Τσουμής: «Δε χρειάζεται να κάνει το χαμαλίκι ο Γκάλης»

Metrosport Team26 Αυγούστου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Τσουμής.

Ο βετεράνος μπασκετμπολίστας μίλησε για την προσπάθεια της παράταξης του Παναγιώτη Φασούλα με την οποία έχει συστρατευθεί ενόψει των εκλογών της ΕΟΚ.

Επίσης σχολίασε την κίνηση του Νίκου Γκάλη να αποδεχτεί την πρόταση Φασούλα για τη θέση του επίτιμου προέδρου της ομοσπονδίας.

Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Τσουμής δήλωσε:

Για την αποδοχή της πρότασης Φασούλα από τον Νίκο Γκάλη: «Προφανώς άλλαξαν κάποια πράγματα. Δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες για να πάρει αυτήν την απόφαση. Ένιωσα κι εγώ έκπληξη, δεν ξέρω αν έγιναν επαφές. Στο ξεκίνημα ο Γκάλης είχε πει ότι δε θα πήγαινα κόντρα στους συμπαίκτες μου. Μέχρι να δεχτεί την πρόταση στάθμισε κάποια δεδομένα. Η κατάσταση ήταν δραματική. Όταν τόσα χρόνια με τις εξουσιοδοτήσεις σε συρτάρια ήταν επόμενο. Άλλαξε οι διαδικασίες. Άλλαξε ο νόμος και με το αθλητικό μητρώο έγιναν αλλαγές. 

Οπωσδήποτε τώρα υπάρχει δυνατότητα όποιος θέλει να προσφέρει να το εκδηλώσει. Ο δρόμος ήταν κλειστός για τους παλιούς μπασκετμπολίστες. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε. Είμαστε πολύ δυνατή ομάδα. Ο ρόλος του επίτιμου προέδρου δε θα είναι διακοσμητικός. Μάλλον κάποιοι στενοχωριούνται με την υποστήριξη του Γκάλη προς τον Φασούλα. Είναι παγκόσμιο πρόσωπο, δε χρειάζεται να κάνει το χαμαλίκι, αρκεί η παρουσία του για κάποια θέματα».

Για την προσπάθεια της παράταξης Φασούλα: «Η προσπάθειά μας ήταν από καιρό. Την ξεκίνησε ο Φασούλας με έμπειρους παίκτες και παράγοντες ενώσεων. Ιδρώσαμε τη φανέλα, ξέρουμε το άθλημα, έχουμε αγνές προθέσεις. Δεν έχουμε κάτι διαφορετικό στο μυαλό. Ο Γκάλης είναι εφαλτήριο για το μπάσκετ, θα δώσει νέα πνοή. Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Φασούλα. Όταν προκύπτει άνοιγμα, οι υγιείς δυνάμεις πέμπουν να μπουν χωρίς να λασπολογηθούν. Για να απέχει ο Γκάλης από το μπάσκετ, έχοντας απολαύσει τέτοια αγάπη, ήταν δεδομένο θα επέστρεφε όταν θα ένιωθε άνετα».

Για τις εκλογές: «Θα γίνουν οπωσδήποτε με το σύστημα Ζευς. Έπρεπε να γίνουν από το Μάρτιο. Ήταν αδιανόητο να γίνουν εκλογές με δια ζώσης παρουσία σε μια ομοσπονδία με τόσα μέλη. Πλέον από κάθε γωνιά της Ελλάδος θα ψηφίσουν. Παράγοντες στη Θεσσαλονίκη μου έλεγαν ότι αν γίνονταν στην Αθήνα δε θα κατέβαιναν. Θα ψηφίσουν διαπιστευμένα άτομα χωρίς άλλες παρεμβολές. Έχουμε πρόγραμμα θέλουμε να βοηθήσουμε την ανάπτυξη, τα ερασιτεχνικά σωματεία στη λογική της ισονομίας και άλλα πολλά. Είμαστε έτοιμοι και αισιόδοξοι».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.