Τσουρέλας: «Είμαι αισιόδοξος για τον Σβαμπ, χρειαζόμαστε τρία χαφ»

Metrosport Team29 Ιουλίου 2020

Ο Απόστολος Τσουρέλας εξήγησε μέσω του Metropolis 95.5 γιατί η κίνηση με την διαφαινόμενη απόκτηση του Σβαμπ είναι θετική εξέλιξη ενόψει του πρώτου ευρωπαϊκού αγώνα. «Λειτούργησαν τα αντανακλαστικά στην περίπτωση του Σβαμπ. Δεν τον έχω δει, αλλά από όσα διαβάζω είναι πολύ αξιόλογος ποδοσφαιριστής. Εγώ είμαι αισιόδοξος, κυρίως, λόγω του αριθμού των γκολ που έχει πετύχει ως χαφ. Έχει περίπου δέκα τέρματα τον χρόνο. 

Είναι και οι συμμετοχές του τα τελευταία τέσσερα χρόνοα, δεν λείπει σχεδόν από κανένα παιχνίδι της ομάδας. Δηλαδή δεν έχει τραυματισμούς και είναι απαραίτητος για την ομάδα του. Αυτά τα στοιχεία δεν μπορούν να παραποιηθούν. Είναι τεχνικό το θέμα ότι είναι αριστεροπόδαρος, δεν μας απασχολεί πολύ. Εμάς μας ενδιαφέρει πολύ το πρώτο παιχνίδι και αυτά είναι πολύ θετικά στοιχεία» είπε αρχικά και πρόσθεσε:  

«Όταν ένας παίκτης παίζει 12 χρόνια στην πατρίδα του είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την υστεροφημία του για να αποδείξει ότι κακώς ήμουν τόσα χρόνια εδώ και δεν έπαιζα στο εξωτερικό. Στο μέλλον μπορεί να συνεχίσει και σε μεγαλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό. Η ηλικία του, επίσης, είναι σημαντικός παράγοντας. Είναι στα 29, είναι μεστός, είναι ολοκληρωμένος. Είναι το καλύτερο τάιμινγκ για να βγάλει κάποιος την αξία του στο γήπεδο».  

Για τις μεταγραφικές ανάγκες του ΠΑΟΚ σημείωσε: «Δεν θα έλεγα ότι η πρώτη ανάγκη είναι ένας χαφ, αλλά τρεις. Δεν έκανε την καλύτερη χρονιά ο Εσίτι, ούτε ο Μαουρίσιο, ο οποίος δεν είναι ακόμη 100% έτοιμος. Μπήκε βιαστικά στην ομάδα, όπως και ο Βιεϊρίνια. Εξαρτάται και από τις αποχωρήσεις. Θα μείνει ο Μαουρίσιο; Θέλουμε τρία ενδεκαδάτα χαφ. Σε οποιοδήποτε σύστημα δεν μπορείς να έχεις ρόστερ κάτω από πέντε ετοιμοπόλεμους μέσους.  

Ο ΠΑΟΚ κάνει πορεία πρωταθλητισμού, αυτό το πετυχαίνεις μόνο όταν είσαι πλήρης σε όλες τις γραμμές. Το πρόβλημα δεν ήταν ούτε η άμυνα, ούτε η επίθεση. Όταν ο Βόλος έχει κατοχή, από εκεί ξεκινάει. Ποιος θα κρατήσει την μπάλα; Οι χαφ στον άξονα. Ο Ολυμπιακός βλέπουμε ότι είχε καλή ομάδα και συνεχίζει να κάνει μεταγραφές. Θα είναι πάλι νομίζω ο βασικός μας αντίπαλος. Πρέπει να δυναμώσουμε».  

Για την παραμονή του Αμπέλ Φερέιρα σχολίασε: «Εγώ εκτιμώ ότι θέλουμε λύσεις. Στην ουσία η ομάδα θα είναι πάλι καινούργια. Αυτοί που θα έρθουν θα πάρουν τη φανέλα και με μικρό περιθώριο προσαρμογής θα πρέπει να τα καταφέρουν σε εκείνο το ματς. Εκείνο το παιχνίδι είναι η βραδιά μας, τα λεφτά μας, είναι η ικανοποίηση, αλλά και η υστεροφημία των ποδοσφαιριστών. 

Δεν πρέπει να αποκλειστούμε πάλι από τις 29 Αυγούστου. Χρειάζεται ψυχραιμία, δεν είναι και το καλύτερο πράγμα κάποιος να ξέρει ότι κρίνεται σε μία βραδιά. Δηλαδή αν αποκλειστεί ο ΠΑΟΚ θα χάσει τα επτά εκατομμύρια και τα δύο της απόλυσή του προπονητή. Δεν ταιριάζει αυτή η λογική στον ΠΑΟΚ. Έχουμε περάσει σε άλλο επίπεδο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.