Australian Open - Τσιτσιπάς: Η μεγάλη ευκαιρία του στον τελικό κόντρα στον Τζόκοβιτς

Metrosport Team29 Ιανουαρίου 2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, έκανε ότι έπρεπε ως τώρα και σήμερα θα έχει την μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσει το πρώτο του Grand Slam, κερδίζοντας τον Σέρβο θρύλο του αθλήματος Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Australian Open.

Στις 10:30 το πρωί, ώρα Ελλάδος, οι δύο τενίστες θα αναμετρηθούν με φόντο την κατάκτηση του πολύτιμου τροπαίου αλλά και την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, αφού όποιος το κατακτήσει θα βρεθεί σε αυτή. Ο Σέρβος μετρά 21 κατακτήσεις, 9 από αυτές στην Αυστραλία και με μια ακόμη θα ισοφαρίσει τον Ράφαελ Ναδάλ, οπότε το κίνητρο είναι τεράστιο και γι' αυτόν.

Μάλιστα είναι η διοργάνωση του, αφού δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε τελικό από τους προηγούμενους 9 που συμμετείχε. Τέλος στα μεταξύ τους παιχνίδια, ο Τζόκοβιτς μετρά 10 νίκες ενώ ο Έλληνας πρωταθλητής 2. Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως ο ένας τελικός που έχει παίξει ο Τσιτσιπάς ως τώρα στην καριέρα του σε ανάλογο τουρνουά, ήταν στο Ρολάν Γκαρός το 2021, κόντρα στον Σέρβο που μάλιστα είχε βρεθεί να προηγείται με 2-0 αλλά γνώρισε την ήττα με ανατροπή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.