Τσουκάνης: «Εχει ωριμάσει η ιδέα του πρωταθλητισμού μέσα μας»

Metrosport Team25 Φεβρουαρίου 2022

Συνέντευξη στον Παύλο Κερασιώτη

Ο Μακεδονικός απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής του 2ου ομίλου, στο +5 από την Κοζάνη και ενώ απομένουν έξι στροφές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας. Ο αρχηγός των «πρασίνων» μίλησε στη «Μ» για τη φετινή παρουσία της ομάδας, την τελική ευθεία που πρωταθλήματος αλλά και το πως εξελίσσεται η χρονιά σε προσωπικό επίπεδο.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο 31χρονος άσος:

Ο Μακεδονικός ξέφυγε στο +5, όμως τίποτε δεν έχει τελειώσει, σωστά;

«Υπάρχει μια απόσταση ασφαλείας προς το παρόν αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ολα είναι ακόμη ρευστά. Ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε ακόμη έξι παιχνίδια»

Τι έχει παίξει ρόλο και είναι η ομάδα στην κορυφή;

«Εχουμε αρκετά ποιοτικό ρόστερ, με πολύ σύγχρονο αγωνιστικό προσανατολισμό για τα δεδομένα της Γ’ Εθνικής. Ακόμη, θεωρώ ότι πολύ σημαντικό ρόλο σ’ αυτό παίζει και η σταθερότητα και ασφάλεια που προσφέρει το κλαμπ σε όλους τους τομείς. Όσον αφορά το ρόστερ, οι ποδοσφαιριστές προσφέρονται για πολλούς και διαφορετικούς ρόλους μέσα στο γήπεδο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα όσα προείπα σχετικά με τον σύγχρονο προσανατολισμό».

Πέμπτη σου χρονιά στον Μακεδονικό, ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα στην παραπάνω κατηγορία;

«Ναι, είναι η πέμπτη μου χρονιά. Ήρθα στον Μακεδονικό με μοναδικό στόχο και σκοπό την άνοδο στην μεγαλύτερη κατηγορία αλλά και την εξέλιξη την δική μου και του κλαμπ. Νομίζω πως φέτος έχει ωριμάσει η ιδέα του πρωταθλητισμού μέσα μας και είναι αυτοσκοπός μας να ανεβούμε στο επόμενο επίπεδο. Άλλωστε δεν ταιριάζει κάτι άλλο στον Μακεδονικό εκτός από το επαγγελματικό ελληνικό ποδόσφαιρο».

Το επίπεδο της φετινής Γ Εθνικής και συγκεκριμένα του 2ου ομίλου;

«Γενικότερα είναι ανεβασμένο σε σχέση με τα τελευταία δύο χρόνια που ο κορωνοϊός το επηρέασε πολύ».

Σε προσωπικό επίπεδο πως εξελίσσεται η χρονιά;

«Για εμένα εξελίσσεται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Σίγουρα θα εξελιχθεί και καλύτερα καθώς τώρα ξεκινάνε μια σειρά από πολύ δύσκολα παιχνίδια και ας μην ξεχνάμε ότι σε περίπτωση που τερματίσουμε πρώτοι θα έχουμε και τα μπαράζ για την άνοδο. Στόχος μου είναι να εμφανίσω όσο περισσότερο καλύτερο πρόσωπο μπορώ, για να βοηθήσω και τους συμπαίκτες μου με την αγωνιστική μου εμπειρία».

Εξι ματς, για την πρωτιά και συνέχεια τα πλέι οφ, είστε έτοιμοι για την τελική ευθεία;

«Νομίζω πως είμαστε πανέτοιμοι από κάθε άποψη. Είναι η ευκαιρία μας και πρέπει να πραγματοποιηθεί με κάθε τρόπο αυτή η άνοδος. Γι αυτό τον λόγο δημιουργήθηκε η φετινή ομάδα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.