Τσιτσιπάς: «Είμαι ένας άλλος παίκτης, δεν έχω ξανανιώσει έτσι μέσα στο γήπεδο»

Metrosport Team29 Ιανουαρίου 2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε με αυτοπεποίθηση μετά την ήττα του στον τελικό του Australian Open από τον Τζόκοβιτς. «Είμαι ένας άλλος παίκτης συγκριτικά με πέρυσι», είπε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας και συνέχισε: «Βλέποντας τον εαυτό μου σε αυτή την κατάσταση είμαι χαρούμενος, διότι δεν έχω ξανανιώσει έτσι μέσα στο γήπεδο. Αυτό μου δίνει μια γεύση του τι παίκτης έχω γίνει, σε τι παίκτη έχω εξελιχθεί. 

Η συμμετοχή στον τελικό ήταν μια όμορφη στιγμή, αλλά η σεζόν η μεγάλη, θα είναι δύσκολη και θα πρέπει να παίξω μεγάλα ματς για να βρεθώ ακόμα πιο κοντά στους στόχους μου για το 2023. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια καλή χρονιά για μένα και ο πήχης είναι ψηλά. Ονειρεύομαι με τον ίδιο τρόπο που ονειρευόμουν από την αρχή της χρονιάς και δεν έχω αμφιβολία ότι με αυτό το τένις, με αυτή την αυτοπεποίθηση θα φτάσω ξανά κοντά στο Νο.1».

Απευθύνθηκε, τέλος, και στα παιδιά... που ονειρεύονται: «Θέλω να περάσω ένα μήνυμα στα παιδιά, διότι κι εγώ ήμουν πριν από μερικά χρόνια ένα παιδί που είχε όνειρα να κατακτήσει τον χώρο του τένις. Θα συμφωνήσω με αυτό που είπε ο Νόβακ ότι είναι ωραίο να ονειρεύεσαι. Κάποια παιδιά, δυστυχώς, δεν έχουν την ευκαιρία να ονειρευτούν και να βρουν κάτι για το οποίο ενδιαφέρονται και έχουν μεγάλη αγάπη. Το να μπορείς να ονειρεύεσαι σε οποιονδήποτε τομέα, είτε αυτός είναι ο αθλητισμός, είτε οι επιστήμες, είτε εκπαίδευση είναι ένα μεγάλο προνόμιο και ενθαρρύνω τα παιδιά να ονειρεύονται και να βάζουν μεγάλους στόχους, αυτό έκανα κι εγώ ως παιδί. Μπορεί κάποιοι από αυτούς τους στόχους να είναι εξωφρενικοί ή τελείως από άλλο κόσμο, αλλά τίποτα δεν είναι αδύνατον σε αυτή τη ζωή. Το πιστεύω με πολύ πάθος».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.