Τσιώλης: «Προβάδισμα ο Βόλος με τον Άρη - Να ακουμπήσει στον Τερζή ο Μάντζιος»

Metrosport Team19 Σεπτεμβρίου 2020

Το παιχνίδι ανάμεσα σε Άρη και ΝΠΣ Βόλο αλλά και την αθλητική επικαιρότητα σχολίασε ο Σάκης Τσιώλης στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Action Zone». Ο έμπειρος προπονητής εξήγησε τους λόγους της αποχώρησης του από την ομάδα του Βόλου, υποστήριξε ότι ο Ένινγκ έπρεπε να στηριχθεί ενώ τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα με τη δεξιά πλευρά της άμυνας του.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την αποχώρηση από το ΝΠΣ Βόλο: «Το να λυθεί τόσο γρήγορα μια συνεργασία δεν το περίμενε κανείς. Στο ελληνικό πρωτάθλημα συμβαίνουν αυτά. Ο κ. Μπέος έχει τη δική του φιλοσοφία, εγώ τη δική μου εδώ και χρόνια. Δύσκολα είναι να την αλλάξεις. Υπήρχε διαφορά για το γενικό πλάνο της ομάδας και το πώς θα πρέπει να γίνει η δουλειά. Σεβαστή η απόφασή του».

Για τη νίκη επί του Ατρομήτου: «Ήταν βέβαιο ότι θα ήταν ανταγωνιστικός ο Βόλος. Έχει καλή ποιότητα και καλούς χαρακτήρες παικτών. Υπάρχει χημεία και είναι σε καλή κατάσταση. Τους εύχομαι την καλύτερη επιτυχία για το πρωτάθλημα».

Για το παιχνίδι του Άρη με το ΝΠΣ Βόλο: «Σίγουρα η πλάστιγγα γέρνει υπέρ του Βόλου. Έχει συνοχή. Θα είναι δύσκολη η αποστολή του Άρη. Έχει τα προσόντα να γυρίσει τα πράγματα αλλά δεν ξέρω πως θα κινηθεί. Ήταν πραγματικά ένα σοκ ο αποκλεισμός. Έχει επηρεάσει την ομάδα. Δεν ξέρω πως είναι δομημένος ο Άρης για να σας πω πως θα αντιμετωπίσει το παιχνίδι».

Για την απομάκρυνση του Ένινγκ: «Ξεκινά μια νέα περίοδο, η ομάδα έχει χτιστεί πάνω στον προπονητή, ο Χαριστέας τον έφερε. Και η Μπενφίκα έχασε αλλά δεν άλλαξε τον προπονητή της. Τον στήριξε. Δεν πάμε στα άκρα από τη μια στιγμή στην άλλη. Δεν κρίνεται ένας προπονητής από ένα παιχνίδι ή μια φάση. Δεν μπορεί να χτίζεις μια ομάδα πάνω στη φιλοσοφία ενός προπονητή και μετά να αλλάζεις τα πάντα σε μια βραδιά. Έπρεπε να στηριχθεί. Αν ήθελαν να τον διώξουν, έπρεπε να γίνει το καλοκαίρι. Τώρα θα έρθει ένας νέος που θα κάνει μια νέα αξιολόγηση και να δει τι παιχνίδια μπορεί να υποστηρίξει η ομάδα. Αυτό δεν είναι εύκολο. Αυτοί που είναι εκεί ξέρουν καλύτερα».

Για τον Άρη: «Ο Άρης μου έβγαλε ότι δεν είχε δύναμη στον άξονα. Δεν είχε εναλλακτικές. Το ότι ήταν ευάλωτος στις γρήγορες αντεπιθέσεις είναι πρόβλημα και το έδειξε και με τη Λαμία. Ο Άρης έχει το μέταλλο, τη φανέλα και μπορεί να αλλάξει».

Για την επιλογή του Άκη Μάντζιου: «Ο Τόλης ο Τερζής είναι παιδί του Άρη και όποιος πάει πρέπει να ακουμπήσει σε αυτόνν. Η επιλογή ενός Έλληνα είναι καλό καθώς ξέρει τι σημαίνει ο σύλλογος και το πρωτάθλημα».

Για την επιλογή Τερζή: «Ο Τερζής έχει δύο μεγάλα πλεονεκτήματα. Παίξανε ένα φιλικό και ξέρει την ομάδα και πως μπορεί να ανταποκριθεί ο Άρης στο παιχνίδι. Σοφά έπραξε η διοίκηση που τον άφησε. Ξέρει τι γίνεται και πώς θα αντιμετωπίσει τον αντίπαλο».

Για το ΠΑΟΚ – Ατρόμητος: «Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που μέσα στην Τούμπα βγάζει μια επιθετικότητα. Αυτή τη στιγμή δείχνει ότι του λείπει κάτι στην επίθεση. Το ότι κράτησε το Μάτος εκτός ομάδας είναι θέμα. Δεν θα έπρεπε να είχε μεριμνήσει να καλύψει το κενό στα δεξιά; Θα έπρεπε να είχαν γίνει ενέργειες. Θα έπρεπε να είχε τελειώσει αν ήθελαν η ιστορία με το Μάτος το καλοκαίρι για να ξέρουν και οι δύο τι θα κάνουν».

Για το ματς με την Κράσνονταρ: «Το ότι παίζει στη Ρωσία μπορεί να τον βοηθήσει ο σχηματισμός που χρησιμοποιεί για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Δεν είναι αμελητέα ποσότητα η Κράσνονταρ. Ο σχηματισμός δίνει ένα αβαντάζ στην άμυνα αλλά θα πρέπει να πετύχει γκολ για να πάρει μια μεγάλη πρόκριση».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.