάλ (θυγατρική της Ραντνίτσκι Νις) και έπαιξε εκεί μέχρι να γίνει 12 ετών. Στη συνέχεια, έκανε μια συμφωνία με την Παρτιζάν για να προπονείται με την ΦΚ Νασιονάλ στο Νις και να παίζει για την Παρτιζάν τα σαββατοκύριακα. Όταν έγινε 14 ετών, μετακόμισε στο Βελιγράδι».

-Εχεις δει να αλλάζει το παιχνίδι του στον ΠΑΟΚ σε σύγκριση με το πως έπαιζε σε Μπενφίκα και Παρτιζάν; Είναι πιο ώριμος;

«Προφανώς παίζει με πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον ΠΑΟΚ λόγω της ελευθερίας που του έδωσε ο προπονητής και το απολαμβάνει. Στην Ελλάδα έχει περισσότερες πιθανότητες να δείξει το ταλέντο του και έτσι ο Αντρίγια αποδεικνύει τις βασικές του δεξιότητες - τεχνική, ντρίμπλα, σέντρα, αλλαγή του ρυθμού του παιχνιδιού».


-Είναι αυτή η σεζόν η καλύτερη στην επαγγελματική του καριέρα;

«Είμαι βέβαιος ότι αυτή είναι η καλύτερη σεζόν στην επαγγελματική του καριέρα μέχρι στιγμής, αλλά νομίζω ότι θα ξεπεράσει σύντομα τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο».

-Τι άφησε το οικογενειακό του περιβάλλον να διαρρεύσει το καλοκαίρι που μετακόμισε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ;

«Ο πατέρας του χειρίζεται όλες του τις υποθέσεις. Ο ΠΑΟΚ ήταν έκπληξη σαν κίνηση καθώς δεν ήξερε κανείς πως υπήρχαν διαπραγματεύσεις».

«Ηθελε να παίζει βασικός σε έναν μεγάλο σύλλογο»

-Ήταν ένας από τους λόγους της στενής σχέσης που έχει ο ΠΑΟΚ με την Παρτιζάν; Ή το κίνητρο να επιστρέψει στις κλήσεις της Εθνικής Σερβίας ήταν μεγαλύτερο;

«Δεν νομίζω ότι η σχέση μεταξύ Παρτιζάν και ΠΑΟΚ είχε κάποια επίδραση στην απόφασή του. Ήθελε απλώς να παίζει πιο συχνά, επειδή δεν είχε την ευκαιρία στην Μπενφίκα και την τελευταία του σεζόν με την Παρτιζάν. Η ελληνική Σούπερ Λιγκ είναι αξιοσέβαστη διοργάνωση στην Ευρώπη και με τον ΠΑΟΚ ο Ζίβκοβιτς είχε την ευκαιρία να παίξει την Ευρώπη και νομίζω ότι αυτό ήταν το κίνητρό του.

Έχει κληθεί στην εθνική ομάδα της Σερβίας από τον νέο ομοσπονδιακό, Ντράγκαν Στόικοβιτς, την τελευταία φορά και ο προπονητής τον βλέπει ως σημαντικό μέρος της εθνικής ομάδας. Υπάρχει η πιθανότητα να βρεθεί και στην ενδεκάδα, εάν δείξει περισσότερα ή αν πάρει μεταγραφή σε ένα μεγαλύτερο κλαμπ που είναι αρκετά ρεαλιστικό. Νομίζω ότι ο Αντρίγια θα είναι στην τελική 23άδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ αν προκριθεί η Σερβία».


-Εχεις πληροφορίες σχετικά με το πώς αισθάνεται στον ΠΑΟΚ;

«Από αυτά που ξέρω είναι πολύ χαρούμενος στον ΠΑΟΚ επειδή παίζει βασικός σε έναν μεγάλο σύλλογο. Δεν υπάρχει κάποιο σημάδι ότι θα φύγει από την Ελλάδα το καλοκαίρι».

-Η ιστορία για το πώς έφυγε ο Ζίβκοβιτς από την Παρτιζάν είναι γνωστή. Πιστεύεις ότι έχει αλλάξει και θα παραμείνει στον ΠΑΟΚ για χρόνια ή θα προσπαθήσει να πάρει μια μεταγραφή ξανά σε υψηλότερο επίπεδο από το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Νομίζω ότι θα ήταν καλό να παραμείνει στον ΠΑΟΚ για τουλάχιστον δύο ακόμη χρόνια για να μπορεί να είναι σταθερά βασικός σε μια ομάδα, γιατί πριν πολύ καιρό πριν ήταν σημαντικός σε κάποια ομάδα (σ.σ. πριν τον ΠΑΟΚ). Αυτό είναι ζωτικής σημασίας, όταν έχει ελευθερία κινήσεων μπορεί να δείξει την ποιότητα του σε κάθε ποδοσφαιρικό επίπεδο. Θα ήθελα πολύ να τον δω στο ισπανικό ή στο γερμανικό πρωτάθλημα, ήταν στο ραντάρ της Βαλένθια και της Σάλκε όταν ήταν 14 ετών».

-Είναι τα μεγάλα παιχνίδια το ατού του; Φέτος έχει σκοράρει εναντίον της PSV, της Μπενφίκα, της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού.

«Τον θυμάμαι όταν η Σερβία κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20 το 2015, έπαιξε τα καλύτερα παιχνίδια του όταν τον χρειαζόμασταν περισσότερο, οπότε υπάρχει σίγουρα κάποιο επιπλέον κίνητρο για εκείνον στα μεγάλα παιχνίδια. Προφανώς του αρέσει να παίζει σε ντέρμπι ή μεγάλης σημασίας παιχνίδια».



-Τον γνωρίζεις από νεαρή ηλικία. Τι είδους άνθρωπος είναι; Τι χαρακτήρας; Πριν από περίπου ένα μήνα, έγινε γνωστό ότι βοήθησε ένα μικρό κορίτσι στη Νις που είχε όγκο και έπρεπε να μεταφερθεί στην Τουρκία για χειρουργική επέμβαση.

«Είναι ευγενικός, μετριόφρων, δουλεύει σκληρά και τον θυμάμαι ως εσωστρεφή αλλά αγαπούσε να μιλάει με τους στενούς του φίλους. Ηταν τρομερά επαγγελματίας από νεαρή ηλικία. Δεν ήμασταν στην ίδια τάξη γιατί είμαι δύο χρόνια μεγαλύτερος, αλλά παίξαμε μαζί στη σχολική ομάδα και αργότερα προπονήθηκε με το σύλλογό μου κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Αυτό το κορίτσι η Λάνα δεν είναι το μόνο που έλαβε τη βοήθεια του Αντρίγια. Πριν από αυτό βοήθησε τον συνάδελφό μας δημοσιογράφο Αλεξάνταρ Νίκολιτς που είχε λευχαιμία. Ο Ζίβκοβιτς είναι γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο, αλλά ποτέ δεν μιλάει γι΄αυτό. Κάθε φορά που μαθαίνουμε κάτι τέτοιο, δεν βγαίνει στην επιφάνεια από τον ίδιο αλλά από τον άνθρωπο ή την οικογένεια που βοήθησε. Εχει καλό όνομα στην πόλη μας, το Νις».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.