Τσιώλης: «Απώλεια οι Ματίγια και Σάσα, μπορεί ο Άρης»

Metrosport Team06 Αυγούστου 2022

Ο προπονητής Σάκης Τσιώλης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» στο Metropolis 95.5 και σχολίασε την αναμέτρηση του Άρη με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά και για τις ενδεχόμενες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο για να παρουσιάζονται πιο έτοιμες οι ελληνικές ομάδες στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ενώ αναφέρθηκε και στο ελληνικό στοιχείο που λείπει από τις ομάδες μας.

Αναλυτικά όσα είπε: 

Για τον αγώνα του Άρη με τη Μακάμπι: «Δεν μπόρεσε να ελέγξει το ρυθμό του παιχνιδιού. Στα προηγούμενα παιχνίδια του Άρης πίεζε τον αντίπαλο ψηλά και δεν τον άφηνε να κυκλοφορήσει, αυτό δεν έγινε σε καμία περίπτωση χθες και νομίζω ήταν το νούμερο ένα πρόβλημα στο χθεσινό αγώνα. Έχοντας παίξει αγώνες τον περίμενα πιο έτοιμο τον Άρη.

Η συνοχή και πρέσινγκ του αντιπάλου εμπόδισε την κυκλοφορία από τους παίκτες του Άρη. Αντιμετώπισε πολλά προβλήματα.

Το πλεονέκτημα όταν παίρνεις ένα προβάδισμα δύο τερμάτων είναι ότι δεν αφήνεις στην πλάτη της άμυνας κενό, παίζεις μια κλιμακωτή άμυνα με βάθος. Το δεύτερο παιχνίδι θα εξελιχθεί σε ένα γρήγορο αγώνα, θα πρέπει να πάει στο ένας εναντίον ενός, για να πετύχει ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Το ότι δεν υπάρχει το εκτός έδρας γκολ είναι σημαντικό για τον Άρη, αν είναι καλά ο Άρης πιστεύω πως θα φέρει σε δύσκολη θέση τη Μακάμπι, σίγουρα θα έχει 1-2 γκολ στο Κλεάνθης Βικελίδης ο Άρης, για την πρόκριση όμως θα παίξουν ρόλο οι λεπτομέρειες».

Για την ανετοιμότητα των ελληνικών ομάδων στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων: «Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και πρέπει να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, πρέπει να κάνεις ένα προγραμματισμό ώστε να είσαι σε ετοιμότητα. Ο ρυθμός των αντιπάλων των ελληνικών ομάδων ήταν μια κατηγορία παραπάνω από εμάς.

Έτυχε να παρακολουθήσω την προετοιμασία του Παναθηναϊκού, το κενό διάστημα από το τελευταίο παιχνίδι της ομάδας μέχρι την προετοιμασία ήταν 25 μέρες, πολύ σύντομο. Νομίζω ότι αν ξεκινάει νωρίτερα το πρωτάθλημα και τελειώνει πιο νωρίς μπορεί να είναι πιο έτοιμες οι ομάδες. Ξαφνιάστηκα από το ρυθμό των αντιπάλων των ελληνικών ομάδων».

Για την μεσαία γραμμή του Άρη: «Είναι απώλεια οι Ματίγια και Σάσα, έβγαζε περισσότερο πρέσινγκ και καλύτερη συνοχή, στα 30-35 μέτρα ήταν όλη η ομάδα του Άρη και όταν κέρδιζε τη μπάλα μπορούσε να κάνει καλύτερη διαχείριση του παιχνιδιού, πράγμα που δεν είδαμε στο παιχνίδι με τη Μακάμπι. Ίσως ήταν μια άσχημη μέρα, ίσως δεν μπήκε με τρόπο που έπρεπε να μπει».

Για τους ελάχιστους Έλληνες παίκτες που αγωνίστηκαν στις 4 ομάδες που έπαιξαν στα προκριματικά: «Μας στερεί ταυτότητα η απώλεια Ελλήνων παικτών. Ποιος είναι ο λόγος να γίνεται τόσος ντόρος για τις Β ομάδες και για τις ακαδημίες των ομάδων και τελικά να παίζουν μόνοι ξένοι κα να λείπει η κουλτούρα του Έλληνα παίκτη;

Όλα ξεκινάνε από την ηγεσία της ομάδας και πως θέλουν χτίζεται η ομάδα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.