Τσιώλης: «Γι' αυτό κέρδισε ο Άρης τον ΠΑΟΚ»

Metrosport Team15 Δεκεμβρίου 2020

Ο Σάκης Τσιώλης κατέθεσε μέσω του Metropolis 95.5 την άποψή του για την εικόνα του αγώνα μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ. «Και οι δύο ομάδες ερχόταν από πολύ καλά αποτελέσματα και ο Άρης με τον Ατρόμητο ανέτρεψε την κατάσταση και ο ΠΑΟΚ με τον Αστέρα κέρδισε με δέκα παίκτες. Η κρισιμότητα και η σκοπιμότητα είναι μεγάλη σε αυτά τα ματς.  

Το ξέρω γιατί το έζησα και εγώ σαν προπονητής του Άρη. Και οι δύο ομάδες ήταν πειθαρχημένες, ο Άρης είχε πολύ γρήγορο αμυντικό τρανζίσιον γι' αυτό και ο ΠΑΟΚ στατιστικά τις πιο λίγες τελικές μέχρι τώρα στο Πρωτάθλημα» είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Ο Άκης Μάντζιος τράβηξε από ένα σημείο και μετά λίγο πιο πίσω την ομάδα και κοίταξε να μην δεχθεί πρώτος γκολ. 

Ποντάρισε στους γρήγορους μεσοεπιθετικούς, ακόμη και ο Μάνος έχει ταχύτητα στον χώρο, όπως και ο Γκάμα και ο Μπερτόγλιο. Αυτοί οι τρεις μου έκαναν πολύ θετική εντύπωση με την πίεση που άσκησαν. Είναι μερικοί ποδοσφαιριστές που έχουν την αντίληψη να βλέπουν τον γκολκίπερ μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο Γκάμα αυτό έκανε, περίμενε και έκανε αυτό το τέλειο, υποδειγματικό πέναλτι».  

Για την διαιτησία του Ολλανδού: «Αν ήταν Έλληνες θα τους .. είχαμε κρεμάσει. Ακόμη και στο τέλος στις αλλαγές του Άρη φάνηκε ότι είχε χάσει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Νομίζω ότι δεν έγιναν μεγάλες φάσεις στις περιοχές για να είναι ακόμη πιο επιβαρυντική η εικόνα του, εκτός από εκείνη του Τζόλη».  

Κατέληξε λέγοντας για τον Άρη: «Είναι μία ομάδα που οργανώνει από πίσω το παιχνίδι της. Προσπαθεί να τραβήξει τον αντίπαλο μπροστά. Όποιος έβαζε το γκολ θα είχε προβάδισμα. Ο Μάντζιος βάζει τον τρίτο στόπερ μετά το 87', ενδεχομένως αν έβαζε ο Γκαρσία τον δεύτερο σέντερ φορ πιο νωρίς να ανάγκαζε τον Άρη να πάει ακόμη πιο πίσω και να δώσει και άλλες στημένες φάσεις.  

Ο Άρης, έτσι όπως πήγε, το έλεγχε ανασταλτικά το παιχνίδι. Είναι συνολικά πιο καλός ο Άρης. Αν χάσει την μπάλα την παίρνει κατευθείαν, πρεσάρει, έχει κοντά τις γραμμές».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.