Τσούκαλης: «Αυτό είναι το λάθος που ίσως έκαναν οι δολοφόνοι του Καραϊβάζ»

Metrosport Team19 Απριλίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Weekend με τον Γρηγόρη Κόκκινο» φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Τσούκαλης.

Ο ιδιωτικός ερευνητής στο Metropolis 95.5 για την πορεία των ερευνών για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Τσούκαλης δήλωσε:

Ποια είναι η δική του οπτική γωνία για την υπόθεση Καραϊβάζ: «Ο Γιώργος ήταν ένας επιστήθιος οικογενειακός φίλος με τον οποίο είχαμε ζήσει πάρα πολλά πράγματα. Ήταν ένας άνθρωπος που πίστευε πολύ σε αυτό που έκανε. Υπηρετούσε με πολλή συνέπεια και καθαρότητα τη δημοσιογραφία. Ένας άνθρωπος που δεν προκαλούσε. Απλούστατα το πάθος του ήταν να αναδεικνύει την παραβατικότητα. Γιατί ήταν ένας πραγματικός άνθρωπος που δεν πίστευε ούτε στα χρήματα ούτε στον πλούτο. Ήθελε να περνάει απλά με τους φίλους. Μιλήσαμε μία-δύο μέρες πριν τη δολοφονία του. Μου έλεγε «Γιώργο βαρέθηκα θέλω να ηρεμήσουμε, να μπούμε στην κανονικότητα, να πάμε τα Σαββατοκύριακα στο στέκι μας». Είναι μία δολοφονία που έγινε από επαγγελματίες, κορυφαίους στο είδος τους. Όμως, πιστεύω έχουν κάνει κάποιο λάθος. Είναι θέμα τιμής για την αστυνομία, οι μηχανές της δουλεύουν στο φουλ, για να εντοπιστούν οι φυσικοί δολοφόνοι. Γιατί οι ηθικοί αυτουργοί είναι άλλοι, είναι το μόνο βέβαιο».

Όταν μίλησε με τον Γιώργο Καραϊβάζ, διαπίστωσε ότι αισθανόταν να κινδυνεύει η ζωή του: «Όχι, όχι, δεν αισθανόταν κάτι τέτοιο. Απόδειξη ότι τις τελευταίες μέρες όπως με ενημέρωσαν η σύζυγός του και ο γιος του, πήγαινε για τζόγκινγκ, ήταν σε μία ήρεμη κατάσταση. Βέβαια, ο Γιώργος δεν ήθελε να μεταφέρει προβλήματα ούτε στους φίλους του και πολύ περισσότερο στην οικογένειά του. Αλλά γενικά δεν αισθανόταν ότι φοβάται από κάτι. Δεν πίστευε ότι κάνει κάτι κακό, όπως και δεν έκανε. Το μόνο που έκανε, και αυτός είναι ο ρόλος του δημοσιογράφου, ήταν να αναδεικνύει αλήθειες, να ενημερώνει τον κόσμο. Δεν είχε κάνει κάτι άσχημο για να φοβάται, δεν πίστευε ποτέ ότι μπορεί να φτάσουν οι αδίστακτοι δολοφόνοι να του αφαιρέσουν τη ζωή σε μία περίοδο της ζωής του που χαιρόταν τον γιο του που είναι ένα άριστο παιδί και πέρασε στο Πολυτεχνείο. Άριστος φίλος, άριστος οικογενειάρχης. Μόνο καλά έχω να θυμάμαι από αυτόν τον άνθρωπο».

Αν είναι αισιόδοξος για τις έρευνες: «Είναι σίγουρα πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου. Έχει ένα μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Ώρες ώρες είμαι απαισιόδοξος και ώρες ώρες είμαι οξύμωρα αισιόδοξος. Γιατί κανένα έγκλημα δεν είναι τέλειο. Ελπίζω ότι τις προηγούμενες μέρες που οι άνθρωποι αυτοί θα είχαν επιτηρήσει, δεν πάει κανείς να κάνει μία τέτοια δολοφονία μέρα μεσημέρι χωρίς να έχει παρακολουθήσει τις προηγούμενες μέρες, χωρίς να έχει δει δρόμους διαφυγής, χωρίς να έχει δει τα σημεία που περνάει ο Γιώργος, πού είναι το σπίτι του. Αν λοιπόν κάναν το λάθος τις προηγούμενες μέρες και επιτήρησαν την περιοχή και τους τρόπους διαφυγής χωρίς να φοράνε τη μάσκα και το κράνος, μπορεί να στηριχτεί η αστυνομία και να έχει και κάποιες φυσιογνωμίες. Δεν είναι βέβαια οι μόνοι πυλώνες στην έρευνα αυτή. Έχουμε τα εγκληματολογικά δικαστήρια που αναλύουν αυτή τη στιγμή τα 100 και πλέον βίντεο που έχουν. Υπάρχουν οι τηλεπικοινωνίες, που μπορεί να είναι πολύ χρήσιμες οι επαφές από τα κινητά. Έχει ενεργοποιηθεί όλο το δίκτυο πληροφοριών από τον κακοποιούς στον Κορυδαλλό και κακοποιούς που κυκλοφορούν ελεύθερα. Επομένως υπάρχει ένα τεράστιο παζλ το οποίο καλούνται οι αρχές να το συνθέσουν για να οδηγηθούν στους φυσικούς δολοφόνους του Γιώργου και μετέπειτα στους ηθικούς αυτουργούς. Είναι, επαναλαμβάνω, μία πολύ δύσκολη δουλειά, μια πολύ δύσκολη έρευνα αλλά οξύμωρα πιστεύω ότι και τα στοιχεία μπορεί να αξιοποιηθούν κατάλληλα και το πάθος των αστυνομικών που πραγματικά έχουν δώσει όρκο τιμής μεταξύ τους για να εξιχνιαστεί αυτή η υπόθεση αλλά και όλος ο κόσμος που είναι δίπλα στην οικογένεια, δίπλα στις αρχές για να εντοπιστούν οι δολοφόνοι».

Κλείνοντας, είπε: «Σε ό,τι μας αφορά, πέρα από την ερευνητική μου ιδιότητα έχω και την ιδιότητα του φίλου του Γιώργου και οφείλω όχι να κάνω τα πάντα αλλά να σταθώ και στην οικογένεια και να συνδράμουμε όλοι μαζί για να λογοδοτήσουν αυτοί οι οποίοι αφαίρεσαν τη ζωή από έναν υπέροχο άνθρωπο, έναν άνθρωπο της δημοσιογραφίας που πραγματικά εσείς οι συνάδελφοί του θα πρέπει να είστε περήφανοι για τον Γιώργο. Ήταν πραγματικά ένα κόσμημα της δημοσιογραφίας».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.