Tσιπάκια από οικιακές συσκευές στα αυτοκίνητα!

Metrosport Team16 Φεβρουαρίου 2022

Τι σχέση μπορεί να έχει μία λευκή ηλεκτρική συσκευή με ένα αυτοκίνητο. Μέχρι σήμερα, ελάχιστη. Όμως η ανάγκη τα φέρνει όλο και πιο κοντά, με τα ψυγεία και τα πλυντήρια να δανείζουν κάποια από τα ηλεκτρονικά τους μέρη στα αυτοκίνητα.

Η έλλειψη σε ημιαγωγούς έχει οδηγήσει εταιρίες όπως η Ηyundai να αναζητούν τσιπάκια σε χώρους που μέχρι τώρα δεν σχετίζονταν με το αυτοκίνητο. Αν και η πρόβλεψη είναι ότι από τα μέσα της χρονιάς η κατάσταση με τα microchips θα αρχίσει να εξομαλύνεται, αυτή την στιγμή υπάρχει τεράστια πίεση στην παραγωγή αυτοκινήτων.

Όπως όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, έτσι και η Hyundai αναζητά εναλλακτικές πηγές για την εύρεση ημιαγωγών. Και σύμφωνα με ένα πρόσφατο δημοσίευμα, οι τεχνικοί της εταιρίας κάνουν εκτεταμένες δοκιμές έτσι ώστε να δουν αν οι οικιακές συσκευές μπορούν να συνεισφέρουν στην εξομάλυνση της κατάστασης στα αυτοκίνητα.

Οι οικιακές συσκευές δεν έχουν τόσο μεγάλες απαιτήσεις σε εξελιγμένα ολοκληρωμένα κυκλώματα, και έτσι αυτά που θα μπορούσε να βρει η Hyundai θα αφορούσαν δευτερεύουσες λειτουργίες των αυτοκινήτων.

Τα chips από τις οικιακές συσκευές δεν θα χρησιμοποιούνται σε συστήματα που είναι ιδιαίτερα απαιτητικά και άπτονται της ασφάλειας του οχήματος και των επιβατών του. Αλλά θα μπορούσαν να βρουν θέση σε δευτερεύοντα συστήματα, όπως για παράδειγμα τον έλεγχο των φωτιστικών σωμάτων.

Προς το παρόν, η Hyundai είναι η πρώτη εταιρία που ανακοινώνει ότι μελετά αυτό το ενδεχόμενο, ενώ και η Nissan έχει κάνει κάποια αντίστοιχα βήματα. Αν πάντως η Ηyundai προχωρήσει όλη αυτή την διαδικασία, είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν και όλοι οι υπόλοιποι.

Το θέμα βέβαια είναι ότι μία τέτοια προοπτική θα εκτοξεύσει τις τιμές των οικιακών ηλεκτρικών συσκευών, κάτι που θα επιβαρύνει έναν άλλο ιδιαίτερα σημαντικό τομέα της παγκόσμιας οικονομίας.

Και έτσι η μόνη λύση ήταν και παραμένει να εξομαλυνθεί η κατάσταση με τα microchips το συντομότερο δυνατό, αν και με την παγκόσμια οικονομική και κοινωνική κατάσταση και με πολλά μέτωπα ανοιχτά, δεν είναι κάτι που φαίνεται εύκολο να γίνει μέσα στο 2022.

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.