Τσιτσιπάς: Αεράτος στην επόμενη φάση του Australian Open

Metrosport Team16 Ιανουαρίου 2023

Δίχως ιδιαίτερες δυσκολίες με εξαίρεση στο τελευταίο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 3-0 σετ, 6-3, 6-4 και 7-6 (8-6), του Κεντέν Αλίς παίρνοντας το εισιτήριο και την πρόκριση για τον  δεύτερο γύρο του Αυστραλιανού Open.

Ο Έλληνας τενίστας έκανε... την δουλειά, υπερασπίζοντας το σερβίς του στα δύο πρώτα σετ, καταφέρνοντας να προηγηθεί με 2-0 σε αμφότερα τα σετ.

Στο τρίτο σετ , ωστόσο, ο Γάλλος αντίπαλος του φάνηκε να μην θέλει να χάσει με κατεβασμένα τα χέρια, βάζοντας δύσκολα στον Τσιτσιπά, στέλνοντας το σετ στο ται- μπρέικ, εκεί που ο Έλληνας κλείδωσε την άνετη νίκη του. Για τη φάση των «64», ο Τσιτσιπάς θα αναμετρηθεί την Τετάρτη με το νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Γιανίκ Χάνφμαν και τον Ρίνκι Χιτζικάτα.


«Είμαι πραγματικά χαρούμενος που κέρδισα. Χαίρομαι που επιστρέφω στην Αυστραλία. Είμαι αφοσιωμένος και μου αρέσει κάθε φορά που επιστρέφω εδώ και βλέπω τα ξαδέρφια μου, νιώθω σαν να είμαι στο σπίτι μου. Χαίρομαι που έχω την υποστήριξη του κόσμου. Ελπίζω να είμαι στη Μελβούρνη και του χρόνου και η Ελλάδα να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου», τόνισε ο Έλληνας τενίστας.

Όσο για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο τρίτο σετ: «Έπαιξε πολύ καλό τένις, στο τρίτο σετ έχασα το ρυθμό μου, έπρεπε να βρω τρόπο να βγω από τη δύσκολη κατάσταση. Δεν ήθελα να το βάλω κάτω. Παρότι αντιμετώπισα δύσκολες συνθήκες είχα την υποστήριξη του κόσμου και επέστρεψα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.