Τσιτσιπάς: «Στόχος μου η κατάκτηση ενός grand slam»

Metrosport Team08 Οκτωβρίου 2020

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα κοντραριστούν στον πρώτο ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός.

Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε στα προημιτελικά του Ρώσου Αντρέι Ρούμπλεφ και ο Σέρβος του Ισπανού Πάμπλο Καρένιο Μπούστα.

Οι δύο τους τίθενται αντιμέτωποι για πρώτοι φορά σε τουρνουά grand slam και ο Τσιτσιπάς νιώθει έτοιμος για το μεγάλο παιχνίδι.

«Φυσικά, είναι ένα όνειρο να βρίσκομαι σε αυτό το στάδιο του τουρνουά. Αλλά περιμένετε... Από νεαρή ηλικία, έχω ως στόχο να κατακτήσω ένα τουρνουά Grand Slam μία ημέρα. Ας πούμε λοιπόν, ότι είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Και νομίζω ότι έμαθα από τον πρώτο ημιτελικό μου. Ψάχνω κάτι σπουδαίο» δήλωσε αρχικά.

«Θα ήθελα να σας επισημάνω ότι δεν είμαι πλέον μέλος του Next Gen. Είμαι ενήλικας τώρα» πρόσθεσε ενώ για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους αγώνες, ειδικά στις δύσκολες στιγμές, είπε: «Όταν γίνεται περίπλοκο, σκέπτομαι κάθε πόντο ξεχωριστά. Αδειάζω πριν από κάθε πόντο. Σκέπτομαι την τακτική μου και τα διαφορετικά σενάρια που θα πρέπει να αντιμετωπίσω στα επόμενα παιχνίδια».

Τζόκοβιτς: «Να παίξω το καλύτερό μου τένις»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα φτάνοντας τις 36 νίκες σε 37 αγώνες μέσα στο 2020, μη έχοντας χάσει εντός κορτ. Η μόνη του ήττα ήταν στο US Open όπου αποβλήθηκε επειδή χτύπησε με ένα μπαλάκι μία επόπτρια γραμμών.

Κόντρα στον Ισπανό ο Σέρβος σούπερ σταρ είχε ενοχλήσεις στον λαιμό και την πλάτη.

«Λοιπόν, σίγουρα δεν ένιωθα υπέροχα στο ξεκίνημα. Καθώς ο αγώνας συνεχίστηκε, ένιωσα καλύτερα, δεν ένιωσα τόσο πόνο. Προφανώς, είμαι ακόμα στο τουρνουά, οπότε δεν θέλω να αποκαλύψω πάρα πολλά. Νιώθω εντάξει. Νομίζω ότι καθώς ο αγώνας προχώρησε, ζέστανα το σώμα μου, και ο πόνος υποχώρησε. Μου επέτρεψε να παίζω καλύτερα και καλύτερα και να νιώθω καλύτερα. Δεν το σκέφτομαι καθόλου. Ελπίζω στον ημιτελικό να μπορέσω να αισθανθώ καλύτερα και να παίξω το καλύτερο μου τένις» δήλωσε ο Τζόκοβιτς.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.