Τσιόδρας: 72 νέα κρούσματα και τρεις ακόμη θάνατοι στην Ελλάδα

Metrosport Team11 Απριλίου 2020

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 72 νέα κρούσματα στη χώρα μας και τρεις ακόμη θανάτους από κορωνοϊό με το σύνολο πλέον να φτάνει τους 93.

Στα 2.081 κρούσματα στην Ελλάδα με το 56,8% να είναι άνδρες. Τα 535 κρούσματα είναι σχετιζόμενα με ταξίδια στο εξωτερικό, ενώ 796 αποτελούν ήδη γνωστό κρούσματα.

75 συνάνθρωποι μας οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

Συνολικά, έχουν ελεγχθεί 37.344 κλινικά δείγματα με τον μοριακό διαγνωστικό έλεγχο.

Ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε επίσης για τα τεστ του ΕΟΔΥ στην δομή αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

«Όπως είπε τα μέτρα τις τελευταίες ημέρες λειτουργούν και αυτή ελπιδοφόρα πορεία δεν πρέπει να αλλάξει. Είναι σημαντικό όλοι μας να κρατήσουμε την σωματική και ψυχική μας υγεία, αλλά με σεβασμό στα όσα πρέπει να εφαρμόζονται».

Σχολιάζοντας εικόνες με πολύ κόσμο σε κάποιες περιοχές της χώρας, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε πως «φυσικά και ειδικά όσο ανοίγει ο καιρός μπορεί κάποιος να βγαίνει για έναν περίπατο, αναφέροντας πως 30 λεπτά την ημέρα είναι ένας καλός χρόνος.

Ωστόσο υπενθύμισε πως πρέπει πάντα να κρατάμε τις αποστάσεις, να αποφεύγουμε τον συνωστισμό και να έχουμε πάντα στο μυαλό μας το να προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες».

Για την ενδοοικογενειακή βία επεσήμανε ότι «είναι απαράδεκτα τέτοια φαινόμενα, θα προτιμούσα να περπατήσω έξω και ας πάρω πρόστιμο. Μαζί μπορούμε και πρέπει να προλάβουμε τη βία παντού».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.