Τσιτσιπάς: «Απολαμβάνω το τένις, θα έρθει η ώρα που θα γίνω Νο.1»

Metrosport Team15 Νοεμβρίου 2022

Μετά την ήττα του από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για την επίδοση του σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «Αν έπαιζα καλό τένις αυτή την εβδομάδα, κέρδιζα όλα τα ματς μου, σίγουρα θα άξιζα τη θέση», δείχνοντας την πεποίθηση του για να ανακάμψει στη συνέχεια.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δείχνει σταθερότητα. Όμως, δεν απασχολούσε πολύ το μυαλό μου. Είμαι ενθουσιασμένος που είχα την ευκαιρία να κάνω κάτι αυτή την εβδομάδα το οποίο θα μου έδινε προσωπικό ρεκόρ, μια μεγάλη επιτυχία. Πραγματικά πιστεύω ότι μπορώ να φτάσω σε αυτή τη θέση μια μέρα. Δεν βιάζομαι πολύ, για να είμαι ειλικρινής. Σίγουρα, θα ήταν καλό να συνέβαινε αυτή την εβδομάδα. Είμαι περισσότερο εδώ για μαραθώνιο. Βλέπω τη μεγάλη εικόνα. Θα έχω πολλές ευκαιρίες τη νέα σεζόν να παίξω καλό τένις. Αν έρθει, θα είμαι χαρούμενος, η χώρα μου θα είναι χαρούμενη, η οικογένειά μου θα είναι χαρούμενη. Πρέπει απλά να συγκεντρωθώ στον εαυτό μου, να το αφήσω να περάσει. Αν συμβεί, θα είναι υπέροχα νέα. Αλλά δεν θα πρέπει να έχω εμμονή γι' αυτό. Μπορώ να είμαι χαρούμενος χωρίς αυτό, αλλά σίγουρα θα είμαι πιο γεμάτος αν συμβεί στην καριέρα μου».

Ενώ υπογράμμισε: «Δεν μπορείς να χαλαρώσεις σε κανένα σημείο. Όχι ότι συμβαίνει σε άλλα τουρνουά, βέβαια. Όλοι το θέλουν πολύ, η ευκαιρία είναι εκεί. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι είσαι στο Top 8, μπορείς να κερδίσεις πολλούς πόντους αν κερδίσεις το event. Όλοι θέλουν να κάνουν εδώ μια τελευταία προσπάθεια, μαζί κι εγώ. Παίζεις με τους καλύτερους, δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκονται εδώ, κέρδισαν τη θέση τους. Σίγουρα βοηθάει το να ξεκινήσεις με νίκη, γιατί μετά έχεις άλλες δύο ευκαιρίες, αντί να ξεκινήσεις με ήττα και να πρέπει να ανεβείς στη συνέχεια. Κοιτάω, όμως, τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Αν έρθουν οι νίκες, σίγουρα θα είμαι πιο χαρούμενος, θα έχω μεγαλύτερο κίνητρο να συνεχίσω. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι απολαμβάνω το τένις μου αυτή την εβδομάδα. Αυτή είναι η Νο.1 προτεραιότητα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.