Τσιόδρας: «Οι άνδρες προσβάλλονται πιο εύκολα από τις γυναίκες»

Χάρης Δημαράς25 Μαρτίου 2020

Στα 821 κρούσματα ανέβηκε ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα και στους 22 οι θάνατοι, όπως ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Απάντησε επίσης και σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν:

-Με τον θάνατο της 41χρονης στην Καστοριά:

«Είναι μια νόσος που μπορεί να συμπεριφερθεί άσχημα ακόμη και σε νέους και υγιείς ανθρώπους Δεν έχουμε όλα τα δεδομένα ακόμη. Το 80% το περνάει σε ήπια μορφή και το υπόλοιπο σε πιο βαριά μορφή, αυτή είναι η εικόνα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, υπήρχε υποκείμενο νόσημα. Οι νοσούντες πρέπει να απευθύνονται στα νοσοκομεία αναφοράς της περιοχής τους αν δεν είναι εφικτή η επικοινωνία με γιατρό και δεν τους δίνεται θεραπεία. Πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση και ο πολίτης».

Για το αν ελέγχονται καθημερινά οι γιατροί:

«Δεν ελέγχονται κάθε μέρα οι γιατροί, αλλά είναι μέσα στα κριτήρια για το αν παρουσιάσουν συμπτώματα. Δεν μπορείς να τους ελέγχεις κάθε μέρα. Τηρούν αυστηρά τους κανόνες υγιεινής, αν ο γιατρός εμφανίσει συμπτώματα ελέγχεται φυσικά. Και για τον ίδιο, αλλά και για την πιθανή διασπορά».

Τέλος, σημείωσε ότι με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι τώρα, οι άνδρες προσβάλλονται πιο εύκολα από τις γυναίκες από κορωνοϊό.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.